מה היה לפני תורת האבולוציה?

מה היה לפני תורת האבולוציה?

לפני שדרווין פירסם את תורת האבלוציה שלו מה היה ההסבר המדעי להתפתחות החיים? דרווין הוא זה שהמציא את המילה "אבלוציה"? ובקשר לדינוזארים: הם התגלו לפני או אחרי תורת האבלוציה? ואם לפני אז מה היה ההסבר המדעי של זה?

כרמל 1

New member
לפי מה שאני יודע

שלטה האמונה התאיסטית כהסבר להתפתחות החיים. המילה אבולוציה לא הומצאה על ידי דארווין, אלא הוא רק השתמש בה בספרו "מוצא המינים" פעם אחת, בסוף (לא בטוח לגבי זה). הדינוזאורים התגלו לפני תורת האבולוציה. כבר במאה ה-16 לפנה"ס קראו הסינים לשיני הדינוזאורים שמצאו "שיני דרקון". ב-1677 תיאר רוברט פלוט עצם דינוזאור, לפי צורתה, כ-Scrotum Humanum (טעות כמובן). וכומר צרפתי בשם דיקמאר פירסם ב-1776 דו"ח על מספר מאובנים שאסף למרגלות צוקי החוף, וביניהם עצם דינוזאור שאבדה, וגם לא היה איור.. ההסבר המדעי היה מאובני פילים שהגיעו לאנגליה (למאובנים באנגליה) על ידי הרומאים או עם כלשהו. בנוסף חשבו גם על תנין קדום.. ועוד כל מיני אני מנחש..

גם עכשיו היא שולטת.

עכשיו פשוט קיימת אופציה נוספת. יש אנשים שיעדיפו להאמין שכל עולם החי המוכר לנו התפתח במקרה, או שהסיבה להתפתחות החיים היא המקריות, שלפני 15 מיליארד שנה שררו בכדור הארץ תנאים של בריאה עצמית(והם קוראים לעצמם רציונליסטים) ולהרים את דגל הכפירה, ויש אנשים שיעדיפו לחיות חיים טובים יותר, חיים שמחסנים אותך מכל הדרדרות אנושית ומוסרית. אופציה 1 (תאיסטית) - חיים בעלי משמעות, חיים בהם עלינו כל יום לתקן את מידותינו, לעשות חשבון נפש עם עצמנו, לראות איפה הייתי לא בסדר היום, ולתקן.. אופציה 2 (אתאיסטית) - חיים של הפקר, בלי משמעות, לך תעשה מה שאתה רוצה, אין מוסר בעולם הזה, הכל הבל הבלים, תאכל ותשתה כי מחר תמות. מה זה משנה כבר.

כרמל 1

New member
כן, כן, לצערי זה נכון <../images/Emo32.gif/>

לדעתי, שום דבר שכתבת על האתאיזם לא מייצג את האתאיזם. אלא אם כן מוסר הוא דבר דתי.. (אני מפסיק כאן אלא אם אתה רוצה להמשיך במסרים, אני לא רוצה להפוך את השרשור לעוד אוף-טופיק)

הדת נותנת את הסיבה למוסריות.

ללא הדת, לא הייתה סיבה לנהוג במוסריות. הרי רק תביט בדבריו של היטלר האתאיסט ותוכל למצוא שהוא האשים את היהודים בכך שהביאו את המוסר לעולם(בעזרת הדת שלהם). אני חס וחלילה לא אומר שכל אתאיסט הוא ברמה של היטלר, אבל מוסר אתאיסטי לא קיים. אין מקום למוסר בעולם שלהם והם לא מתייחסים לזה כדבר החשוב ביותר שקיים בעולם, המוסר האתאיסטי אל מדבר על מוסר פרטי של כל אדם עם המעשים שלו, אלא "מוסר" יותר כוללני.

שרל לי

New member
הדמיון שבין: `מוסר` ל- אבולוציה

כשה שהחי מתגונן מפני אוייבים מבית (חיידקים ווירוסים) ומחוץ (טורפים). כך החברה (המשפחה, השבט, האומה והאנושות) מגוננת על עצמה מפני ה`רעים` מבפנים ומבחוץ. כמובן השאלה הגדולה היא : מי הם הרעים? ועל כך תענה `האבולוצייה של המוסר` הדת? המונרכיה? הקפיטליזם? הדמוקרטיה? ... ועוד היד נטויה

כרמל 1

New member
רק משהו קטן...

