מה המסוק הפרטי הכי בטיחותי?

Harrington

Well-known member
מנהל
אני שמח שהבנת שהשרשור הוא לא באמת נגד אותו גולש, אלא אני משתמש בו ובסיטואציה איתו כמקפצה לעבר שיח גדול, רחב וכללי יותר על אנשים כדוגמתו.
זה שהבנתי את הנ״ל לא אומר שגולש צריך לקבל לראשו שרשור בו שמו מוזכר שוב ושוב ועוד בהגדה בולטת וכו׳, בהקשרים לא נעימים. לכן ראוי ורצוי להימנע מזה גם אם המטרה הגדולה יותר ניתנת להבנה. נזכיר שמטרת הפורום היא שכל גולשותיו וגולשיו יוכלו להרגיש כאן בנוח. מטרה זו יכולה להיפגם ממעשים כאלה וחבל.
הגולש ככל הנראה לא יודע בכלל על השרשור, הוא שם אותי על התעלם.
זה לא משנה מבחינתי כמנהל. תפקיד צוות הניהול לטפל ו/או להעיר (כמו שבחרנו במקרה הזה להסתפק) בין אם הייתה פניה מצד הגולש המותקף או מישהו ובין אם לאו. הרי האווירה בפורום בהחלט מתכערת משרשורים כאלה גם אם הגולש המותקף לא קורא או מגיב.
טוב, אז אם כך להיזהר יותר בפעם הבאה. נראה שהבור הפרימיטיבי רגיש לדברים האלו 🤷‍♂️
כאמור מעלה, זה נעשה עקב מיזוג שרשורים שלא ידעתי עליו. הא ותו לא. אך נראה שהדברים לרבות הכתובת והערתי ותגובתי ברורים לכל דכפין.

Harrington

Well-known member
מנהל
אף פעם לא מבין מדוע אנשים חושבים שאם יסיימו את דבריהם במילה הכתובה ״נקודה״, זה אמור לתת תוקף, אמינות או חיזוק לדבריהם.

לגופו של ענין בהחלט יתכן שהאריס תפסיד את הבחירות. יתכן גם שהיא תנצח אותם. תוך מספר חודשים נדע :).

אף פעם לא מבין מדוע אנשים חושבים שאם יסיימו את דבריהם במילה הכתובה ״נקודה״, זה אמור לתת תוקף, אמינות או חיזוק לדבריהם.

לגופו של ענין בהחלט יתכן שהאריס תפסיד את הבחירות. יתכן גם שהיא תנצח אותם. תוך מספר חודשים נדע :).
אף פעם לא הבנתי, למה מבוגרים מתייחסים ברצינות לילד שהזדנב לפורום של מבוגרים?

לגופו של עניין, זה תלוי בהתפתחויות בישראל בנוגע לעסקת השבויים ולהפסקת האש, שכנראה לא יהיה שוני מהיום, עם כל הרצון הטוב.
כמו כן, זה תלוי מאוד בהתרחשויות שיהיו בשבוע האחרון לפני הבחירות שבו המתנדנדים פועלים עפ"י רגש רגעי בעקבות המאורעות.

נערך לאחרונה ב:

משתפרת1

Well-known member

לגופו של עניין, זה תלוי בהתפתחויות בישראל בנוגע לעסקת השבויים ולהפסקת האש, שכנראה לא יהיה שוני מהיום, אם כל הרצון הטוב.
כמו כן, זה תלוי מאוד בהתרחשויות שיהיו בשבוע האחרון לפני הבחירות שבו המתנדנדים פועלים עפ"י רגש רגעי בעקבות המאורעות.
בד"כ אינני נכנסת לדיונים שהנ"ל פותח. הפעם בגלל הכותרת נכנסתי.
את קמלה האריס ראיתי בטלויזיה מספר פעמים. קודם כל התיחסה אל נתניהו (ראש ממשלת ישראל!) כאילו הוא איזה מטרד וכשפגשה אותו דיברה אליו כמו אל מישהו מליגה ג'. מתישהו התיחסה לחיסולו של האניה בסגנון של "יש לישראל זכות להגן על עצמה, אבל..." והאבל בעצם מבטל את החלק החיובי של המשפט. שלא לדבר על כך שהיא מנסה להשתיק את תומכי החמאס והפלסטינים, שלא יצעקו כדי שלא לאבד קולות בוחרים לטובת ביידן. כעת אפילו פגשה קבוצה שלהם לתיאום עמדות.
ההתרשמות שלי ממנה היא שמדובר באובמה על סטרואידים. אז למרות שאינני אוהבת את טראמפ שמתנהג מדי פעם כמו פרחח, הפעם אני לגמרי לטובתו ובעיקר בגלל שאני לגמרי נגד הקמלה הזו.
זאת- בלי להתיחס לנבואה (שזכור לכולנו למי היא שמורה) שבראש הדיון.

