מה הייתם אתם עושים, אם הייתם..

Azazel

New member
מה הייתם אתם עושים, אם הייתם..

ראש הממשלה? היה פה כבר שרשור כזה, אבל החלטתי לפתוח עוד אחד, כי זה מאוד מעניין.

EverMan

New member
באופן אישי.

לוקח את משרד החינוך (רבין וברק לקחו את הביטחון - אני אשבור את המסורת של העבודה) ולעשות רפורמות כוללות.

idoz

New member
נתעלם לרגע מפעילויות הביטחון

אני הייתי (בפן הכלכלי בלבד): 1. מגרש (תינתן להם אתראה של 3 חודשים בהם הם לא יחוייבו לשלם קנס) את העובדים הזרים ולא מרשה להכניס עוד עובדים. 2. מטיל מיסים כבדים על ייבוא. 3. מנסה לשדל אנשי עסקים שיעבירו את המפעלים שלהם מסין לארץ. 4. מבטל את התקציב של הישיבות, ומקטין ביותר מחצי את תקציב החינוך במגזר החרדי. ואולי עוד כמה דברים.

Azazel

New member
ומה הסיבות שתתן לאנשי עסקים להעביר

את המפעלים שלהם?

idoz

New member
לא תהיה ההסתדרות

אני לא ארשה לעובדים להתאגד בהסתדרות כך שלא יהיו שביתות. אני אציע לאנשי העסקים סיבסוד של 25% ממחיר המכונות (שיוזילו את העבודה לרמה של סין, כמו בכמה מפעלים בארץ).

EverMan

New member
אתה תבטל זכות יסוד במילה אחרת.

זכות יסוד ההתארגנות והאיגוד...

idoz

New member
והזכות לגרום למשק הפסד של 50מיליון

ההסתדרות שובתת כל שנה, ובשביל זה היא משביתה את כל המשק ומוכיחה שוב ושוב עד כמה כדאי להפריט חברות. כל יום המשק מפסיד 50 מיליון ש"ח, חייבים לעצור את זה אין מאיפה להביא את הכסף. שום צד לא מתפשר, כרגע הימין בשילטון אז הוא דואג יותר לאינטרסים שלו (התנחלויות ודת). לפעמים צריך לוותר על דברים. אצלנו בעיר יש קבלן שאחראי על איסוף הזבל. הפריטו את אוספי הזבל עוד ממזמן, לפני שאירגון העובדים צבר כוח. כיום, כל פעם שרואים כמה בשאר הערים הגדולות סובלים מהזבל אני רואה איך אצלנו ממשיכים לקחת את הזבל. דווקא כל ההסתדרות מחזקת את הקפיטליזם.

EverMan

New member
מה זה משנה אם היא שובתת

זו זכותה החוקית לשבות מסיבות נכונות. עדיף שהאנשים במדינה הזו יחיו כמו שצריך ולא נקבל את העוד 50 מיליון למשק.

idoz

New member
צריך לעצור את זה איפשהו

הכלכלה הישראלית, 40% יצרנית ו60% נותנת שירותים ורק במדינות קומוניסטיות יש מספרים דומים ואף גבוהים. תאמין לי או לא אבל אני נגד פיטורים ונגד ייצור בחו"ל. אבל צריך לעצור את חגיגת הביזבוזים הזאת איפשהו, אי אפשר לקצץ להתנחלויות או לחרדים אז מקצצים לחילונים ומסורתיים, דיינו המגזר העובד. אם יקטינו את האבטלה כמות הנזקקים תפחת, דיינו פחות כסף מבוזבז מביטוח לאומי.

EverMan

New member
דבר ראשון - אין דבר רע

בחברה קומוניסטית. דבר שני - 60% נותנת שירותים זה כך בכך חברה. בעיקר , אבל בעיקר בחברות מתקדמות. הוראה נחשב מקצוע נותן שירות. ואינטלציה. ועריכת דין. ורפואה. וכו'. אין כמעט מקצועות שנשארו שהן "יצרניים". חקלאות ועבודה במפעל. זהו. וכן , אפשר לקצץ בהתנחלויות ! וכן , אפשר לקצץ בחרדים ! אבל אתה לא מבין דבר אחד - לא רק שלא מקטינים את האבטלה - להיפך ! מגדירים אותה !

idoz

New member
"קומוניזם זה דבר טוב...

