מה הכי השפיע על המסע שלכם

Pukipsey007

New member
מה הכי השפיע על המסע שלכם../images/Emo35.gif

המדריכ\ה
המשלחת עצמה
האווירה בפולין והמקומות שהייתם בהם
מה לדעתכם הכי הכי עשה לכם ת'מסע כ"כ משמעותי\פחות משמעותי
שתפו..

nofar 250

New member
ממ...

קשה להגיד. למרות שלא נסעתי עם אף חבר טוב אפשר להגיד שהאווירה במשלחת תרמה הרבה כי כולם תמכו וכולם בכו ביחד אבל כשלא היינו בקטעים עצובים היה לי יותר קשה למצוא את עצמי כי לא נסעתי עם חברות.אז הייתי עם חברה אחת שם שהיא לא ממש טובה וגם בדיוק רבנו לפני (והשלמנו..) אבל זה לא היה זה כי היא היתה רוב הזמן גם עם אנשים שאני לא מחבבת..ככה שהמשלחת כמה שהיא דומיננטית לא עשתה לי הרבה לעומת זאת המדריכה כמו שכבר אמרתי..סופי המדהימה..עשתה את זה בגדווול היא הכניסה אותנו לתקופה ב10000% והיא ממש מעולה וחוצמזה עצם העניין של להסתובב בפולין איפה שהכל קרה ולחשוב ש60 שנה קודם דרכו פה אלפי יהודים בדרך האחרונה שלהם..והרצון לבלוע כמה שיותר נופים ומראות..השפיע והפך את המסע למשמעותי ביותר

Pukipsey007

New member
וואלה ../images/Emo163.gif

גם אצלי.. המדריכה הייתה ממש טובה, היא שילבה המון סיפורים ולא היה רגע משעמם.. כשהיינו ליד בית כנסת ב..(אולי) וורשה הישנה\העתיקה, משהו כזה, היא הרצתה לנו ואנשים נאספו סביבנו להקשיב לה.. עד כדי כך
קיצר, אחלה מדריכה
ובאמת, כמו שאמרת, הגיבוש היה מאוד משמעותי. וגם פולין. קיצר, אני מסכימה איתך

Pukipsey007

New member
נצל"ש../images/Emo41.gif ../images/Emo26.gif סקר חדש../images/Emo70.gif

העליתי סקר חדש, באותו נושא.. אתם מוזמנים להצביע

shklar1

New member
אני חושב שהמדריך הנהדר והחברים

למזלי היה לנו מדריך מדהים בשם יער... הסיפורים המצמררים שלו היו בדיוק במקומות הנכונים, ההערות המעמיקות שלו בהחלט הוסיפו המון למראות באתרים. ללא כל הסיפורים, עומדים די אדישים אל מול כל האתרים. הסיפורים בעצם מוסיפים את ההרגשה המצמררת (כמו למשל תיאור מסעה של אלינה בירנבאום במחנה אושוויץ ולאחר מכן במיידאנק). אני חושב שהמדריך תרם המון המון למסע. כמו כן גם החברים הם משהו שאי אפשר להפריד אותו... כל האווירה היא מאוד מאוחדת, מאוד נדיר לראות את כל הכיתה נעמדת בשקט, כולם מקשיבים בשקט מוחלט אל המילים של המדריך ועומדים המומים אל מול המראו. אי אפשר גם להתעלם מהדיונים שייקמנו במלון מדי כמה ימים על היום שעברנו. אני יגיד לכם את האמת
לא בכיתי בשום אתר בפולין, בשום מחנה, אל במלון בכיתי כאשר כולם ישבו עם המדריך ודיברו על היום שעברנו. זה היה מרגש ברמות שלא יתוארו בכלל. חוץ מזה יש עוד המון גורמים שהפכו את המסע הזה למדהים... מזג האוויר הקפוא והשלג שהוסיפו לאווירה המצמררת, המסעות הארוכים בערבות המושלגות של פולין והמראות המזעזעים והבלתי נתפסים באתרי הביקור.

mta16

New member
אני מכירה את המדריך שלך אני חושבת..

הוא מ"יד ושם"??? כי הוא אמור היה ליסוע איתנו כשניסע בספטמבר לפולין והוא היה איתנו בכמה פגישות שלפני אבל לא מזמן החליפו לנו מדריך...ושמעתי שהוא (יער) ממש יודע להעביר את הסיפורים ושכולם באמת יושבים מרותקים לדברים שלו ומקשיבים...אז קצת התאכזבתי שהוא לא נוסע איתנו...

taltal3001

New member
אימאלההה

אימאלה למורה שלי לספורט קוראים אלינה בירנבאום אני חושבת ככה!!! איזה מפחיד זה

יש הרבה משפיעים..