נערך לאחרונה ב:

hrpbiiapnrpeltework

Well-known member
הרבה פעמים נשמעות קריאות בעם של "אחדות! אחדות! צריך אחדות!". לפני כשנה, חברנו Permafrost העלה פוסט ואמר "לא, זה לא הזמן לאחדות", כאשר כוונתו לא באמת הייתה שלא צריכה להיות אחדות, אלא פשוט "לא ככה". מה זאת אומרת "ככה"? ב"ככה" הכוונה לאחדות מעושה שאין לה בסיס של ממש. בעיקרון, אני נאלץ להסכים.

אם אין אחדות בעם, ואין, אז מדובר בבעיה עמוקה ויסודית, שעליה להיפתר ברמות העמוקות והיסודיות. סתם לצעוק "אחדות! אחדות!" כמו מטומטמים (סליחה), קודם כל, זה דבר שלא יעבוד, ודבר שני, גם אם בדרך נס כן, זה לא יחזיק, כי זה לא מטפל בבעיה עמוקה מאוד ויסודית מאוד, לא רק לא מהשורש, אלא אפילו לא בדרך אל השורש. זה כמו לשים פלסטר על פציעה קשה. זה לא תופס.

כשמדינת ישראל קמה, והביאו אנשים מכל העולם, ידעו על הבעייתיות של צירוף אנשים רבים יחדיו מתרבויות שונות רבות, זה לא שלא ידעו, ולראש הממשלה דוד בן-גוריון, היה פיתרון.

כולם יתגייסו לשירות צבאי של שלוש שנים, והצבא ישמש ככור היתוך שיהפוך את העמים השונים לעם אחד.

זה לא עבד.

זה לא עבד משתי סיבות. הראשונה היא שלא-יהודים לא מתגייסים ככה שבכל מקרה יש מלא ערבים ודרוזים ונוצרים ומוסלמים ועוד כל מיני שבכל מקרה לא לוקחים חלק בדבר הזה. מעבר לכך, גם בתוך היהודים, תמיד היו הרבה שלא התגייסו, ובמיוחד היום. ברח לי המספר המדויק אבל בין 1 מתוך 4 ל-2 מתוך 4 לא מתגייסים (אני מדבר על הנתונים היהודיים, ללא קשר לכל אלו שלא מתגייסים כי הם ערבים, נוצרים, דרוזים, מה שלא יהיה). אני לא מצליח לזכור אם הנתונים האלו כוללים בתוכם את החרדים, שבכל מקרה לא מתגייסים.

הסיבה השנייה שזה לא עבד, זה כי זה מעט מידי ומאוחר מידי. מה שנקרא באנגלית, too little too late. התקופה הקריטית לעיבוד אנשים לכדי תצורה מסוימת ומשהו מסוים, היא מה שאצלנו בפסיכולוגיה קוראים לה "התקופה הקריטית". התקופה הזאת, היא הילדות. לכן, כשמי שכן מתגייס, מתגייס בגיל 18, זה כבר מאוחר מידי. הבן-אדם שהוא יהיה בסוף הדרך ובגיל 21 זה הבן-אדם שהוא בא מהבית ומהבית-ספר. השפעת השירות הצבאי, מזערית. זה גם מעט מידי, כי אדם שלם לא נעשה ומתעצב בתוך שלוש שנים, וצריך יותר זמן. אדם מתעצב לאורך שנים רבות. לדוגמה...12 שנה זאת כמות סבירה.

