מה היקף השוק לעורכין דין ללא תואר מדעי...

סלינגר

New member
מה היקף השוק לעורכין דין ללא תואר מדעי...

שלום, אמנם עורך דין יכול לעסוק ברישום פטנטים בישראל בלי להיות עורך פטנטים... ישנם מספר משרדים שמעסיקים הן עורכי פטנטים והם עורכי דין. אך בכל זאת - מה היקף השוק בשביל אותם עורכי דין ללא תואר מדעי (קרי, לא יהיו עורכי פטנטים) בשוק העבודה ? כלומר עד כמה הם אטרקטיבים ? נניח עורך דין צעיר רוצה לעסוק בנושא הזה - כמה מהר ימצא עבודה? כמה משרדים יוכלו להציע לו עבודה ? נניח ציונים טובים מאוניברסיטה, התמחות במשרד טוב אבל ללא התמחות בפטנטים - תחום חדש. האם עדיף זכויות יוצרים/סימני מסחר? האם רק ליטיגציה של נושאים אלו? האם תואר שני בארה"ב במשפטים יכול לעזור בכיוון הזה ? האם זה משנה איזו אוניברסיטה (התמקדות בפטנטים?) מה יהיה השכר ההתחלתי לאחר מכן? תודה מראש על מענה לשאלות.
 
עורכי דין

שלום סלינגר, כמדומני שכל משרדי עורכי הפטנטים שאינם solo practitioner של עורך פטנטים בודד הם למעשה משרדי עורכי דין ועורכי פטנטים. אטרקטיביות זו שאלה מורכבת. עו"ד שיש לו ניסיון בתחום הפטנטים ו/או בקניין רוחני מכל סוג הוא לרוב אטרקטיבי ולא יתקשה למצוא עבודה. היעדר ניסיון הוא עניין בעייתי שכן יש צורך בתקופת לימוד לא קצרה ותקופת חפיפה משמעותית. אם התואר השני הוא בתחום הקניין הרוחני אז הוא מגדיל את האטרקטיביות, אבל הוא לא יכול להחליף ניסיון פרקטי. הפורום אינו המקום לשאלות שכר, ייתכן שפורום "עורכי דין" יהיה מקום מתאים יותר. בברכה, אפלפלד זר פישר, עורכי דין ועורכי פטנטים
 

סלינגר

New member
תודה רבה

אני מתכנן כרגע ללמוד אולי תואר שני במשפטים בארה"ב ומתלבט באופציות כשאני אחזור האם אוכל לעבוד בתחום. האם לוותר על התואר ולעבוד בזה עכשיו ... אני תוהה לגבי איך משיגים את הניסיון הזה ומאיפה כדאי.
 

אדנדום

New member
הערה נוספת

כשאתה מדבר על עיסוק ב"תחום" הפטנטים, שים לב שמדובר בתחום המתחלק פחות או יותר לשניים: 1. מלאכת עריכת הפטנטים וה-prosecution (ניהול המו"מ עם רשם הפטנטים עד לקיבול הפטנט). זהו לב-ליבו של התחום. 2. ליטיגציה - התנגדויות לרישום פטנט, בקשות מחיקה, הפרות וכו'. בתור עו"ד חסר תואר טכנולוגי ורקע טכנולוגי וללא ניסיון בעריכת פטנטים, הטענה היא שקשה להיות ליטיגטור "אמיתי". הליטיגציה מבוססת על טכנולוגיה ועל פרטי-פרטים של סוגיות משפטיות הנובעות מהטקסט של הפטנט ומהסטוריית ה-prosecution. זהו ידע שרוכשים רק במשך שנים של "עבודת כפיים" בעריכת פטנטים. לכן, בד"כ, המסלול הוא של מתמחה בעריכת פטנטים > עורך פטנטים > ליטיגטור (מי שמעוניין...). פטנטים זה לא עוד תחום של המשפט שניתן ללמוד במהלך הסטאז' וזהו - יש הרבה דברים מעבר. כמובן שלכל כלל יש יוצא מן הכלל. אני מכיר, לדוגמה, עו"ד אחד בעל הבנה טכנולוגית מעמיקה, שהתמחה כמה שנים בעריכת פטנטים ללא תואר טכנולוגי וללא הסמכה כעו"פ בסוף התהליך, וכיום הוא עוסק בהצלחה בעריכת פטנטים. הוא אמנם לא לקח את זה לכיוון של ליטיגציה, אבל תיאורטית הוא בהחלט יכול.
 

סלינגר

New member
מעניין מאוד, תודה... מה לגבי תואר שני במשפטים

נניח למדתי תואר שני במשפטים בארה"ב בתחומים של פטנטים - כלומר להכיר את השיטה האמריקאית ממש טוב, להבין דיני פטנטים לבורים, ואתה בא עם זה לישראל..... אפשר יהיה לקבל עם זה עבודה טובה בתחום כמו של העו"ד שתיארת ולהתקדם משם בצורה יפה במשרד הזה?
 
למעלה