"מה היא ארצו של אדם?" מה דעתכם?

emmy5

New member
אודו ../images/Emo182.gif../images/Emo182.gif../images/Emo39.gif../images/Emo39.gif../images/Emo6.gif

אפי 7

New member
האדם הוא גם תבנית עיר מולדתו ../images/Emo82.gif

נולדתי בפתח-תקוה אליה הגיעה משפחתי בתחילת המאה שעברה. עברתי למחוזות אחרים בארצנו, אולם תמיד תמיד כשמגיעה לפ"ת, מסתובבת ברחובות העיר, כל רחוב, כל מבנה ישן, מזכיר לי את ימי ילדותי, למרות שהיום, ברור, העיר השתנתה במאוד. אחד האירועים לאחרונה שננעצו עמוק בנשמתי היה העלאת זכרונות בחברת שתיים מחברותיי לפורום ובעליהן, כל אחד מאתנו הוביל לשורשיו הוא בעיר הזאת, זה היה אחד הימים המופלאים בחיי. אמנם זכרונות הילדות נחרטו בזכרוני בחלקם כמצוקה, אך החלק הטוב של אהבה ושורשיות גובר עליהם. יום נעים אפי

odo13z

New member
שלום אפי.

אני אמנם לא פתח תקואי אבל יש קשר קטן.... משפחה שלי , דודה גרה ב - אחד העם 60 . כבר המון שנים. פעם ב.....לא נעים , פחות משצריך.. מבקר אותה. יפה פתח תקווה. יופי שקט ורגוע .

מנורה

New member
אפי היקרה../images/Emo7.gifיורדת כשנזכרת ביום

הקסום והטעון שעברתי שורשי ברומניה והרבה שנים לא רציתי לשמוע כי לא האמנתי לכל מה שאימי ספרה רציתי להתנתק להיות כמו כולם רק לפני שש שנים לאחר מותה כשמצאתי בכתובים את העבר הרגשתי צורך לחקור לבדוק לעלות לקברים ולהתחבר על מנת לסגור מעגל. כאן זה ה
כאן זה ה
אין לי ארץ אחרת וגם כשאני נוסעת ומאד אוהבת לנסוע אין כמו הרגשת העונג והשמחה לחזור למרות כל הקושי והכמיהה לשלום לאחווה ולשקט אין כמו נופי ארצנו. נסחפתי קצת אבל אתם עוררתם אותי לכך וטוב שכך

p a l o m a

New member
סיביר. ....ברלין פלסטינה.. ישראל

נולדתי בסיביר היתי שם אולי חודש... כל חיי אני שומעת סיפורים על "אצלנו בפולניה" (ההורים ברחו לרוסיה מפולין) .. געגועים עזים... עלינו ב1948 לישראל שזה המזל של החיים שלנו..לא אמריקה ולא בטיח (עמדה אוניה לאמריקה הורי החליטו לישראל...) וכאן אנחנו... וכל המקומות האלו שזורים ... כל החלקים מרכיבים את השלם.. עד היום כשיש משהו שקשור ברוסיה מיד מענין אותי... ברלין.. אותו הדבר (עוד לא הייתי שם בבגרותי לצערי) לא זוכרת משם כלום.. אבל שוב, כל החיים סיפורים ותזכורות כאילו עברה שנה...אז גם ברלין מאד מענינת אותי... וישראל כמובן... ככה שהכל מרכיב את האישיות של הבנאדם לשלם אחד.

odo13z הוצאת לי את המילים מהפה

תרגמת יפה את מחשבותי בסופו של דבר זו האמת לכן אני מצטרף לדבריך

emmy5

New member
מישו ,על תפריע לי ,עם אודו ...../images/Emo6.gif

עכשיו אני מחכה לפזי , הוא ישים לי שיר רומני ...נשתה לחיים
אולי נרקוד פריניצה , אני עוד אקבל גם נשיקה
... אתה בא למפגש? אודו וכולם , מוזמנים מחר לקומונה של פזי , נעשה שמח ..היין מי היקב של מי זו היתה ??????????

בת אל 7

New member
תבנית נוף הולדתי ישראל..געגועים

ליחסים היפים ששררו בין היהודים והערבים גדלתי ברג" חול וחול ושוב חול,ושירות הגמלים הארוכה,ערביות מהלכות ללא עזרת ידים ופיילה גדולה על הראש (גיגית) ומוכרות את מרכולתן. והחמורים המהלכים ובעליהם מוכרים סברס וצועקים בקול,סבריאס סבריאס את הריקודים והשירה של יהודים וערבים בחתונה ערבית עם רקודי השבריה המתנופפת מעל ראשם. ופרחי הבר היפהפים כלנית, נורית הר שלם אדום..הנקרא אז הר הכלניות צפורני חתול וסביונים שטחים שלמים של סביונים כמו מרבד פרוש. ועץ התות בחצר ביתנו,הפנים והרגלים היחפות תמיד שחורות מאכילת התותים? עברנו לפת" גם פה יש שוק אך היכן הזכרונות?? בצמרת עץ התות.

אפי 7

New member
כאשר נכנסת הנוסטלגיה האישית ../images/Emo23.gif

יוצרת קווים משותפים בין החברים ומעלה זכרונות והתרפקות על העבר. אפי

אנימו

New member
מישו אל תדאג-לא תשארו בבית ../images/Emo6.gif

כשיהיה מה לספר - הידיעה תגיע עד הצפון!

p a l o m a

New member
מישו כן או לא??? מתה על מסעדות

רומניות.. זוללת את כל האיקרה והכרוב החמוץ.....אז אם כן נארגן אצלך מפגש גסטרונומי.. כבר בכל מקרה אנחנו צריכים לעשות דיאטה כבר נחכה עד אחרי הארוחה אצלך...

למעלה