לכן, תוכנית כור ההיתוך נכשלה, וזאת מכיוון שהיא השתמשה במודל צבא העם בתור הגורם המאחד עבור יצירת כור ההיתוך שייצור עם אחד.

לכן, הפיתרון העמוק והיסודי לבעיית האחדות בעם, הוא מעבר משימוש בצבא ככור היתוך, לשימוש במערכת החינוך ככור היתוך.

12 שנים במקום 3, שזה פי 4, ובין גיל 6 לגיל 18 במקום בין גיל 18 לגיל 21, שזה אנשים פי 3 יותר צעירים בתחילת הדרך, ועדיין פי 1.16 צעירים יותר בסוף הדרך, למרות שהתוכנית והמודל שנשתמש בו עבור כור ההיתוך ארוך פי ארבעה. זה כבר ייתן אפקט הרבה יותר משמעותי.

עכשיו עלולה לעלות השאלה, הרי כולם כבר ממילא הולכים לבית-ספר, וכולם הולכים לבית-ספר 12 שנה, וכולם הולכים לבית-ספר בין הגילאים 6 ל-18, אז אם החינוך הוא כזה כלי נכון ואיכותי לשמש ככור היתוך, למה זה לדוגמה לא עבד לנו "ככה במקרה" גם אם לא התכוונו לזה ככה, בהתחשב בזה שכל זה כבר קורה?

הבעיה היא, קודם כל, שאנחנו לא חושבים על החינוך ככלי אפשרי לכור ההיתוך שעליו דיבר דוד בן גוריון. הקטע השני, הוא שהתוכנית החינוכית והלימודית, אינה נכונה. הקטע השלישי, הוא שהחינוך בישראל, בצורה שכמעט אין דומה לה בעולם, מפוצל לארבע מסלולים, שבהם כולם לומדים דברים שונים, מה שלא רק לא עוזר, אלא אפילו מנציח את הפיצול בעם.

ועכשיו, הקטע הטריקי הוא לדעת לעשות וליצור את התוכנית החינוכית הטובה והנכונה, ואז לכפות אותה על כולם.

כרגע, לא רק שהחינוך הוא לא גורם מאחד, אלא גורם מבדל, שמסליל את העם לכדי מסלולים שונים ויוצר כאילו כמו עמים נפרדים, וזאת מכיוון שלכולם יש את החינוך שלהם, שזה דבר שיש מעט מאוד כמותו בעולם, כן? רק שלכולם יהיה ברור. יש ארבעה מסלולים גדולים. יש את החינוך החילוני, החינוך הדתי, החינוך החרדי, והחינוך הערבי.

מכיוון שהדרך הכי טובה להשיג את המטרות היא שיטת הסלמי, ביחד עם קצת "הפרד ומשול" הישן והטוב, על התוכנית להתבצע בשלבים.

ראשית כל צריך לכתוב את התוכנית החינוכית הנכונה (כבר עשיתי את זה), ואחרי זה צריך ליישם אותה בכל חינוך וחינוך ולהפוך את כל החינוכים לחינוך אחד, אבל צריך לעשות את זה חינוך-חינוך, בדרך של התמודדות עם יריב אחד בכל פעם, וצריך גם לעשות את זה מן הקל אל הכבד, כי צריך לצבור מומנטום, וגם להשאיר את הקשה ביותר לסוף.

לכן, הסדר הנכון, הוא שצריך להתחיל וליישם את התוכנית בקרב אלו שיגלו הכי פחות התנגדות, ועד לאלו שיגלו הכי הרבה התנגדות.

לכן, הסדר הנכון הוא קודם כל ליישם את התוכנית בחינוך החילוני, כי הם הכי נוחים והכי יקבלו הכי בקלות את מה שיונחת עליהם מלמעלה, אחרי זה החינוך הדתי, שקצת יותר יתנגדו אבל גם אותם נשבור בסוף, אחרי זה החינוך הערבי, ולבסוף החינוך החרדי.

מהסיבות שהוסברו, עם החינוך במקום הצבא בתור כור ההיתוך, נגיע לתוצאות הרבה יותר טובות, ובתוך זמן קצר נהפוך מעמים מרובים, לעם אחד.