קודם כל-- המזג האוויר, אני הייתי במרץ, שעוד היה שלג בפולין ואני שמחה שכך. אני חושבת שיותר קל להתחבר לנושא השואה שהמחנות נראים כפורים ושהכל שלג. אני חושבת שאם היינו במזג אוויר אביבי והכל היה ירוק לא הייתי מצליחה להתחבר לנושא.. שנית אבל חשוב מאוד-- זה הניצול שואה שהצטרף למסע. בלעדיו באמת שזה לא היה אותו מסע.. וכמובן שגם למדריכות ולמשלחת עצמה ואפילו למאבטחים שהיו הכי חמודים שיש יש חלק גדול בהצלחת המסע!

הכי השפיע עליי

שהיינו במיידאנק (אם אני לא טועה) וישבנו ליד ההר אפר המדריכה השמיעה לנו את השיר ההוא של שרית חדד "שמע ישראל אלוקי.... " (שכחתי איך קוראים לו) והכל מסביב היה שקט ורק השיר והמנגינה פשוט גרמו לי לצמרמורת בכל הגוף ובכיתי... זה היה נורא... זה השפיע עליי בצורה כזאת שלא יכולתי לדבר. הדבר השני שהשפיע עליי היה אושוויץ. במיוחד איפה שכל הביתנים וכל השערות והפרוטזות וכל התיקים וכל זה. אני לא יכולתי לראות את זה וזה עשה לי כל כך רע........

livia

New member
הכי השפיעה עלי...

מממ המדריך לצערי בכלל לא השפיעה עלי:( אבל המשלחת מאוד... אבל הכי מוזר לי שבכל המחנות השמדה לא יכולתי להתחבר/: לא ממש הרגשתי שאני הולכת במוקום שמתו המון המון אנשים:( ואני אחת שממש מחוברת לשואה! אבל אני כל כך מודה לאלוהים שיצאתי למסע הזה! שהייתה לי את האפשרות! איזה מזל יש לי שיצא לי להיות במקומות האלה וללמוד על זה יותר!

thunderstorm

New member
הכל../images/Emo70.gif

המדריכה המדהימה שהייתה לי (שרית
), הקבוצה המדהימה שהייתה לי, כל התמיכה.. המקומות עצמם, מזג האוויר... הכל הכל הכל הכל הכל עשה לי את המסע....

איש העדות המקסים שלנו../images/Emo104.gif

ליווה אותנו במסע איש עדות באמת מקסים, שלא חסך מאיתנו פרטים, שאמר רק את האמת ושתמיד היה שם בשביל כל אחד מאיתנו, כמו סבא קולקטיבי, פשוט איש מקסים. בביתן בו שהה במיידאנק הוא עמד וסיפר, למרות שזה היה לו קשה הוא כל הזמן סיפר והיה נכון לענות על כל שאלה. לנו יש כל כך הרבה מזל שעוד יש אנשי עדות שיכולים ללוות אותנו, חבל שבעוד כמה שנים ישארו רק סיפורים אבל חשוב מאוד לתעד את הכל. רק טוב, פרבולה

lorencz1

New member
זה קרה אצלינו פעמים...

כן... איש/אשת עדות יכולים להביא את המסע של קבוצות למוצלחים ביותר !! בפעם הראשונה שהיתי בפולין היה איתנו איש קטן קומה, סבא של אחד התלמידים, שעבר את השואה כאשר הוא היה בן 16. אני לא אשכח אותו לעולם. הוא היה מאותה עיר שאני באה מינה מטרנסילוניה (כיום רומניה - אז חלק מהונגריה) והוא סיפר את הדברים האיומים ביותר שעברו עליו כאילו ביכלל זה קרה למישהו אחר ולא לו.. הוא עשה רושם אדיר על התלמידים והם פשוט לא הצליחו להפרד ממנו. בפעם השניה - היה איתנו שוב אדם שנולד גם הוא באותו איזור ברומניה (אז הונגריה) ששמו אריה , ממושב היוגב. גם הוא הגיעה לאושוויץ כאשר היה בן 13 והוא סיפר אץ סיפורו הנורא בצורה כל כך רגישה שאפילו "הקירות בכו"

../images/Emo9.gifהמממ... סליחה, תתעלם...

בגלל שהבנתי מההודעתו האחרות שאתה כן, ואתה גם בן... (אני לא טועה, נכון?...
)

SMG

New member
שאלה טובה...

אני חושבת שמה שהכי השפיע עליי במסע הזה זה התמיכה, ההרגשה שאני לא עוברת את המסע הזה לבד.. התמיכה של האנשים שקרובים אליי ושל אלו שפחות.. הביחד הזה שהיה לנו שם גרם לדעתי למסע להיות כ" משמעותי.. לצערי לא אהבתי את הדרך בה המדריכה העבירה את המסע.. זה היה כאילו היא קוראת מתוך ספר..

למעלה