מה היה לפני תורת האבולוציה?

את תאוריית הקנגורו

כבר הבנתי איך היא עובדת. אבל איך עובדת תאוריית הפיל? ואחרי שתקרא אז גם על התרופוד.

כרמל 1

New member
"תאוריית הפיל" (לא שמעתי באמת על

שם שנתנו לה... זה רק נוח להגיד) היא בעצם יציבת האיגאנודון בדומה לפיל או יונקים כבדים - רגליים כעמודים, והולך לגמרי על 4. היה זה ריצ'ארד אואן (שהוא גם טובע השם דינוזאוריה בכנס ה-11 של האגודה הבריטית לקידום המדע, ביום שישי, ה-30 ביולי 1841) שהגה את תאוריית יציבה זו, לעומת אחרים שראו בדינוזאורים מאפיינים דמויי לטאה (שהגה מנטל).. התיאוריה בה הזנב מייצב את הגוף שייכת לגרהרד היילמן. לפיה, במונחים מכאניים פשוטים, יישור הזנב מטה את בעל החיים קדימה ולמטה, כך שמרכז הכובד שלו נמצא באגן.

pembencipolisi

New member
שן ראשונה של איגואנודון נמצאה 1822

על ידי מרי אן מנתל, אשתו של אותו גדעון מנתל... השלד שמצא גדעון מנתל ב 1823 היה שלם יותר. שבר עצם של מגאלוסאורוס נמצא בבריטניה ב 1676(!) אבל יוחס ל"אדם ענק" עד שגלה גדעון מנתל את השיוך האמתי של השבר למגאלוסאורוס על פי שלד שהוא גלה ב 1824. הסינים מצאו תמיד בארצם "שיני דרקון" רובם של דינוסאורים, אבל חקר הדינוסאורים החל שם על ידי סינים רק ב 1972, כאשר מדען מקומי החל לקנות מכפריים שרידי "דרקונים שמצאו. מדען זה הוא ששאל לראשונה ב 1972 מדוע יש כל כך הרבה אירידיום בשכבוצת שלפני 65 מיליון שנה בסוף העדן המסוזואי... רק ב 1976 החל אדוארדו אלבארס מארצות הברית במחקרו, מה שהוליד את תאורת הפגיעה של אסטרואיד(ים) בכדור הארץ.

ראיתי בערוץ 8 תוכנית

על המהפכה התעשיתית והיה שם קטע שהם דיברו על מטבחון של מלומדים באותה תקופה, כל מיני ממצאים ומלומדים ובינהם היה סבא של דרווין שדיבר על דברים דומים לתורת האבולוציה עשרות שנים לפני תורת האבולוציה של נכדו צ'רלס

מירטל

New member
תורת האבולוציה...

לפני תיאורית האבולוציה היו מספר תיאוריות : הראשונה היא ה"תיאוריה" הדתית - אלוהים ברא את העולם בשבעה ימים וכל הדברים נבראו בדיוק כמו שהם היום, תופתע לגלות, אבל התיאוריה הזו שרדה עד היום,למעשה, יש אנשים שדורשים ללמד את "תיאורית הבריאה" במקביל לתיאורית האבולוציה. היו עוד כמה תיאוריות קצת יותר מדעיות של התפתחות מדורגת ששיאה האדם, ועוד תיאוריה ששמה ברח מזיכרוני שטוענת שככל שהיצור משתמש יותר באותה איבר האיבר מתפתח יותר ( ואני יותר מאשמח אם מישהו יזכיר לי איך קוראים לתיאוריה הזו...). דרווין לא ממש המציא את המילה, שמה של תיאורית האבולוציה הגיע מ evolve - להתפתח באנגלית. דינוזאורים התגלו לפני תורת האבולוציה, וההסברים המדעיים של זה היו מגוונים ביותר. למה אתה שואל?

אחר

New member
למרקיזם?

זה שמה של התיאוריה? בכל אופן, מה שברור זה שלמרק הגה אותה

כרמל 1

New member
אם אני לא טועה ה"למרקיזם" הגיע אחרי

דרווין - וקיבלו אותו יותר. דוגמא שנתן למרק היא שלפי התאורייה שלו, הצוואר הארוך של הג'ירפות התפתח מהתאמצות של השרירים כי רצו הג'ירפות להגיע לענפים הגבוהים. כמובן שזה לא קשור לתכונות תורשתיות ולכן יעביר הג'ירף שבמשך כל חייו אימץ את צווארו - את הגנים שנשארו אותו הדבר.

אחר

New member
אם אני לא טועה אתה טועה

אני די בטוח שתורתו של למרק פורסמה לפני דרווין

כרמל 1

New member
אוקיי

לא מצאתי איפה זה כתוב לי אז זה לפי הזיכרון.. שהכשיל אותי

שרל לי

New member
תאוריות ואמונות

יש את תיאור הבריאה שמופיע ב`בראשית`. אבל יש את את התאורייה של היווני אריסטו שהעלם קדמון, וזה תאורייה מאוד מעניינת, לפיה העולם, היקום, החי והאדםמעולם לא נברא או נוצר אלא תמיד היו, כלומר במושגי זמן: היו מאין סוף זמן לאחור. זוהי תאורייה פילוסופית שלכאורה היה קשה מאוד לסתור איתה, אלמלא העובדה שהגלקסיות מתרחקות מה שמוכיח שהחומר היה במקום אחד ואז היה המפץ הגדול ואח"כ התפתחות חיים על הגלקסיה שלנו או שיש בורא לעולם - וכך אני יודע ומאמין (ובטח תשאלו: יודע או מאמין?)

למעלה