מה הייתם/ן עושים/ןת

מה הייתם/ן עושים/ןת

היא - לקראת אמצע שנות ה 30. הוא - בתחילת שנות ה 40. נשואים שנה.
היא מאד רוצה ילד. כבר שנה לפחות. בכל פעם זה נדחה עקב סיבות שונות (תירוצים?!). פעם זה בגלל התחייבויות כלכליות (המצב טוב מאד טפו טפו) ופעם זה כי הקשר לא מספיק יציב וצריך לייצב אותו ועוד כהנה וכהנה. מרגישה שצרכיה נדחקים הצידה. מתוסכלת מאד. גם בקשות לבדיקת זרע נענות בשלילה/ מריחה. נראה שיש לו פחדים. הוא לא ממש משתף. אבל הזמן היקר הולך ומתבזבז על שטויות במקום על מעשים והיו כבר המון שיחות והבטחות אבל בינתיים רק דיבורים. כמה זמן עוד אפשר להמתין?

מה הייתן עושות?מה הייתם עושים?

לעניות דעתי

זה נושא שהיה צריך להסגר לפני החתונה
בכל מקרה, יש פה אי התאמה מהותית
שיחת יחסינו לאן
והסקת מסקנות

צודקת

ואכן היה סיכום בנושא זה לפני החתונה אך דברים לא באו לידי מימוש ברגע האמת בטענה שהקשר לא יציב מספיק.

טיק טוק

השעון מתקתק
הסיכון למומים אחרי גיל 35 עןלה משמעותית
הפריון יורד עם השנים. בעוד שהסיכוי של נשים עד גיל 35 להיכנס להיריון עומדים על 25-30% בחודש, הרי שאחרי גיל 40 הסיכוי להרות יורד לכ־5% בחודש. כמובן הכול תלוי ברזרבה השחלתית (שנמדדת בבדיקת FSH), אבל בגדול הסיכוי להרות יורד דרמטית.

בקיצור, אם את רוצה, זה הזמן

טבלת קבלת החלטות

טור של בעד
טור של נגד
ומשקל לכל סעיף

זה עוזר בכל תחום לראות את המציאות בהיר מול הפנים
המחיר ידוע
הרווח זה החלטה שלך
אפשר לשתף את החצי השני ושיחליט כמה הוא מוכן לשלם או להתפשר

לא רואה שום בעד בסיטואציה

אבל השאלה האם לחץ או אוליטמטום לא ינעצו את המסמר האחרון בחבילה שלנו. ואם כן אז אולי זה אומר משהו.....

בעד

אלא אם התחתנת איתו בתור בנק זרע כנראה שיש עוד משהו
אם את מוכנה לשלם את המחיר של לא ללדת אז תישארי

האם לחץ או אוליטמטום לא ינעצו את המסמר האחרון בחבילה שלנו - לפעמים המציאות יוצרת נקודת החלטה, כרגע כנראה זה הזמן להחליט אם את נשארת על המסלול של לא ללדת, יורדת, או משנה את המסלול

לפי התשובה שלך, את כבר יודעת את התשובה ורק רוצה תמיכה מורלית

תודה

אני בהחלט רוצה לדעת שאני אישה שפויה שמגיע לה שיתייחסו לצרכים שלה. בפרט צרכים כאלה עקרוניים וקריטיים.

ולגבי העניין של להתחתן עם בנק זרע, אתה יודע, זה לא כזה שחור ולבן. התחתנתי מאהבה, אבל גם התחתנתי לצורך הקמת משפחה. לא יכולה לקבור את הצורך הזה בשם האהבה.

litzuf

New member
לדעתי הם לא מתאימים ברצונות...

היו צריכים לדבר על זה לפני וכל הזמן.
יש בניהם חוסר תקשורת מובהק...
או לדבר ולתאם צרכים, או לפרק חבילה...

אכן כן צריך לדבר

רק שמה תגידי אם שיחות חוזרות ונשנות על הנושא מייצרות אצלו יותר לחץ? האם אני רואה נכוחה את הכתובת על הקיר?

achokler

New member
אולי

הוא מפחד להכשל בהורות
אולי הוא לא בטוח בזוגיות
אולי היא מלחיצה

למה לא לשאול בצורה ישירה.
בא לך תינוק עכשיו?

אוקי

ובינתיים אני צריכה להמתין בשקט ולכבוש את התסכול שלי עד שיהיה יותר בטוח/ פחות מפחד / פחות לחוץ?
אנחנו לא בני עשרים. אלה דילמות שהיה עליו להתמודד איתן לפני החתונה לא? או לפחות להיות גלוי איתי לגבי תחושות מסוג זה כדי שאוכל להיות אחראית על גורלי.....לא פייר.

achokler

New member
מה עונה לשאלה ישירה כזו

בא לך תינוק?
אני מאד רוצה, לא מוכנה להמתין יותר.
בבקשה בלי תירוצים, כן או לא. אין אחר כך.

אין תשובות חד משמעיות

זה תמיד "עוד קצת" ו"עוד כמה חודשים" ו"אל תדאגי יהיו לנו ילדים" וכו'....
אף פעם לא הבנתי למה זה לא זורם אצלנו בטבעיות וזה יצר אצלי תסכול שבצירוף סיבות נוספות שלא אכנס אליהן כרגע גרמו למשברים בינינו. אז הוא כרגע רוצה לחכות כמה חודשים כדי לייצב את הקשר ולראות שאנחנו לא מגיעים למצב משברי שוב. אבל אין תשובות חד משמעיות ואני גם לא מרגישה שזה תשובה שמספקת אותי....מרגיש לי כאילו הריבים הם תירוץ לדחות את הקץ.

achokler

New member
אני אסכם את האפשריות שלך בצורה קרה

1. לא לשאול אותו ולהכנס להריון -
א. יש מצב שיכעס - ואת מסיימת חד הורית+ ילד
ב. יש מצב שיהפוך להורה נפלא
2. לעשות לו שיחה יחסנו לאן
א. מחליטים להפרד - גרושה ומחפשת
ב. הוא לא עונה ואת מחליטה להתגרש - גרושה ומחפשת
ג. הוא לא עונה ואת ממשיכה להמתין

יש לו אחים אחיות חברים קרובים?
אני חייב לציין שנולדה לחבר שלי בת, אני פשוט נמסתי עוד באותו ערב ניסינו להכנס להריון
לפעמים זה נורא מדבק.

לדעתי את מחכה סתם, בכל הנישואין שאני מכיר
האשה חולמת לשנות את הבעל והבעל חולם שהאשה תשאר כמו ביום כלולתיה.

תודה על הכנות

כל האופציות ידועות לי ונלקחות בחשבון חוצמזה להתפנצ'ר בלתי אפשרי כי הוא ממש "נזהר".
ולשאלתך - לכל החברים שלו יש ילדים בגילאים שונים כך שזה לא משהו טרי בסביבה שלו.
אגב, לדעתי זה בכלל לא עניין של לשנות את הבעל, אלא משהו בסיסי יותר בשותפות בינינו. איך שלא יוצא זה מרגיש כאילו אני מכופפת לו את המרפק לעשות משהו שהוא לא שש לו. אני בטח לא רוצה את זה ככה. לחכות שזה יבוא ממנו? יכול לקחת עוד עשור לפחות אם בכלל....

ד ר ל י

New member
האמת

ממה שאת מתארת זה נשמע שהוא לא בטוח שהוא רוצה להמשיך איתך ואם תעשו ילד ביחד זה יקשור אותו אלייך לכל החיים.

למעלה