מה היה קורה אלמלא החתונה האדומה?

Envinyatar

New member
מה היה קורה אלמלא החתונה האדומה?

משחק מחשבתי קטן: מה לדעתכם היה קורה בתסריט הבא - רוב היה מצליח לפייס את וולדר פריי, והחתונה האדומה לא היתה מתרחשת (קרי, אדמור ורוזלין היו באמת נישאים). גם במצב כזה, כאשר פריי שוב לצידו, המצב של רוב רחוק מלהיות מבריק - הצפון בכאוס ושורץ אנשי ברזל (ולא לשכוח את הוד סרחנותו), ומהדרום לאניסטר וטיירל אוספים כח מאוחד בכדי למחוץ את הקלשון. וכמובן, רוז בולטון עוד נושם. כיצד היתה מתפתחת המלחמה/העלילה במקרה הזה, לדעתכם?

Vrock

New member
קודם כל

היינו ממשיכים לסבול את היבבות הרכרוכיות של קייטלין
ובכלל-וולדר עדיין לא היה במצב כ"כ גרוע לדעתי אבל כבר היו מתחילים תככים רציניים מאחוריו...בית פריי היה הופך ליותר ויותר חסר תועלת ומתפצל בין לאניסטר והצפון,עם העדפה לצפון(עקב מותם של ג'ופרי וטיווין) עקב מותו או חוסר יכולתו לשלוט של וולדר, כבר ב"משתה לעורבים". הם היו ממשיכים להיאבק. אני כבר לא זוכר את התוכנית שהייתה לרוב-אבל היא הייתה מצליחה לא רע.טיירל לא מחוייבים ללאניסטר-טיווין האגדי מת, וגם קינג ג'ופרי מת, מארגאריי יכולה להינשא למי שבא לה-ועכשיו טריסטיין מארטל מאורס למירסלה אז אולי הם ירצו להתרחק מבית לאניסטר-בכלל בהתחשב בכך שבית מארטל ובני בריתם יהיו מקורבים מאוד לבית לאניסטר-הייתי הולך משם.סטאניס עכשיו בחומה אבל אני לא חושב שהוא היה מתנגש עם רוב כרגע. הקטע עם העלוקות-רוב היה מת בכ"ז אבל מאוחר יותר-ולא בגלל בגידה אלא בקרב-אולי עם סטאניס.

Ergil

New member
השאלה היא האם כל זה היה מתרחש

אילולא החתונה האדומה. אני דיי בטוח שסטאניס לא היה נמצא בחומה אם רוב היה עדיין חי. סביר מאוד להניח שאם המלחמה הייתה נמשכת החתונה של ג'ופרי ומארגרי הייתה נדחית, ומי יודע מה זה היה גורר. בקיצור, אי אפשר לדעת. אבל בהנחה שכל השאר היה קורה כמו בספר, אני חושב שאזור הקלשון היה נכנע וחוזר לממלכה המאוחדת, רוב היה משחרר את הצפון מאנשי הברזל ושם זה היה נגמר. אף צבא לא כבש את Moat Cailin מהדרום, אחרי הכל.

Vrock

New member
אני לא משוכנע

קודם כל-אם הכוהנת האדומה הייתה משוכנעת הם היו יוצאים לחומה נו מאטר ואט. בכלל רוב לא היה מגיע אליהם מאחורי החפיר נראה לי. ולמה שהחתונה תידחה-להיפך האינטרסט שלהם גדל ככל שהמלחמה עזה כי טיירל הם בני ברית חזקים. שאלה נוספת-בהתאם לחוק הגנת האורח-האם מי שארגן את הרצח של ג'וף יסבול? נראה לי שמרטין ישכח מזה לחלוטין בייחוד ממלכת הקוצים, ואצבעון סופו להדפק גם ככה.

Ergil

New member
הם בעלי ברית בכל מקרה

אני בספק שטיווין, מייס טיירל ושאר הלורדים היו מוצאים את הזמן לחתונה אם המלחמה עדיין הייתה נמשכת. עד כמה שזכור לי, לרוב הייתה איזושהי תוכנית בנוגע לחפיר, והתוכניות שלו תמיד הצליחו. אגב, לא הייתי ממהר להסיק שאצבעון ידפק בסוף. אין לנו עדיין שום מושג בנוגע למניעים שלו.

הלדין

New member
מממ...

