מה הייתם אתם עושים, אם הייתם..

Azazel

New member
אם נגרום לכך ...

שישלמו עבור העבודות הללו שכר מינימום, איך סיבה שבן אדם ברי בגופו יקבל כסף מהמדינה כשיש לו אפשרות לעבוד בעבודה כזאת. זה מה שצריך לעשות: לפנות את העובדים הזרים, ולהשלים הכנסה לעובדים הישראליים.

idoz

New member
אתה פשוט חי באשליות

היו בנושא הרבה כתבות. יש המון אנשים (בייחוד צעירים) שלוקחים כל חודש את הקיצבה ומבלים, הם לא עובדים ולא כלום. יש גם את אלו שעובדים אבל מצהירים על עצמם כמובטלים כדי להינות מההנחות. ענבר, לא אמרתי שכולם פרזיטים, יש כאלו שכל עבודה שמציעים להם הם דוחים מסיבות שונות. חארות לא חסר.

Azazel

New member
לכן אני חושב שצריך לקצץ ...

בקצבאות האבטלה, ולהגביר את העקיפה, גם בתחום מס ההכנסה והמע"מ.

EverMan

New member
לא צריך לקצץ בקצבאות האבטלה.

צריך לקצץ בקצבאות לבני ישיבות. וצריך לקצץ בלמי נותנים קצבת אבטלה. מי שיש לו עבודה קבועה והוא מסרב מסיבות לא רציונאליות - לא צריך לקבל קצבה.

Azazel

New member
אם מציעים לבן אדם עבודה,

והוא לא מסכים, למה צריך לשלם לו?

EverMan

New member
בדיוק מה שאני אומר .!

אלא אם יש לו בעיה רפואית - הוא חייב לקבלה.

למה לתת פרצה שתקרא לגנב?

הרי אפשר לזייף בעיות רפואיות או כל מיני דברים דומים. יש המון מקרים היתה לפני כמה חודשים כתבה ענקית בנושא בידיעות.

את העקיפה יהיה קשה להגביר

אלא אם תציב שוטרים בכבישים ותכריח אותם לעקוף אחד את השני. וגם אכיפה זה נשמע כמו פתרון כסף, למי יש תקציב + כח לאכוף? חוק שקשה לשמור עליו , אלא אם הוא חוק שהמדינה ממש רואה בו חוק הכרחי (לא תרצח, למשל) הוא חוק שמערער את הריבוניות של המדינה.

Azazel

New member
לאו דווקא

כמות העקיפה שנעשת היום היא אפסית. קיימת רשימה של קבלנים וחקלאים. נבדוק כל אחד ואחד מהם, תתפלא, זו לא בעיה.

Antropus

New member
מה דעתך

לחייב את המעסיקים לתת את כל התנאים הסוציאליים להם זכאים ישראלים גם לעובדים הזרים ובכך לשמור לא רק על כבודם ופרנסתם, אלא גם להפוך אותם ללא כדאיים? אל תפחד פן המפעלים יעברו למדינות אחרות. ממילא לא נוכל להתחרות בתנאי השכר בניגריה.

Azazel

New member
תיהיה בעיית עקיפה.

אם נוציא את העובדים הזרים, יהיה קל לראות שהעובדים הזרים שכן נמצאים הם לא חוקיים.אחרת תיהיה בעיית עקיה נוראית של משכורות. חוץ מזה, יהיה ערך מוסף לעבודה ישראלית.

Antropus

New member
שטויות...

אם כל השוטרים שעכשיו עוסקים בגירוש עובדים זרים ידאגו לתנאים שלהם (של העובדים, כמובן) אז המצב יסתדר תוך כמה שנים. אגב, אני לא מבחין בין עובדים לא-חוקיים לחוקיים. כולם אוכלים אותו חרא.

Azazel

New member
לא עדיף לפתור את בעיית האבטלה של...

הישראלים?

Antropus

New member
זה יפתור גם את הבעיה הזאת

אם תנאי ההעסקה יהיו שווים, המעסיקים ירצו להעסיק ישראל בגלל שאלו לפחות יודעים עברית.

Azazel

New member
לא

העובדים הישראלים לא מיומנים מספיק. נצטרל לפתוח גם קורסים לבנייה. עניי עירך קודמים.

