מה החוק בארץ בנושא כסאות בטיחות?

• פותח הנושא meira
  • פורסם בתאריך

meira

New member
מה החוק בארץ בנושא כסאות בטיחות?

מישהי יודעת (על בטוח בבקשה) מאיזה גיל/משקל מותר לשבת עם כיוון הנסיעה? מה בדיוק אומר החוק לגבי זה? תודה

מלכה - לא זוכרת היכן קראתי, אבל

ממה שזכור לי, מה שמגיע קודם. למרות שאני חושבת שלפני גיל שנה זה קצת מוקדם להפוך אותם.

שניהם ייחד...

הי סיגל מלכה צודקת, שני התנאים יחד צריכים להתקיים. אמנם יש קושי מסויים בישום כי ילדים רבים לא עוברים משקל של 9 ק"ג גם בגיל שנה ויותר. אפשר לראות תשובה של נציגת "בטרם" בקישור המצ"ב.

meira

New member
כתוב שזו ההמלצה ../images/Emo3.gif

קשה לנו להשיג כסא לתקופה שנהיה בארץ שמתאים מעל 9 ק"ג ולשני כיווני הנסיעה. אנחנו צריכים אותו רק לחודשיים ולא רציתי לסחוב איתי מכאן

מלכה ב.

New member
מאירה, מתי תגיעו?

ייתכן שאם זה בזמן הקרוב ותגיעו לב"ש יש לי פתרון בשבילך. תהיי איתי בקשר, מלכה.

אתם שוכרים רכב?

כי רוב חברות ההשכרה ישכירו לכם גם כסא בטיחות. או שאולי אפשר לקנות יד שניה בעלות דומה או להשאיל ממישהו? זו המלצה בטיחותית ולא חוק. אנחנו הסענו את שחר עם כיוון הנסיעה מעט לפני שהיא הגיעה למשקל של 9 ק"ג (8.700 או משהו כזה).

odeia

New member
רוצה להבין, אז אם הילד הגיע לגיל

שנה ולא הגיע ל-9 קילו אז קושרים אותו על הגג?

או בבג´ז ../images/Emo8.gif

הכוונה שילד שהגיע לגיל שנה ועדיין לא שוקל 9 ק"ג צריך להמשיך לנסוע נגד כיוון הנסיעה. יש כסאות שמתאימים לזה אבל יש קשיים שונים בישום והרבה פעמים אנשים מעדיפים להפוך קצת לפני שמתקיימים שני התנאים. אצלנו למשל לא היתה אפשרות להתקין את הכסא ברכב כשהוא הפוך - מקדימה הוא כמעט נגע בחלון ומאחור החגורה לא הקיפה אותו. ושחרונת הגיעה ל- 9 ק"ג רק בגיל שנה וחצי אז הפכנו אותה קצת לפני.

נדמה לי שהחוק לא מתיחס לכיוון

החוק בארץ מחייב להסיע ילדים כאשר הם נמצאים בהתקן ריסון שמתאים לגילם (לא זוכרת את הנוסח המדויק). אני די בטוחה שאין התיחסות לכיוון הנסיעה. יש כללי בטיחות די ברורים בנושא אבל הם לא מעוגנים בחוק בישראל עד כמה שאני יודעת. ההמלצה היא להסיע נגד כיוון הנסיעה עד שמתקיימים שני תנאים: הילד לפחות בן שנה וגם שוקל לפחות 9 ק"ג. לא מספיק שמתקיים אחד מהם כדי להסיע עם כיוון הנסיעה. מקווה שזה עוזר...

מאיה10

New member
למיטב ידיעתי זה שונה

צריך לפחות משקל של תשע קילו זה חובה, ורצוי גם לא לפני גיל שנה כלומר עדיף ששני התנאים יתקיימו. שימי לב שעל כיסאות הבטיחות מצויין שאפשר להפוך אותם ממשקל תשע קילו אך רובם מותאמים לנסיעה בכוון ההפוך שהיא יותר בטוחה גם עד 13 קילו. אני מצרפת קישור לאתר של בטרם לגבי בטיחות ילדים בארץ.

למעלה