מה הטעות שעושים כשמכינים חליטה עם נענע?

דגלמנגל

Well-known member
שמשתמשים רק בעלים. אם שמים גם את הענפים זה יוצא עם יותר טעם.
השמן האתרי של הצמח, נמצא ברובו בעלים. הענפים כשלעצמם אינם מוסיפים שום טעם מיוחד ומשולים לעוד עלה אחד, במקרה הטוב.
היתרון היחיד בהוספת הענפים לחליטה, הוא בקלות שבה ניתן לאסוף את כל העלים מהכוס.
 

רוב הזמן נח

Well-known member
השמן האתרי של הצמח, נמצא ברובו בעלים. הענפים כשלעצמם אינם מוסיפים שום טעם מיוחד ומשולים לעוד עלה אחד, במקרה הטוב.
היתרון היחיד בהוספת הענפים לחליטה, הוא בקלות שבה ניתן לאסוף את כל העלים מהכוס.
מהנסיון הקצר שלי זה לא ככה. הענפים מוסיפים עוד טעם שהוא טיפה שונה מהעלים וזה משתלב טוב יחד.
 

דגלמנגל

Well-known member
מהנסיון הקצר שלי זה לא ככה. הענפים מוסיפים עוד טעם שהוא טיפה שונה מהעלים וזה משתלב טוב יחד.
הענפים מוסיפים חוזק, כמו עוד עלה או יותר.
כדי לקבוע, שלענפים יש טעם מיוחד, עליך להעמיד שתי חליטות, זו בצד זו, האחת מעלים בלבד והשניה מענפים בלבד ואז לטעום ולהשוות.
 

רוב הזמן נח

Well-known member
הענפים מוסיפים חוזק, כמו עוד עלה או יותר.
כדי לקבוע, שלענפים יש טעם מיוחד, עליך להעמיד שתי חליטות, זו בצד זו, האחת מעלים בלבד והשניה מענפים בלבד ואז לטעום ולהשוות.


כנראה לענפים יש טעם יותר חמצמץ ואולי גם עם יותר מנתול, שבנענע הירוקה גם ככה יש מעט ממנו.
 

דגלמנגל

Well-known member
כנראה לענפים יש טעם יותר חמצמץ ואולי גם עם יותר מנתול, שבנענע הירוקה גם ככה יש מעט ממנו.
אולי, אבל ללא הניסוי שהצעתי, אינך יכול לקבוע זאת בוודאות.
בכל מקרה, אני לא אשתתף בניסוי. אני לא אוהב חליטת נענע, עם או בלי תה.
ההעדפה שלי ברורה, בכיוון המרווה המשולשת.
 

רוב הזמן נח

Well-known member
אולי, אבל ללא הניסוי שהצעתי, אינך יכול לקבוע זאת בוודאות.
בכל מקרה, אני לא אשתתף בניסוי. אני לא אוהב חליטת נענע, עם או בלי תה.
ההעדפה שלי ברורה, בכיוון המרווה המשולשת.
מתוך 100 זרעים שקנית באייס, אחד נבט. ועכשיו יש לי ענף דק עם 4 עלים קטנים של מרווה רפואית. אם זה יגדל יהיה לי לשימוש. אם לא, אז אקנה מהמשתלה עציץ קטן מוכן, כמו שקניתי את הנענע.
 

Cranio

Well-known member
אולי, אבל ללא הניסוי שהצעתי, אינך יכול לקבוע זאת בוודאות.
בכל מקרה, אני לא אשתתף בניסוי. אני לא אוהב חליטת נענע, עם או בלי תה.
ההעדפה שלי ברורה, בכיוון המרווה המשולשת.

הצעה - תוסיף לתה עם המרווה גם עלי היביסקוס.

ולגבי הנענע אתה צודק , רק שאין מי שיקשיב.
 

רוב הזמן נח

Well-known member
הצעה - תוסיף לתה עם המרווה גם עלי היביסקוס.

ולגבי הנענע אתה צודק , רק שאין מי שיקשיב.
היביסקוס :sick:

ויסוצקי היו מוסיפים את זה בכל חליטת צמחים שלה לא משנה מה התערובת שהיתה שם. מין אובססיה שכזאת.
בגלל זה החליטות שלהם היו הכי גרועות. לאחרונה שמתי לב לכל מיני חליטות צמחים חדשות שלהם בלי היביסקוס.
 

Cranio

Well-known member
היביסקוס :sick:

ויסוצקי היו מוסיפים את זה בכל חליטת צמחים שלה לא משנה מה התערובת שהיתה שם. מין אובססיה שכזאת.
בגלל זה החליטות שלהם היו הכי גרועות. לאחרונה שמתי לב לכל מיני חליטות צמחים חדשות שלהם בלי היביסקוס.
כן , היבסקוס הולך עם מרווה.
 

רוב הזמן נח

Well-known member
השמן האתרי של הצמח, נמצא ברובו בעלים. הענפים כשלעצמם אינם מוסיפים שום טעם מיוחד ומשולים לעוד עלה אחד, במקרה הטוב.
היתרון היחיד בהוספת הענפים לחליטה, הוא בקלות שבה ניתן לאסוף את כל העלים מהכוס.
בנענע יש הרבה חומרים שנותנים את הטעם שלה. לא בטוח שכולם הם בשמן האתרי.
 
למעלה