וכך, יוצרים אחדות בעם, ומעצבים ומעבדים עמים מרובים, לכדי תצורה של עם אחד.

שאלות? :)

8169f4.jpg

hrpbiiapnrpeltework

Well-known member
-מאמר דעה של מאור פז. גאון ביחסי ציבור.

הם רק מסמנים אותם בפני כל העולם ככאלו שנבנו באמצעות כספים מלוכלכים וגורמים לכל העולם להסתכל עליהם בעין עקומה. מסע היחצ"נות העלוב הזה לא מצליח וגם לא יצלח. ההימורים הורסים את חייהם וחיי משפחותיהם של אלו המכורים להם.

סיכויו היחיד של מפעל הפיס לגאול את עצמו היא באמצעות רפורמה מקיפה בתחום ההימורים בישראל.

בלוטו, בלי מיליון סוגי הגרלות, כמו צ'אנס, חישגד, 777 ו-123. ובלי כרטיסי גירוד. רק ההגרלה הרגילה של הלוטו עם ה-37 מספרים והמספר החזק. זהו.

בטוטו, בלי הימורים על תחרויות ומשחקים ספציפיים שונים במגוון ענפי ספורט כמו כדורסל, טניס, פוטבול אמריקאי ובייסבול בסכומים כספיים בלתי מוגבלים של שלוש, ארבע וחמש ספרות. רק כדורגל. ובלי מיליון סוגי ווינרים, כמו ווינר ליין, ווינר מחצית, ווינר עולמי וווינר מיליונר. רק הווינר הרגיל של הווינר 16, עם ה-16 משחקים. זהו.

צריכים להיות רק שניים. הלוטו, והטוטו. זהו.

בלוטו צריך גם לבטל את הדאבל לוטו.

בלוטו צריך גם להגביל לכמות סבירה, את כמות הטבלאות, לאדם, שניתן לשלוח בהגרלה בודדת.

בטוטו צריך להגביל לכמות סבירה, את כמות הטפסים, לאדם, שניתן לשלוח בהגרלה בודדת.

המסע היחצ"ני לא יעבוד, והחזרת חלק קטן מהכסף לקהילה לא יעבוד גם הוא. האנשים לא טיפשים והם יודעים בדיוק מה קורה. אלו כספים מזוהמים והם רק מזהמים את כל מה שבא איתם במגע ואת כל מה שנעשה ונבנה באמצעותם.

אני וכל השאר הולכים ברחובות ובשכונות ובערים ורואים אולמות ספורט ובתי-ספר עליהם כתוב בגדול "נבנה בכספי מפעל הפיס", ואנחנו לא חושבים לעצמנו "וואו, איזה תותח מפעל הפיס. איך הם תורמים. איך הם מחזירים לקהילה". לא. אנחנו רואים את זה וחושבים לעצמנו "אוי, כמה נורא, שאולם הספורט הזה/הבית-ספר הזה נבנה בכסף מזוהם. מה הם גם מיידעים בזה את כל העולם כאילו זאת גאווה גדולה במקום להתבייש ולהצניע?".

רק כאשר תחולל רפורמה מקיפה שתמנע מאנשים להתמכר, או לממש התמכרות, ולהרוס את חייהם וחיי משפחותיהם באמצעות בזבוז כמויות לא סבירות של כספים על הימורים, יוכל מפעל הפיס וכל תחום ההימורים בישראל לגאול עצמו מהתדמית השלילית, המלוכלכת והמזוהמת שיצאה לו בצדק.

dln_00TV5BXaxRkM2AlUzwUZRRlWCZjeRdTUzgUdwgjSNdFblZ3YzJUVQ1mUuZHT_090TU5s0Yw1WZvNTRVhFU3YTM5JUd...jpg

hrpbiiapnrpeltework

Well-known member
😅
היא תקבל תנופה חיובית ממותו של ביידן והתמנותה לנשיאה, אבל הכלכלה תהרוס לה.

