מה היה לפני הולדת היקום היה קיים בכלל זמן מחר

bester

New member
עובדות מול תיאוריות

ספרות זה באמת "הכל סיפורים" ומדע אמור להיות עובדות ומה שקורה כיום שבשאלות הכי גדולות של היקום אין למדע כיום תשובות

אמִיר

New member
מדע זה באמת תיאוריות.

מדע לא אמור להיות עובדות- מדע אמור להיות תיאוריות שמתאימות למציאות.

maverick 42

New member
אני מודה

אני מודה שאני לא מקבל עלי את העובדות סתם כי מישהו אמר ככה, אלא שאני תמיד משאיר מקום לספק, תמיד בודק דברים לעומק, ותמיד דורש שהתיאוריות ועקרונות הבסיס של ה"אמונה" שלי יעמדו בקריטריונים מחמירים של ניסויים ועובדות בשטח. אני מודה.

bester

New member
וזה לא מפריע לכם?

לחיות בעולם בלי לדעת מה המשמעות שלו? כי הרי אמת עובדתית קיימת אני ממש התאכזבתי לגלות שהמדע לא יודע להתמודד עם זה נראה שההכלה של הידע הזה היא מעבר ליכולות המח האנושי

אמִיר

New member
מי זה "לכם"?

מדע לא אומר שאין משמעות לעולם, הוא פשוט לא מנסה להסביר אותה. מה לעשות, "משמעות" זו לא שאלה מדעית אלא שאלה פילוסופית. מי שמחפש משמעות, יכול ללמוד פילוסופיה, שכן "מתמודדת עם זה". אף אחד לא אוסר על מדען להתעניין בפילוסופיה. זה כמו להתאכזב שהביולוגיה לא יודעת להתמודד עם היסטוריה. זה פשוט לא קשור. אתה חוזר וטועה בהבנה שלך של "מה זה מדע", וממשיך לשפוט את המדע בקריטריונים לא קשורים.

maverick 42

New member
אבל זה כל העניין

אתה לא יודע מה המשמעות. אני מעדיף להמשיך לחפש את המשמעות מאשר לקבל על עצמי משמעות שאין לי שום דרך לדעת אם היא נכונה או לא... (ואת זה כבר אמר מר פיינמן המהולל
)

niv1990

New member
במדע יש רק תאוריות, הוכחות יש במתמטיקה.

פשוט יש תאוריות יותר טובות ופחות טובות. נכון, כשמשהו לא מסתדר מחפשים תאוריה חדשה. בסופו של דבר צריך להתחיל ממשהו, במדע מחפשים גם מה זה המשהו הזה.

למעלה