בתיאוריה" . ומה עם היי-טק? הידעת שלפי מחקר שקראתי בעיתון אם ישראל הייתה משקיעה כמו שצריך בהיי-טק אז תוך מספר שנים החוב הלאומי היה נסגר ולישראל היו יכולות להיות רזרבות?. על קיצוץ בהתנחלויות ולחרדים (המסכנים, אין להם סראונד בכיתה של 20 תלמידים) אין על מה לדבר, לא כל עוד שרון נכנע ללחצים פוליטיים (למרות ששינוי יכולה לתמוך בו).

EverMan

New member
אין דבר כזה "משקיעה"

נכון בהיי-טק. זה דבר שאנשים בוחרים. אתה לא מכריח אנשים ללכת לעבוד בהיי-טק , הם בוחרים את זה. בנוגע להתנחלויות - שרון לא רוצה לקצץ בהן. נקודה. והחרדים זה המון מנדטים - הוא לא רוצה לאבד אותם.

idoz

New member
אנשים רוצים לעבוד

בוא נראה היי-טק, עבודה יוקרתית + ישראל, יש 250,000 דורשי עבודה = רצון לעבוד בהיי-טק הממשלה תמיד נתנה להייטק מיסים גבוהים, כאשר בשאר העולם ההייטק נהנה מהנחות מס ומענקים. מושכים את ההייטק באמצעות כאלו דברים. בקשר להתהחלויות אתה צודק ובקשר לחרדים , הוא פשוט פחדן לשינוי יש את הכוח לעזור לו.

EverMan

New member
ככה - עובדות.

היי-טק זה כל עבודה בעלת משאבים נמוכים ומכירה בסכומים גדולים. ז"א - הגדלת נפח היצוא. אין בישראל 250 אלף איש שמסוגלים לעבוד בהיי-טק. היי-טק זה פיתוח. למעט מאוד אנשים יש ראש בשביל זה. ולא , לשינוי אין כח לכלום. הם פחדנים ללא עמוד שדרה. ואגב- בישראל כבר עברו ממזמן את ה300 אלף דורשי עבודה.

Azazel

New member
הבעיה שלישראל אין מספיק כ"א

נעוצה בכישלון מערכת החינוך הישראלית, במיוחד בביה"ס היסודי, שגרם לתגובת שרשרת ומשך את כל המכרכת מטה. פעם, היינו מס' 1. עכשיו אנחנו 28, או משהו. יועמדו פושעי "אחת שתיים שלוש ו..." לדין ומיד!

EverMan

New member
חחחחחחחחחחחחחחחח

הרגת אותי עם הסגירה שלך ! חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח וכן , בהחלט מערכת החינוך פגומה בישראל.

היי טק הוא שוק אוניברסלי

נראה לך משתלם להשקיע בהיי טק כרגע? אין ספק כי בעתיד זהי שתלם, אבל כרגע...

Azazel

New member
אני חושב שאם נחזיר את האנשים..

לעבודה בבניה ובחקלאות, נפתור בעיות רבות בחברה שלנו.

idoz

New member
אתה מתכוון לישראלים? אין סיכוי!

רוב המובטלים לא רוצים לעבוד בחקלאות ובבנייה, הם מעדיפים שעובדים זרים יעבדו בזה. בכלל הרבה מאוד מובטלים הם פרזיטים, לא מוכנים לעבוד בשום דבר שלשכת התעסוקה מציעה להם.

EverMan

New member
בולשיט.

300 אלף איש הם לא פרזיטים. אלו אנשים שהולכים ללשכת התעסוקה ודורשים עבודה ! לא קצבה ! עבודה ! ואין למשרד מה להציע להם ! רוב האנשים האלה יעבדו במה שיתנו להם !

למעלה