מה המטרה של צחוק?

demoloc

New member
מה המטרה של צחוק?

חשבתי על הרגשות ומטרתם , וזה בינתיים הרגש \ אפקט של רגש היחידי שלא מצאתי לו הסבר.. שימחה , פחד , אושר , כאב , שינאה , צער מצאתי פיתרון , זה לא...

nכמ

New member
צחוק ע"פי הגדרה זה שיחרור פתאומי

של מתח שמתבטא בעליצות/שמחה רגעית. מבחינת מטרה... אפשר להגיד שאדם צריך גם לחוות רגשות חיוביים - שמחה, אושר, צחוק כחלק מהתכונות שלו, הוא צריך לחוות יותר רגשות חיוביים מאשר רגשות שליליים ואת זה הצחוק יכול ליצור. אבל לדעתי אין ממש מטרה בצחוק, מלבד העלאה של מצב רוח.

Honey Bunny

New member
למה אין מטרה?

צחוק אמיתי לא גורם להפרשת אדרנלין או הורמון דומה? אומרים שזה "בריא ללב" ;) יש לזה אחיזה במציאות? אדרנלין באמת משפר משהו?

2LIRONOS7

New member
You must have a trigger

אחרת הגוף שלנו לא יהיה מודע מתי הוא נמצא תחת מתח ולא יוכל לסמן לעצמו להפיג את אותו מתח.

2LIRONOS7

New member
אם זה לא מוכח מדעית זה לא נכון.

לדעתי רוב הסיכויים שזה נכון ואתה צודק. עכשיו - האם זה מוכח מדעית?

Charles Darwin

New member
לא ידוע לי על פרסומים פורמליים

בנושא ובכל מקרה זה בטוח לא "מוכח מדעית".

nכמ

New member
אדרנלין זה חומר שמופרש ע"י בלוטת

תוספת הכליה, וזה חומר שממריץ את הגוף. אני לא יודע איזה הורמון צחוק מפריש אבל זה לא אדרנלין....

Charles Darwin

New member
יש לצחוק אלמנטים חברתיים

* ידוע שצחוק הוא תופעה "מדבקת" ולאנשים יש נטיה לצחוק יותר כשהם נמצאים בחבורה מאשר כשהם בגפם * הרבה פעמים זה שצוחק מסתכל ו"בוחן" את התגובות של אלה שאיתו (כאילו הוא מצפה או כמעט מבקש מהם להצטרף או לפחות רוצה לדעת איפה הם עומדים..). * כשחבורה של אנשים יושבים באוטובוס ומתבדחים, בד"כ מי שלא שייך לקבוצה לא צוחק בכלל (מקסימום מחייך מדי פעם), גם אם מדובר באנשים מאותה שכבת גיל / סטטוס סוציו-אקונומי וכו' וגם כשברור שאותו אדם קשוב ושומע הכל. לא ידוע לי אם אמוץ (זהבי) התייחס לעניין אבל לדעתי אפשר בהחלט לייחס את זה לנושא "בחינת הקשר". מזכיר לי שאתמול ראיתי הופעה של אריק לביא ז"ל (כנראה מלפני כמה שנים) ובסוף היה קטע ממש מביך לדעתי. הבנות שלו ואשתו (כנראה שמדובר בהן) ישבו בקהל והתרגשו מאוד. האישה רצתה לקום (ל-standing ovation) אבל היססה, כמעט קמה, חזרה לשבת, הסתכלה על הבנות ורק אחרי שהבנות קמו היא הצטרפה סופית (נדמה לי שאח"כ רוב הקהל נעמד). בכלל הקטע של standing ovation הוא "הכבדתי", בעיקר לגבי הראשון שקם. מי שקם ראשון מסתכן ב"הלבנת פניו ברבים"...זה די מביך לקום ולגלות שהאחרים לא מצטרפים אליך... ;)

Charles Darwin

New member
בגדול...

כדי שתוכל לדעת מה יחסם של הסובבים. אני זוכר שהתארחתי פעם במקום שלא הכירו אותי ואחת ה"מארחות" נהגה להסתכל עלי כשהיא סיפרה בדיחה או משהו הצחיק אותה (אגב, לא מדובר במכון ליווי למי שחשב...;)). היא הסתכלה דווקא עלי אולי כי אותי היא לא הכירה ובצורה כזו היא "בחנה" אותי..

amni

New member
הניחוש שלי הוא שצחוק היא תגובה

עצבנית לסיטואציה מפתיעה. משהו שמזכיר את חשיפת השיניים והגירגור של כלבים כאשר הם ניתקלים באירוע חריג לידם שעלול (לדעתם) לאיים עליהם. הצחוק הוא כנאה יחודי לבני האדם במובן זה שהוא לא רק בגלל אירוע פיזי, אלא בגלל רעיון מפתיע, או תיאור סיטואציה מוכרת מזווית ראיה אבסורדית.

2LIRONOS7

New member
ניחוש נחמד. לדעתי -

צחוק הוא מנגנון הגנה יחודי אשר פיתח הגוף שלנו אבולוציונית (מה שמוכיח בצורה נוספת את עליונותו של האדם על החיות, כנראה). ישנם שלושה הורמונים שקשורים בהורדת מתח - אפינרפין (מה שאנחנו מכירים בתור אדרנלין), נורפיניפרין ו-ACTH, כאשר אנחנו צוחקים, הורמון האדרנלין עולה ומוריד את המתח (שלא זכור לי איך להסביר אותו במקרה הזה...) ובקיצור, כימולוגית - צחוק מרפא.

למעלה