"מה היא ארצו של אדם?" מה דעתכם?

אנימו

New member
"מה היא ארצו של אדם?" מה דעתכם?

"האם היא העפר שבמקום מסויים? הנהרות שם?...האבנים, הגבעות והקיץ והחורף? ....הבתים הרחובות והערים..?האם האפרסק המבשיל על הענף כחום הקיץ?האם המתים שבאדמה שם?" זו שאלה שנשאלה ע"י הסופר ויליאם סרויאן שאומר: "אני אוהב את אמריקה ואני אוהב את ארמניה ואני שייך לשתיהן". מאז נפטר בשנת 1981 טמון חצי מעפרו (אפרו?) בירואן, בירת ארמניה והחצי השני - בעיר הקליפורנית פרזנו , בה נולד. דומני שבארץ הגירה כמו שלנו - יש מקום לשאלה כזו ולא מעטים מתלבטים בה. רצ"ב המאמר מעיתון הארץ: סרויאן

bimbo.

New member
אנימו, העלית שאלה שהיא בנפשו

של כל אדם. התשובה קשה, ואי אפשר לשלוף מהשרוול. הולכת לקרוא את המאמר על סרויאן, אולי זה יעזור לי לחשוב...

אנימו

New member
בימבו-המאמר מאוד מעניין.מפעיל התאים

האפורים והנושא בהחלט בנפשנו, בארצנו הססגונית והמורכבת.

בוקר טוב לכולם../images/Emo140.gifאנימו ../images/Emo51.gif על

המאמר. "האדם הוא תבנית ארץ מולדתו", שאול טשרניחובסקי- משורר ורופא, הציטוט המדויק הוא בכתובים שאינם מונחים כרגע לפני, וכל מי שניתק אי פעם מארצו מולדתו, או מורשתו הלאומית, לעולם יהיה חצוי

מנורה

New member
בוקר טוב ../images/Emo51.gif אנימו על המאמר

הרבה חומר למחשבה במיוחד כאדם שנולד בארץ אחרת ועבר לבטים ותהליכים

shkedud

New member
דווקא בשלוף, בלי לחשוב הרבה:

המשפחה שלי, החברים שלי,השפה שלי, הבית שלי, המקום שבו נמצאים הריחות, הטעמים, הצלילים המוכרים. זה המקום שבו אני מרגישה בבית, שאני מרגישה שייכות למה שקורה, שאני מעורבת, שאני מתעצבנת, מתרגשת, כואבת או שמחה - ממה שקורה סביבי זאת הארץ שלי

אנימו

New member
דולצי-WALLA! כל הכבוד על הציטוט.

בינתיים מצאתיו בכתובים (ספר משנת 1947! ): "האדם אינו אלא קרקע ארץ קטנה האדם אינו אלא תבנית נוף מולדתו, רק מה שספגה אזנו עוד רעננה, רק מה שספגה עינו טרם שבעה לראות ........ ואך ברבות הימים ובמלחמת ישות, ומגלת-ספר חייו הולכה מתפרשת - ובאו אחד אחד, ויגלה פשר כל אות ואות וסמל סמל כל הבאות, שחוקקו עליה בראשית בריאתה - האדם אינו אלא תבנית נוף מולדתו." ואכן הדברים מקיימים אצלנו בקרב ה"פולנים", ה"אתיופים", ה"רוסים" , ה"מרוקאים", ה"אמרקאים" וכל יוצאי הגלויות שהגיעו הלום . זה עם ישראל בארצו.

odo13z

New member
ארצי שלי - PALESTINA

כך שמעתי שמה לראשונה כשהייתי ילד קטן. חלמתי עליה בלילות. כמהתי אליה בחלומותי. ארץ זבת תפוזים , שבה כוווולם יהודים. ולא שונאים אותי. ההיכרות הראשונה עם נוף עמק עדולם היפה. ועד היום , כאשר אני שומע שיר עם רומני....משהו זז בפנים. למרות השנאה...ההתנכרות...זה חלק ממני. יש מולדת שבחומר , ויש כזו שברוח. והן חיות ביחד , בשלום , זו על יד זו.

אנימו

New member
אממי-שימי לב!../images/Emo6.gif אודו אוהב שירי

עם ברומנית.....איחוד קרובים???

אנימו

New member
אממי-זו היא!מציעה לך , אודו, לשלוח

לה עוד פרח. תאמין לי , מגיע לה זר! יחודית!

emmy5

New member
אנימו במיוחד חמניות ,אני מאוד אוהבת

emmy5

New member
.odo13z אממי 5 זו הסבתא בת ה20

אוהבת מוזיקה בכלל, יכול להיות ברומנית גם .. אוהבת לצחוק , לא עושה דיאטה , שמנה , אוהבת גם חצילים ...חה חה חה ,, לא שומרת על המשגל ...

odo13z

New member
אממי מאמי - מי צילם אותך ?

לא יכול היה לחכות רגע שתסגרי את החנות ? רגע.....זו החנות שדיברו עליה בבקר ? ואני עוד שאלתי , מה מוכרים בה .....

emmy5

New member
אודו,נכון שאני חתיחה?../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

כדאי לבוא למפגש ,לעזור לסגור את החנות ...

למעלה