מה היה לפני הולדת היקום היה קיים בכלל זמן מחר

mor200602007

New member
מה היה לפני הולדת היקום היה קיים בכלל זמן מחר

מרחב ועוד משהו במפץ הגדול לפני שהיה חומר הקול היה אנרגיה נכון אז איך קרה שחלק מאנרגיה הפכה למסה תודה לכל העונים

niv1990

New member
אני חושב שהשאלה בעייתית בגלל שאתה שואל מה היה

לפני, ובכך מתיחס לתחום במרחב-זמן, אבל שואל את זה על מצב שבו אין מרחב-זמן. לדעתי זה בערך כמו לשאול מה הערך של f(x) מחוץ לתחום ההגדרה. האנרגיה התחילה להפוך למסה כשהחומר התקרר מספיק בשביל שהוא יוכל לעשות את זה. איך זה קרה בדיוק אני לא יודע (יש גם תאוריות בקשר לקפיאה פתאומית במשהו שהוא כמו קירור יתר).

spake

New member
אוי נו באמת....

בגלל שאתה לא מכיר את הדרך לתאר זאת מתמטית אז אתה מעיף אותו לכל הרוחות?! ככה בדיוק עשו לגלילאו בזמנו......פחדו להתעמת עם השאלות הקשות....... מה לעשות יש בעיתיות גדולה מאוד בתיאור העולם שלנו כאשר אנו מנסים לחזור לתקופת המפץ הגדול....... לא צריך לברוח מזה ולטאטא את זה מתחת לשטיח להפך הוא הנכון צריך לחקור ולבדוק את זה יותר לעומק........לך תדע מה ייצא מזה........להגיד שזה מחוץ לתחום ההגדרה?! אתה חוזר לימי הביניים שם אמרו החלל זה מחוץ לתחום ההגדרה הוא שייך לה'.......ישו יושב השד יודע מה........ עם זאת יש לציין שבאמת הניסוח של השאלה שלו לקוי.........

niv1990

New member
לא, בגלל שזה חסר משמעות להבנתי

לא, לגילאו היה רעיון מדיד, וגם ניתן לתיאור מתמטית (והשאלה מה יפול קודם היא בהחלט מוגדרת) - ואותו שללו כי הוא לא תאם את הכנסיה הדוגמטית. נכון, בהחלט יש בעיתיות בלדעת מה קרה בתחילת היקום ואני לא חושב שמישהו מסתיר את זה, אני פשוט אומר שאם הוא מקבל את היקום כראשית הזמן, אני לא מבין מה המשמעות (למה הוא מתכוון) במילה "לפני". אני דרך אגב מאוד מסכים איתך שיש להשאיר לתאר טווח כמה שיותר גדול של תופעות (ומקווה מאוד להתעסק עם העניין הזה באופן מדעי בעצמי מתישהו). אם הוא היה שואל מה היה צריך להיות בתחילת היקום\האם קיים משהו חוץ מהיקום הנראה אולי לא הייתי יודע לענות חוץ מ"ניחושים" (וגם המדע בטוח עוד פחות מבד"כ
) , אבל לפחות היא היתה שאלה מובנת

אבל יכול להיות

שהיקום כולל כל המרכיבים שמאפיינים אותו (זמן מרחב) הם מקרה פרטי של מערכת כוללנית יותר ובעצם השאלה שלו היא מהי אותה מערכת ? האם אפשר שהיא קיימת כל הזמן גם כשהיקום והזמן מרחב שלו קיימים ? האם יש בינהם קשר ? וכו' ...

the YOOK

New member
כי את שואל מה היה "לפני" הזמן.

זה כמו לשאול מה יש אחרי קצה המרחב (כמובן שאין קצה כזה, אבל האנלוגיה נכונה).

amitmis

New member
אם הבנתי את השאלה...

היא בצורת "מה היה לפני המפץ הגדול", וכמובן שיש (בכלל, ולי בפרט) תשובה. אבל עכשיו עצבנת אותי עם ה"למה כי אין לכם תשובה", כי לא יכול להיות ששאלה שאין בה סימני שאלה ופיסוק כלשהו (ושלא נדבר על העברית הקלוקלת), תהיה לא ברורה. כנראה ש"אין לנו תשובה".

amitmis

New member
../images/Emo163.gif+../images/Emo191.gif=../images/Emo5.gif ../images/Emo13.gif

או בקיצור: אוי ואבוי לי.

bester

New member
במקום להתפתל צריך להודות

אין למדע תשובות הכל תאוריות שגם הם לא בדיוק הוכחו ותודו שכל פעם שמגלים משהו שלא מסתדר , מיד באה תאוריה חדשה שמנסה לסתום את הפרצה בקיצור תאוריות על גבי תאוריות ובכל מקרה לגבי הבריאה של הצורה הראשונית שממנה "התפתח" הכל המדע בכלל לא יודע איך לאכול את זה

אמִיר

New member
להגיד על מדע שזה הכל תיאוריות

זה כמו להגיד על ספרות שזה "הכל סיפורים"..

למעלה