בנוסף, כתבתי בספטמבר של 2023 את המאמר המבריק הזה על למה טראמפ ינצח:

בחירות 2024 לנשיאות ארצות הברית-13 סיבות למה לטראמפ יש סיכוי טוב לנצח. | תפוז פורומים (tapuz.co.il)

נערך לאחרונה ב:

hrpbiiapnrpeltework

Well-known member
אולי כי אני מלך תפוז? הבן-אדם הכי חשוב שכותב פה? הכותב הכי חכם, מוכשר ומעניין באתר? מציל תפוז? מחסלו של משה (פעמיים)? מתקן החיפוש? משהו מכל זה מצלצל מוכר יקירה? :rolleyes:
לגופו של עניין, זה תלוי בהתפתחויות בישראל בנוגע לעסקת השבויים ולהפסקת האש, שכנראה לא יהיה שוני מהיום, עם כל הרצון הטוב.
התגלית לפיה אינך מבינה בפוליטיקה, לאחר שכבר ראינו בעבר שאת לא מבינה גם בנושאים נוספים, לדוגמה בריאות הנפש, היא אינה תגלית מרעישה.

זה תלוי במצב הכלכלי, ולכן טראמפ ינצח.

בנוסף, כתבתי בספטמבר של 2023 את המאמר המבריק הזה על למה טראמפ ינצח:

בחירות 2024 לנשיאות ארצות הברית-13 סיבות למה לטראמפ יש סיכוי טוב לנצח. | תפוז פורומים (tapuz.co.il)

hrpbiiapnrpeltework

Well-known member
בנובמבר העליתי פוסט שבו דיברתי על איך שמסוק זה כלי תחבורה לא בטיחותי, ושכשיהיה לי, אני אמעט להשתמש בו:

מסוק זה כלי תחבורה לא בטיחותי. כשיהיה לי מסוק פרטי זה יהיה בעיקר בשביל השופוני והדאווין. אני כמעט לא אשתמש בו. | תפוז פורומים (tapuz.co.il)

אבל חשבתי שוב פעם על הדברים. אם אני אפילו רק עשירית "וואו" ממה שנדמה לי שאני, אני בן-אדם מאוד עסוק ומאוד חשוב שזמנו מאוד יקר, לכן לחיסכון בזמן יש ערך קריטי עבורי, ומסוק הוא כלי תחבורה מהיר להפליא, שנוסע במהירות של 370 קילומטר לשעה.

בכל מקרה, שום כלי תחבורה לא צריך להביא אותו לכדי המהירות המקסימאלית שלו, אז נראה לי שאנחה את הטייס שלי לנסוע במהירות של שלושה רבעים מזה? כלומר 280 קילומטר לשעה. אין שום כלי תחבורה אחר שאפילו מתקרב לזה, ואני מאוד מעריך את הזמן שלי, אז אני סוג של צריך את זה.

אני מתכוון, תחשבו על זה ככה, נסיעה לסינמה סיטי בראשון לציון במכונית היא 25 דקות? אז במסוק זה יהיה 5 דקות. זה חיסכון של 40 דקות במצטבר בהלוך-חזור. זה שני שליש שעה. זה מלא בשביל מישהו שקצר בזמן.

נסיעה למסעדה בתל-אביב במכונית היא 50 דקות? במסוק זה יהיה 10 דקות. זה זה חיסכון של 80 דקות במצטבר בהלוך-חזור. זה שעה ושליש.

ולדוגמה כשאני אהיה סטודנט לתואר שני זה עוד הופך להיות הרבה יותר קריטי מזה. אני לא יודע לאיפה אני אתקבל. מה אם אני אוכל למרבה השמחה והמזל להמשיך כאן, במקום שהאידיוטים בארץ יפספסו לחלוטין את הגאונות האדירה שלי כי לא יבואו להם טוב בעין נתונים בלתי רלוונטיים ולא חשובים שהם בטיפשותם שמים עליהם משקל עצום, כמו הממוצע שלי בתואר הראשון או ציון מבחן המתא"ם שלי, אבל אני אתקבל למקום רחוק, כמו אוניברסיטת ירושלים, אוניברסיטת חיפה, או אוניברסיטת בן גוריון בבאר שבע?

עם מרחקים כל-כך גדולים אנחנו כבר לא צריכים להשוות למכוניות, אלא לכלי התחבורה השני המהיר ביותר אחרי מסוק, שזאת כמובן הרכבת.

