מה החוק אומר לגבי...

מצב
הנושא נעול.

J F K2

New member
מה החוק אומר לגבי...

מה החוק אומר לגבי...
אחרי כמה זמן מתחילת העבודה ניתן לקבל תשלום על חופשת מחלה?

pili23

New member
ימי מחלה

מה החוק אומר לגבי...
אחרי כמה זמן מתחילת העבודה ניתן לקבל תשלום על חופשת מחלה?
ימי מחלה
4(א) תקופת הזכאות לדמי מחלה לא תעלה על תקופה מצטברת של יום וחצי לכל חודש עבודה מלא שהעובד עבד אצל אותו מעביד או באותו מקום עבודה החל מהיום שבו חל עליו חוק זה... שים לב לענין התשלום למי שהאמור בחוק חל עליו, בעד היום הראשון למחלה לא מקבלים פיצוי בימים ה 2 ו 3 50% מהשכר ומהיום ה 4 ואילך 75% מהשכר. מדובר כמובן על ימים רצופים.

הערה קטנה

ימי מחלה
4(א) תקופת הזכאות לדמי מחלה לא תעלה על תקופה מצטברת של יום וחצי לכל חודש עבודה מלא שהעובד עבד אצל אותו מעביד או באותו מקום עבודה החל מהיום שבו חל עליו חוק זה... שים לב לענין התשלום למי שהאמור בחוק חל עליו, בעד היום הראשון למחלה לא מקבלים פיצוי בימים ה 2 ו 3 50% מהשכר ומהיום ה 4 ואילך 75% מהשכר. מדובר כמובן על ימים רצופים.
הערה קטנה
תשלום על ימי מחלה עפ"י חוק יהיה: יום ראשון - אין תשלום יום שני ושלישי - % 37.5 משכר העבודה. לא 50% כפי שציינת. יום רביעי ואילך- % 75משכר העבודה

J F K2

New member
עבדתי חודש וחצי, ואחרי חודש הייתי..

ימי מחלה
חולה במשך מספר ימים, אז מה מגיע לי?

שיר ורד

New member
כמעט כלום

חולה במשך מספר ימים, אז מה מגיע לי?
כמעט כלום
אחרי חודש מגיע לך יום וחצי מחלה. על יום המחלה הראשון לא מקבלים שכר. על היום השני מקבלים 37.5 % מהשכר הרגיל. נשאר לך רק חצי יום והשכר בגינו יהיה לפיכך 18.75% מהשכר הרגיל. לא נשאר ימי מחלה ולכן על יתר הימים לא מגיע כל תשלום.

מצב
הנושא נעול.
למעלה