Azazel

New member
אבל היא לא שובתת

מהסיבות הנכונות. תכנית ביבי היא רחוקה מליהיות משולמת, אבל מרכז הפגיעה שלה היא המנהלים הציבוריים, לא העובדים.

Antropus

New member
"כן לשבור!!!"

מילותיו האלמותיות של ראשון הרביזיוניסטים חוזרות ונאמרות שוב ושוב. האם הוא צודק? בוא נראה: האם באמת כדאי להפריט? נתחיל מבראשית. כדי שאיש עסקים (שלא שילם מסים מעולם, אבל זה יבוא בהמשך) יוכל לקנות חברה ממשלתית הוא זקוק לשני דברים חשובים: כסף ושהממשלה לא תנקוב במחיר גבוהה מדי (ע"ע ערוץ 2, 10). כדי להסיג את הסכום הדרוש, בעל הממון הוירטואלי יקח הלוואה מהבנק ולשם כך ישעבד את הנכס שעדיין לא רכש. להזכירך, הכסף הפיזי (להבדיל מהכסף הוירטואלי) של הבנק בא מהכיס שלך - איש המעמד הבינוני. אדם שמרוויח כסף עבור עבודה ממשית והוא מרוויח מספיק כדי שיהיה לו להשקיע בבנק (אני סתם נותן דוגמאות - אל תעלב). לבנק אין כ"כ הרבה כסף, והוא נאלץ להשתמש במאגרים הוירטואלים שלו. עכשיו בא שלב המחיר. כדי למשוך משקיעים, הממשלה צריכה למכור את הנכס בפחות משוויו האמיתי, כך שאתה, משלם המסים שבכספו נבנה הנכס, שוב יוצא נדפק כי אתה מקבל תמורה חלקית ביותר להשקעה שלך. עתה, כשהעסקה תמה ונשלמה, יש צורך להתחיל לעבוד. נכס טוב הוא נכס מרוויח. לכן ידידנו בעל המאה יעלה את מחיר השירות הניתן ע"יו עד כמה שיוכל וימשוך ממך עוד כסף. אבל לא הכל טוב בממלכת העושר - עד מהרה יסתבר שהעסקן נכנס למשהו שמעל ליכולתו (בעיקר בגלל שמרבית מבעלי ההון הם מנהלים ואנשי עסקים די גרועים) והוא יבקש עוד ועוד הלוואות מהבנק. גם הבנק אינו עשוי מכסף. אם הוא רואה שלא מחזירים לו חובות (לא חובות זוטרים בגודל של עשרת אלפים שקלים - אז פשוט מעקלים לך את המשכורת, הכוונה לחובות של מיליארדי שקלים) הוא עוזב את בעל החוב ולוקח את הכסף ממי שכן משלם - אתה. ולבסוף מגיע הרגע שבו העסקן מבין שהוא לו יוכל למשוך עוד כספים והוא לוקח את כל ההון שלקח מאנשים כמוך ונוסע למדינת עולם שלישי שבא יש יותר אוצרות טבע וקל יותר לנצל שם את האוכלוסיה. אז מה אנחנו לומדים מכל זה? שבאמת כיף כשאין שביתות, אבל את המחיר אתה עוד תשלם בריבית כפולה ומכופלת. זהו. אני מותש - אמשיך מאוחר יותר.

Azazel

New member
זה לא מדויק, אבל יש בזה הרבה אמת.

דעתי, בקשר לזכות השביתה: אנשים שמקבלים הרבה יותר מהשכר הממוצע במשק, אין להם זכות לשבות. ועתה, לתכנית הכללית שלי: נגיד ונבחרתי, אני ומפלגתי, להקים ממשלה ראשונהב בישראל, שלא תיהיה בנויה קואליציונית, אלא רוב מוחלט למפלגתי. ההחלטה הראשונה שאני אצטרך לעשות זה האם להמשיך לקיים בעלות פרטית על החברות העיקריות. זאת לא תיהיה החלטה פשוטה, מכיווןשבעיקרון, אני מתנגד לזה, אבל אני מפחד מהתגובה של שאר העולם למהלך כזה.

idoz

New member
מסקנה

לתת לאנשים עם גב כלכלי לקנות ביחד עם עוד שותפים.

למעלה