מה הייתם עושים?

JAMES DEAN

New member
מה הייתם עושים?

מוזיקת קאנטרי או רכיבת רודיאו

ZaRiL

New member
רודיאו לגמרי.

נראה לי שהרבה יותר קל להתגבר על גורם הזמן מאשר שיפוט סובייקטיבי של אנשים.

idan207

New member
שתי ההנחות שגויות

שיפוט סובייקטיבי - זה לא קיים, משום שההפקה (לרוב) קובעת מי ומתי יעברו, גם אם הם גרועים לחלוטין (אבל הזמן דוחק, הפער גדל, והזוג שההפקה חפצה ביקרו נתקע במסימת שיפוט).

גורם הזמן - השור נשלט ע"י ג'ויסטיק המופעל מרחוק.
כמו בשיפוט, גם כאן העניין סובייקטיבי ונתון לשיקול ההפקה. אם המפעיל ירצה, אז המתמודד לא ישרוד שלוש שניות, ואם ירצה אז יישב שם שנתיים בלי ליפול.

אגב, זה נכון להמון משימות במירוץ - הכדורגל בברזיל ובארה"ב הן המשימות בהן זה היה הכי שקוף.

ZaRiL

New member
אוי נו, כאילו שזה לא ברור, אבל ברוח ה"כאילו".

מזהמזהמזהמזהמזהמזה?!?!?!?!?!

לא ידעתי שהשור נשלט ע"י ג'ויסטיק, חשבתי הוא אוטומטי. ככה זה כל שור מכני?
ומשימת הכדורגל בברזיל + פוטבול בארה"ב?!?! איך בדיוק? חשבתי שהילדים\הדוגמניות לא צריכים להקשות במיוחד על המתמודדים. לא שמתי לב שההפקה אומרת להם מתי לרדת מהגז.

idan207

New member
ממה שזכור לי

בברזיל, שם זה היה בולט, הזוגות הראשונים נלחמו בילדים, ואילו האחרונים (במיוחד DD) פשוט תפסו את הכדור בשניה והבקיעו אותו בלי כל התנגדות מהשוער.

באותו לג, גם המשימה עם הגלשן אוויר יכולה להיות מושפעת מההפקה - יכולים לומר לטייס להנחית תוך שלוש דקות או תוך חצי שעה, תלוי בשיקול.

אם אני אנסה (ואני לא) אני בטוח אזכר בעוד כמה משימות.

אגב, לא נראה מוזר ש(כמעט?!) לא היו בכלל פוט רייסים שנגמרו בשני זוגות שהגיעו יחד לשטיח??
אפילו היום, כשרואים את DD יוצאות לריצה כשבאופק רואים את הדודות רצות, עד שהן הגיעו, הדודות היו אחרי סיפורי אלף לילה ולילה עם יעקב.

באמת שבתחילת העונה חשבתי שהתוכנית הזו ממש טובה (לא רואה ריאליטי בכלל, והעונה היא הראשונה שלי)..... עד שהתחלתי לראות את המירוץ הקנדי. ההדחה הראשונה שם מהווה את עיקר ההבדל בין האמת לחיקוי. לפחות ביום שבת המסטיק לא יימתח יותר.

וואו אתה נותן הרבה דוגמאות....

שלא חשבתי עליהן (או שאולי לא רציתי לחשוב כדי לא להרוס לי את הפנטזיה).
לגבי הכדורגל, אני לא משוכנע,אבל אני לא זוכר הרבה משם.
השאלה היא, האם ההפקה האמריקאית גם עושה את זה ככה? משם ההפקה הישראלית למדה איך עושים ריאלטי כזה (העונה הראשונה הייתה די דומה לגרסה האמריקאית)?
מירוץ רגלי, זה לא שהדבר כל כך נפוץ באמריקאי. נראה לי שבהפקה מתעקשים להוריד כמעט לחלוטין צילומים של כמה זוגות כדי לשמור על מתח. וחבל. כמעט תמיד הסדר נשמר.

choco2602

New member
באמריקאי אתה רואה זוגות נתקעים..

