יש הבדל בין עלייה בטמפרטורה וחיישן שמודד זאת ומפעיל מדחס (או מנתק אותו), לבין מדחס שנותר פועל כל הזמן אבל קיימת מערכת שדוגמת את הטמפרטורה הרגעית בחדר, ואז היא שולטת על מהירות סיבוב המדחס (ובהספקו). המדחס נמצא כל הזמן תחת פיקוח על ההספק, כאשר המטרה היא לדאוג לכך שבחדר הטמפרטורה תישאר אחידה כל הזמן. כאן נכנס לשימוש המשוב. הוא מפקח על כך שהטמפרטורה תיוותר אחידה, ולצורך זה הוא שולט במהירות הרגעית של המדחס.
כנ"ל, כשמגבר שמע פועל. כשהשמע חלש מאד, עלול להיווצר מצב, בו האוזן תבחין דווקא ברחשי הרקע שבחדר ותתעלם מהמוסיקה שהמגבר אמור להשמיע.
מערכת שדוגמת את האות הנכנס למגבר ואת הרחשים בחדר, יודעת להגביר את עצמת האות המושמע, כדי שיתגבר על רחשי הרקע, כדי שהמאזין יוכל בכל מצב לשמוע את המוסיקה. אז תגידו שזה "לא נכון" מבחינת כוונת המבצע? אבל המבצע ביצע את ההקלטה בתנאים שונים מאלה שבחדר, והמאזין דווקא כן רוצה לשמוע את תתי הצלילים החרישיים שהמבצע דאג להקליט.
גם במסכי הטלוויזיה הרגישים לתאורת יתר יש מערכת דומה.
אם השטח שאמור "לבהוק" באור יקרות הוא קטן, המסך יפיק תאורה נקודתית חזקה באותו אזור וכך נקבל ניגודיות גבוהה מאד בין הקטע המואר לבין שאר שטח המסך.
אבל אם הצלם צילם תאורה חזקה מאד על על שטח הצילום? המסך לא יעמוד בעומס, ולכן, קיימת מערכת בקרה, שדוגמת את שטחי המסך המוארים. ככל שאחוז השטח המואר גדול יותר, כך התאורה הכללית של המסך תרד ובכל זאת, העין תחוש שהמסך מואר מאד.
היכולת לפקח בצורה שוטפת על אלמנטים כאלה ואחרים הם תוצאה ישירה של היזון חוזר. המערכת אינה "מסתפקת" רק בכך שהיא תפעיל תאורה אחידה, תפעיל או תכבה מדחס או שתעביר את השמע בדיוק כפי שהוקלט. הדרישות מהמערכות מורכבות הרבה יותר, וכדי שהדברים יתבצעו, יש לדגום את האפקט שהמערכת מנפיקה, ולתקנו באופן שוטף, יחסית לתנאים המיוחדים הנדרשים.
דומה הדבר גם לרקטה שמשוגרת, ומרגע השיגור, מי שישלוט בה זה הרוח, הטמפרטורה וחוקי הפיזיקה, וזה בניגוד לטיל מונחה, שמבוקר עי מערכת שעוקבת לאורך כל הדרך אחר תנועתו והסטיות שלו מהיעד. מערכת זו מתקנת את השינויים הלא צפויים, ועל כן, דיוק הפגיעה של הטיל המונחה יהיה מירבי.
וכן. גם בגוף (ואף בעולם הצומח), יש מערכות מורכבות ששולטות ומייצבות מצבים. חם? אין מספיק לחות בקרקע? הצמח מגן על עצמו מנידוף יתר של מים. וכן. ברור שבמקרי קיצון כל ההגנות הללו גם הן תקרוסנה.