צריך לזכור שבני טיירל הינם אורחים ולא מארחים ולכן המקרה שלהם שונה מבני פריי. יהיה לו די והותר זמן לדון בתהפוכות גורלו של בית טיירל ב-"משתה לעורבים" - בינתיים, בני טיירל היו מספיק גאים כדי לדחות את סרסיי לאניסטר והם ישלמו על זה כשייוודע לה. (היא מספיק קטנונית בשביל זה. עצם העובדה שלא רצתה להתחתן עם ווילאס טיירל לא מעלה ולא מורידה כאן). אולנה יכולה גם למות ולתת לבנה לעשות עבור האלים את העבודה. סטאניס אינו שפוט עיוור של מליסנדרה. סטאניס ראה שהוא מיצה את מה שיכל לעשות בדרגונסטון וכל יום שהוא מבלה שם הוא יום בו צי האויב יכול פשוט להשמיד אותו ואת ממלכתו הקטנה. זו הסיבה שהקשיב לדאבוס. הוא היה מפליג צפונה בכל מקרה. שים לב שהדבר הראשון שהוא עושה בבואו לצפון הוא תכנון תוכניות מעשיות יותר לכבישת הצפון ופחות לחיזוק החומה.

Vrock

New member
נופ..אותו מקרה

זה לא משנה..אותו חוקים לגבי מי שמפר את חוק הגנת האורח ולגבי מי שמביא רצח לאולמו של אדם. דוגמאות 1)זוכר את הטבח העכברוש? מהסיפור? 2)קראסטר..

nedisrael

New member
העניין די מסובך, ובטוח שאם הטבח

לא היה מתרחש בחתונה האדומה, מרטין היה מוצא דרכים אחרות להפתיע אותנו. בכל מקרה, לדעתי רוב כן היה מצליח לכבוש את חפיר קאילין עד אחרי החתונה של ג'ופרי (בראש השנה הווסטרוזי, זה היה התכנון של רוב מלכתחילה וגם מועד חתונתו של ג'ופרי). בולטון היה מחפש דרך להרוג את רוב, אך הוא כנראה לא היה מסתכן, אנשיו היו מעטים מדי. לדעתי, סטאניס כן היה מגיע לחומה ויכול להיות שרוב היה כורת איתו ברית ואף נשבע לא אמונים, אם סטאניס היה מכלכל את צעדיו נאותה ומספר לרוב את האמת. הטיירלים היו מתחילים לעשות קצת יותר שרירים על הלאניסטרים. אני כן חושב שהחתונה עם טומן הייתה מתקיימת עוד יותר במהרה, כי הלאניסטרים היו רואים שהם במצב עוד יותר דוחק.

בעניין מארגארי

לפי התכנונים של מלכת הקוצים, שאותם מסביר אצבעון לסאנסה בסופת החרבות, מארגארי אמורה להינשא לטומן. ואגב, היה מעניין לראות POV של מארגארי. הבחורה התחתנה פעמיים והתאלמנה פעמיים ונשארה בתולה, בעלה הראשון ניהל רומן עם אחיה והשני היה מפלצת. מעניין מה עובר לה בראש...

הלדין

New member
זה לא הוכח רשמית.

באתר 'האח האחרונה' הייתה תיאוריה שרנלי ולוראס היו זוג בזמן שהאחרון שירת במשמר הקשת בענן.

nedisrael

New member
ג'ורג' מרטין עצמו התבדח מספר פעמים

על העניין. כשנשאל האם יש דמויות הומוסקסואליות, הוא ענה משהו בסגנון: "לא שמת לב?" ורמז לכיוון רנלי ולוראס. ד"א, כל הדברים בהם אני מצטט את ג'ורג' מרטין לקוחים מאי מיילים ששלח למעריצים או משיחות שהיו לחברי הפורום העולמי איתו בכנסי המד"ב העולמי אותם הוא פוקד בקביעות.

Vendetta

New member
נשמע יותר מתאים לדאינריז

יש לה איזו שפחת מין שמספקת אותה מדי פעם.

nedisrael

New member
צודק לגמרי, אך היו לג'ורג' כמה

רמיזות בוטות לגבי זהותו המינית של רנלי. אני אנסה למצוא את האי מייל המסויים..

Hodor

New member
הייתה רמיזה

באחד הספרים, בקטע שרנלי וסטאניס נפגשים (מנקודת מבטה של קייטלין) לפני הקרב שאמור היה להיות ביניהם. סטאניס אומר (אני לא זוכר באיזה הקשר) שסביר להניח שמארגארי תשאר בתולה כשבעלה לעתיד הוא רנלי.

Ergil

New member
יש עוד המון דברים

האהוב עלי הוא כשג'יים מאיים על לוראס טיירל: "[תעשה מה שאני אומר] או שאני אדחוף את החרב שלך למקום שאפילו רנלי לא מצא מעולם".

NJS

New member
נצ"לש

תגידו, אתם חושבים שאשתו של רוב (שכחתי את שמה) נכנסה להריון לפני שהוא מת?

Maleficent

New member
היא לא.

אמה נתנה לה מרקחת עשבים שלא איפשרה לה להיכנס להיריון.

למעלה