באמת נתקעים. בעונה 21 היה זוג שהיה באיזה מקום במשך כמה שעות טובות עד שסגרו אותו, ובסוף הם קיבלו עונש כי לא הצליחו לסיים עד שסגרו.
שם אין הנחות וויתורים, עושים משימות גם אם זה שעות. לא אומרים "טוב הם נמצאים פה יותר מחצי שעה בואו נתחיל לוותר להם"

עומר 2013

New member
שתול מההפקה

די כבר, רואים מי שתול פה ומי לא! עיניים לנו ואנו רואים. שכל לנו ואנו מבינים. יש המון דוגמאות!! נשברה ידית הילוכים והכל כרגיל- ממש הגיוני! קמו בבוקר עם כוחות על ועקפו שני גברים בכביש בלי שיילחמו איתם על המקום הראשון? תראו לנו כבר את הקטע הזה!!!

Lepton

New member
נו באמת, זה לא סרט דוקומנטרי

רוצה לדעת מה קורה באמת, עם זמנים אמיתיים ובלי עריכה? תשכור צוות צילום, תשכור קו שידור לוויני ותוכל לעקוב אחרי מה שקורה.

המירוץ למיליון הוא תוכנית בידור. הם לא משדרים הכל ובוודאי לא משדרים בזמן אמיתי, לפעמים גם לא בסדר אמיתי. אין לך שום הוכחה שבברזיל למשל הבקיעו את השער "בשנייה", אתה לא יודע כמה זמן זה לקח באמת. ואם רוצים לשמור אותנו במתח האם ההדחה תהיה של דני ודבה או של הסגולות, אז מבצעים עריכה צולבת שנותנת לנו לחשוב כאילו הדברים קורים במקביל כשהם לא.

ככה עושים טלוויזיה וטלוויזיה טובה.

idan207

New member
אז הם אילפו גם אותך

כמו את אלפי הפקאצות שצורחות 10,9,8.....,1 בפח הגדול.

גם אם תנסה להתעלם מהן, יש המון הוכחות, חלקן ברורות וחלקן פחות (בוא נאמר שאני יודע כבר לקרוא את השעה לפי שעון שמש). צופה עם קצת עין ביקורתית יודע מתי העריכה מגמתית (לצערנו, כמעט תמיד) ומתי היא "אמיתית" (נדיר ביותר).

אני לא צריך לשכור צוות צילום שיעקוב אחריהם. אני פשוט יכול לראות את המירוץ של מדינות אחרות, שם שומרים על האמינות.

להבדיל מבמדינות אחרות, דווקא כאן הם כן משדרים הכל, או לפחות כמעט הכל. אחרת, אין דרך להסביר איך מירוץ של תשעה זוגות נגמר בעשרה פרקים של 45 דקות, ומירוץ של 11 זוגות נגמר ב33 פרקים של 70 דקות,לפני פרסומות (וגם זה בחסד, כי את ההדחה הבאה יעשו היום ולא בעוד שלושה פרקים [אלא אם ימציאו איזה עם הדחה ומלאך שמחזיר לחיים]).

ולא, העריכה לא מכניסה למתח, אלא רק מעצבנת. הכי מעצבן זה כשמנסים לשוות מצב של פוט רייס, ובסוף כל זוג מגיע בשנטי שלו, בדילוגי הורה תימניים....

Lepton

New member
בוודאי שהם אילפו אותי, ואני שמח

לא מעניין אותי לראות זוג אחד מסיים חצי שעה לפני הזוג השני. מעניין אותי, אם בכלל, לראות עריכה שגורמת לי לא לדעת מי מנצח עד השנייה האחרונה.

לא מעניין אותי לראות מירוץ בעשרה פרקים של 45 דקות. בכל מקרה אני לא סובל הדחות, הן מסלקות מהתוכנית אנשים מעניינים. אני רוצה לראות את האנשים כמה שיותר, להכיר אותם, להתחבר אליהם. אני לא רואה לא את המירוץ האמריקאי ולא את הישרדות האמריקאית כי הם מתומצתים וכל העניין שלהם זה רק "אקשן"-עלאק די משעמם. המהדורות הישראליות הן בדיוק מה שעושה לי את זה.

והפירסומות - טוב, אין מה לעשות, אנחנו מקבלים את השידורים בחינם ולהפיק אותם עולה כסף, אז אנחנו משלמים בזה שמלמדים אותנו שיש 50% הנחה באופטיקה הלפרין (נדמה לי שכבר קלטתי את המסר).

חבל לי מאוד שאת שלב הגמר משדרים בשני פרקים ולא בארבעה או שישה.

idan207

New member
נראה כמו תגובה שמישהו מההפקה יכתוב

אם אתה נהנה מסיום ערוך "היטב",אז יש לך בעיה.... ההסתפקות במוצרים הבינוניים שדוחפים לנו בטלויזיה.