היטלר לא היה אתאיסט, הוא עצמו דיבר על היחסים בינו לבין..

וגם עוד כמה לא היו אתאיסטים...

סבונרולה, טורקוומדה, האפיפיור פיוס ה-12, השייח' יאסין, ברוך גולדשטיין...

gimelyud

New member
האומנם רק הדת?

על דיון במוסר ואוולוציה מנקודת מבטם של ביולוגים תוכל לקרוא אצל קונראד לורנץ ב'פרוק הצלם האנושי' או א"א וילסון ב'ביופליה', ויש עוד רבים אחרים.

אין קשר בין מוסר ודת

קיים למשל מוסר קונפוציוס שהיקפו לא פחות מאסיבי ושיטתי ממוסר היהדות ואין לו שום קשר לאלוהים או לטפילים רוחניים אחרים.

לא ניראה לי

בכל שיעורי ההסטוריה שהיו לי המורה אף פעם לא הזכירה אפילו טיפה את מה שאתה אומר. היטלר היה סתום....הוא האשים אותנו בבעיות כלכליות... ואמר שיש להפתר ממנו כי כך זה גם בטבע...(בררה טבעית)... הוא השתמש בדרוויניזם אך מעולם לא שמעתי את התאוריה שלך לגבי זה שהבאנו להם מוסר.....

לא כל כך הבנתי מה זה

האמונה התאיסטית והאתאיסטית. אז מי בעצם אמר שהעצמות שהתגלו הם הדינוזאורים? דרווין?

בעצם התכוונתי לזה:

"אופציה 2 (אתאיסטית) - חיים של הפקר, בלי משמעות, לך תעשה מה שאתה רוצה, אין מוסר בעולם הזה, הכל הבל הבלים, תאכל ותשתה כי מחר תמות. מה זה משנה כבר."

Caligola

New member
צ'ארלס דרוין לא היה הראשון שהעלה

מחשבתית את רעיון האבולוציה, קדמו לו הפילוסופים היוונים דמוקריטוס ואפיקורוס אשר העלו מחשבתית את רעיון האבולוציה 400 שנה לפני הספירה(!) ראוי לזכור שהמהפכה המדעית עצמה החלה בתחילת המאה ה-17, כאשר קפלר וגלילאו הציגו חידושים בתחום המדע, ועד אז המדע עצמו היה רק בחיתוליו. כך שלמרות שלא היה הסבר מדעי רשמי עד לרגע בו צ'ארלס דאורין פירסם את מוצא המינים, הרעיון עצמו כבר היה קיים משחר הימים, והיה זה צ'ארלס דרוין שרק נתן לרעיון חותמת מדעית רשמית. הדינוזאור הראשון שנמצא, נמצא בשנת 1825, וזה היה דינוזאור מסוג Iguanodon, ונמצא על ידי Gideon Mantell. הסינים חשבו שעצמות דינוזאורים הם עצמות של דרקונים שנכחדו, בעוד שחלק מהאירופאים סברו שהם יצורים אשר נכחדו במבול של נוח.

עכשיו כשאני מסתכל שוב על התמונות

של האיגואנודון צצה לי שאלה: האיגואנודון היה דינוזאור צמחוני אבל מבנה הגוף שלו היה כמו של טורף(יכול לרוץ על שתי רגליו האחרויות). למה הוא נראה כמו טורף ולא כמו צמחוני?

כרמל 1

New member
על היציבות של האיגואנודון יש הרחבה

בספר "דינוזאורים" של דיויד ב. נורמן. הספר די ישן, אבל יש בו הרבה. ישנם 3 תיאוריות לגבי יציבותו של האיגואנודון: -פיל -קנגרו -תרופוד אם אני לא טועה תרופוד היא התאורייה המקובלת כיום. אני אוכל להרחיב על הנושא אחרי שאני יקרא עוד קצת (אני כמה עמודים מהפרק הזה...)

למעלה