מה הייתם אומרים עליהם..ולהם..

THE WIZARD 55

New member
מה הייתם אומרים עליהם..ולהם..

בוקר טוב לכולם.. אם היתה לכם הזדמנות לאמר לאנשים הבאים כמה מילים מה הייתם אומרים להם ואיזו תכונה או מס' תכונות הדומיננטיות אצלהם לדעתכם? ביבי נתניהו- ראאד סלאח- איסמעיל הניה- אולמרט- נסראללה- ליברמן- אבו מאזן- ברכה- ציפי ליבני- מובארק- עמיר פרץ- זחאלקה- מני מזוז- שיהיה לכולכם המשך יום טוב..

בוקר טוב ויזי

אני מקווה שהיום שלך יהיה מלא אושר ושמחת חיים, מזג האוויר בחוץ נעים, בלילה שאלתי את האישה שעובדת איתי אם יש מרכיבים ישראליים בזהות שלה, ענתה לי שלא כי היא רוסייה, משום מה היא התעקשה שאני ישראלי, בכל זאת אני אמרתי לה שאני לא כי אני בן ללשון ולתרבות הערבית, והזהות שלי באה משם, כך אני מרגיש, מה את חושבת ואיך היית עונה על השאלה?

THE WIZARD 55

New member
גם לך שיהיה יום מלא שמחה נשמה:)

למה הכוונה במרכיבים ישראליים? השפה?התרבות? כי אז גם הבחורה הרוסיה לא יכולה לטעון שאין מרכיבים ישראליים בזהותה. שאלה קשה אקרא..אבל מה זה ישראלי..כולם עברו כאן כור היתוך, יש הרבה אנשים שעלו ארצה מארצות ערב, מאירופה, ערבים ויהודים שגרו כאן עוד לפני שהוקמה ישראל.. ועם הזמן כולם הפכו לישראלים.. לכל אחד יש את היחוד של העידה שלו, התרבות שממנה בא, והתרבות הישראלית שנוצרה מכור ההיתוך הזה..מאוד חשוב גם מאיזה מסגרת אתה בא..האם אתה לא מרגיש שינוי או ספקות חדשות שעולות בך אחרי שעברת מהכפר אל העיר..

אין קשר למעבר מן הכפר לעיר

אם היא טוענת שאין מרכיבים ישראליים בזהות שלה אז היא צודקת, את לא יכולה להגיד לה שיש אם היא מחליטה שאין אפילו אם יש, הרי היא אמרה לי שאיפה שתלך ולאן שתלך בארץ מצביעים עליה כרוסייה, אז איך היא תגיד שהיא ישראלית, אתה לפחות אמרה לי אין לך מבטא ויכול להיות ישראלי, אמרתי לה שזה בלוף כי גם אני ערבי בעיני הישראלים, בסופו של דבר סיכמנו שנינו שהחברה הישראלית היא חברה גזענית, ברוסייה היא הייתה יהודייה ופה היא רוסייה, ובכלל אני גדלתי במקום וסביבה וחונכתי על לשון ותרבות שאין להם שום קשר לישראל או ישראליות.

THE WIZARD 55

New member
מאוד מצער מה שקורה כאן

גם על האתיופי מצביעים כאתיופי, ולפני שנים רבות הצביעו על מרוקאים עירקים, גרוזינים, התופעה אולי התמעטה אבל עדיין קיימת..אבל, אתה צודק ערבי תמיד ישאר ערבי...

THE WIZARD 55

New member
אהה ויש קשר מבחינת המגורים

כאשר אתה חי בחברה הומוגנית, קל לך יותר להתמודד עם הזהות. כאשר אתה חי בחברה מעורבת, עם חברים השפה, התרבות מחלחלת אליך..

ינשוף4

New member
אני רואה זאת "קצת אחרת"

כמו בכל ארץ שיש אליה הגירה ב"גלים"- בולטים ה"אחרונים". כיום זה אתיופים ורוסים. אבל במשך הזמן "מתערבבים". לכן זאת, לדעתי, שגיאה מצד אלה שמעדיפים לגור ב"ריכוזים דומים".

respecta1

New member
../images/Emo45.gif ועם הרבה מהרוסים מתחילים לראות

את ההשתלבות..

THE WIZARD 55

New member
אין מה לעשות עם זה ינשוף

לא ניתן לפזר אנשים מהכפרים לערים ולהיפך.. אבל מה שלא תגידו..כמה שהאנשים עצמם ינסו להתחבר, תמיד יש עליהם את התווית-ערבי!

ינשוף4

New member
כנראה שכך

וגם לא כל אחד רוצה לותר על התוית "שלו". אבל ככל שהחברה יותר מעורבת, עצם ריבוי התויות הופך כל תוית לפחות "יחודית".

אני יש לי אחלה תוית

לאן שאני אלך אני צריך להסביר שאני ערבי כבר הגדירו אותי בכל דבר אפשרי מרוקאי תימני עירקי לבנוני סורי ערבי בדואי ערבי פלאח דרוזי תוניסאי ותאמינו או לא שאני נמצא במקום חשוך ולא רואים אותי אז אומרים שמי שמדבר רוסי וכל פעם אני צריך להוכיך שאני לא אחד מאלה שכתבתי למעלה

THE WIZARD 55

New member
מי אוכל פלאפל על הבוקר?

שווארמה ופלאפל אכן מרכיבים ערבים בזהות הישראלית
בוקר טוב מייק..

mike00

New member
צודקת,אני מעדיף סביח טוב במקום....

בוקר טוב וויזי,מה המצב?

THE WIZARD 55

New member
וואי בא לי על סביח

אני רעבה זה מה שקורה אצלי... הכל טוב, אני שמחה ומאושרת, הקיץ הגיע והביא איתו משב רוח חם שמעורר אותי... מה איתך?..עדיין מבאר לבאר..או שנזכה לראות אותך כמה ימים בבית?

mike00

New member
האמת שאני בתל אביב,הבחורה שישנתי אצלה

הלכה לעבודה ואני פה לבד.....משעמם לי
דברי איתי...

THE WIZARD 55

New member
חחח אתה יודע איך קוראים לה?../images/Emo6.gif

מתקשרת אליך תוך כמה דקות, אני אדבר איתך תוך כדי שאני מכינה קבב....:)

למעלה