עד לפני שעתיים לא ראיתי את הפרק של אתמול (עניין הפרסומות הנעלמות ביוטיוב), פרט לכמה רגעים בסיום. אם נהנית לראות את דבי ודבה שרות יודל ועוברות את המשימה, אז ידידי, דחוף לבדיקת אוזניים... לא כי הן שרו גרוע, אלא [הדגש]כי הן לא שרו בכלל!!! [סדגש]
אם זו התערבות שאתה מוכן לסבול, בתיאבון.
התערבויות פחותות מזו גרמו לי שלא להמשיך לראות את העונה הבאה (המשך הנוכחית זה רק בגלל החברה)

Lepton

New member
לא, ממש לא נהניתי לראות אותן

אבל יש גבול לכמה עריכה אפשר לעשות. הן היו עדיין במשחק, הן היו צריכות לבצע משימה, היה צריך להראות אותן, אין ברירה. העניין הוא שאני מדבר על העריכה, אתה מדבר על התוכן, יש הבדל.

(נ.ב. אם יש לך קשרים בהפקה אשמח לשמוע, לא יזיק לי קצת כסף).

idan207

New member
שים לב להבדל שבין עריכה להתערבות

עריכה - לצלם קטע ולהציג רק חלק ממנו, ובמקרה קיצוני - להציגו מחוץ להקשרו באופן בוטה.

התערבות - "אתם צריכים לרוץ 10 סיבובים סביב המגרש". אבל יקירי ההפקה ילכו חצי סיבוב בשביל המצלמה.

אני אתן דוגמה הפוכה, מזמן אחר, ממציאות אחרת - מתמודד, war hero, שנקטעו שתי רגליו מפיצוץ מטען באפגניסטן, נאלץ במהלך המירוץ, על חשבון זמנו להחליף פרוטזות... במהלך אחת המשימות (שיפוט סובייקטיבי), הוא היה צריך לבצע את הריקוד לא פחות מ-8 פעמים (!), בזמן שאחרים התקדמו משם אחרי 3-5 פעמים.

choco2602

New member
כתבתי משהו בנושא הזה- גם לי זה ממש הפריע..

לא רק שהן לא שרו - הן גם אמרו שהן בוחרות במשימת השור ופתאום הן צצו ביודל.
מה שאומר שההפקה אמרה "חמודות צריך לתקתק זמנים, תחליפו משימה נעביר אתכן ישר"

למרות שאני מסכים עם...

מה שאתה אומר, צריך לדעת לעשות את ההבדל ולא לקחת את זה יותר מדי קשה. העריכה בעיתית (לא הבנתי אם זה במיוחד בארץ או שזה ככה גם בארה"ב) אבל בגלל שיכול להיות שהם פועלים ומתערבים בכל פינה אפשרית, חשיבה כזאת רק יכולה לפגום מההנאה.
אני כן רואה דברים בולטים, אני שם לב מתי לקחת דברים בערבון מוגבל, אבל אני גם רוצה להנות מזה, אז אני מנסה לא לפקפק בכל חצי שניה שמשודרת. מה ההבדל בין זה לבין סדרות טלוויזיה? או סרט קולנוע (אתה יודע כמה תימרנו את המציאות ואת הצופים בסרט ארגו? זו הסיבה שלא ממש התלהבתי ממנו)? לעשות את ההפרדה? אתה בטוח במאה אחוז (100%) שאתה יכול לעשות את ההפרדה בין המירוץ למיליון (או ריאלטי ישראלי) לבין כל דבר אחר?

choco2602

New member
למען האמת כמעט תמיד יש עניין של תאורה

אני מדברת על 2 זוגות "כל כך צמודים" שאחד רץ באור יום והשני בלילה. זה דבילי וגורם לי לתהות איך אני יכולה לנסות להאמין בכלל לדבר כזה?

Lepton

New member
לא זכור לי מקרה כזה

נכון, יש זוגות שרצים ביום ויש שרצים בלילה, אבל לא זכור לי מקרה שהעורכים ניסו לשכנע אותנו שזה קרה במקביל. המדובר בעורכים מקצועיים מאוד, הם לא ייגררו לשטות טריוויאלית כזו.

choco2602

New member
אני זוכרת בוודאות שראו זוג אחד מגיע..

והשמש עומדת לשקוע וזוג אחריו מגיע וממש חשוך.
הראו את הזוגות כאילו יש בניהם דקה או 2 הפרש.
אני אחפש לך ואמצא.

למעלה