ברכבת, מפה לתחנת הרכבת הכי קרובה לאוניברסיטה העברית בירושלים, לא כולל הליכה/מכונית/אוטובוסים מפה לרכבת הכי קרובה אליי ומהרכבת שם לאוניברסיטה, זה יוצא שעה ועשר דקות. ביחד עם הליכה/מכונית/אוטובוסים אל הרכבות ומהן, זה שעה וחצי. במסוק זה 20 דקות. זה מטורף. זה חיסכון של שעה ועשר דקות לכל כיוון ושעתיים וארבעים דקות במצטבר.

ברכבת, מפה לתחנת הרכבת הכי קרובה לאוניברסיטת בן גוריון בבאר שבע, זה שעה ועשר דקות לא כולל הלהגיע לתחנת הרכבת הראשונה ומתחנת הרכבת השנייה לאוניברסיטה, אז כולל, זה שעה ו-25 דקות. במסוק זה 20 דקות. זה חיסכון של שעה וחמש דקות לכל כיוון וחיסכון של שעתיים ועשר דקות במצטבר.

ולסיום, מפה לתחנת הרכבת הכי קרובה לאוניברסיטת חיפה שבחיפה, לא כולל כל השטויות של הליכה/מכוניות/אוטובוסים אל הרכבת לידי ומהרכבת בחיפה אל האוניברסיטה, זה יוצא שעה ו-45 דקות. ביחד עם כל השטויות מסביב כי הרכבת כשלעצמה לא מספיקה, זה שעתיים ורבע. במסוק זה חצי שעה. זה חיסכון של שעה ושלושת רבעי שעה לכל כיוון וחיסכון של שלוש וחצי שעות במצטבר.

כפי מה שאתם רואים, מדובר בחיסכון משמעותי של זמן, עבור אדם שמאוד מעריך את הזמן שלו, ולכן שקלתי מחדש את הדברים, והגעתי אל המסקנה, שאם אני פשוט אקנה את המסוק הכי בטיחותי שאפשר, והטייס יטוס מספיק גבוה כדי שאם קורה משהו יהיה לי זמן לשים עליי את מצנח החירם ולקפוץ, זה דווקא לא רעיון כזה רע שאתנייד לא מעט במסוק שלי כשאהיה מיליונר.

השאלה האמיתית הנותרת היחידה, היא מה המסוק הפרטי הכי בטיחותי? אשמח לעזרת החברים 🙏

OIP (12).jpg

ai27

Well-known member
זאת הטעות שלך:
אתה מנסה לקצר את זמן הנסיעה - במקום את איכותה.
אמנם הזמן יהיה קצר יותר - אבל בזמן הטיסה אתה מושבת לחלוטין.
ואתה גם מוגבל מאוד - במיקומים בהם מותר להטיס ולהנחית מסוק
אתה לא רוצה להיות מושבת ומוגבל

מה שאתה צריך - זה לקנות אוטובוס,
ולהסב אותו למתחם נייד - לעבודה והתרעננות, כמו קראוון, ברמה הגבוהה ביותר
כך שבזמן הנסיעה תוכל לעשות כל מה שמתחשק לך: לישון, להתקלח, לעבוד.

ושים לב - שאוטובוס זה כנראה כלי התחבורה הבטוח ביותר.
רק הטוב ביותר למלך מח"פ

hrpbiiapnrpeltework

Well-known member
זאת הטעות שלך:
אתה מנסה לקצר את זמן הנסיעה - במקום את איכותה.
אמנם הזמן יהיה קצר יותר - אבל בזמן הטיסה אתה מושבת לחלוטין.
ואתה גם מוגבל מאוד - במיקומים בהם מותר להטיס ולהנחית מסוק
אתה לא רוצה להיות מושבת ומוגבל

מה שאתה צריך - זה לקנות אוטובוס,
ולהסב אותו למתחם נייד - לעבודה והתרעננות, כמו קראוון, ברמה הגבוהה ביותר
כך שבזמן הנסיעה תוכל לעשות כל מה שמתחשק לך: לישון, להתקלח, לעבוד.

ושים לב - שאוטובוס זה כנראה כלי התחבורה הבטוח ביותר.
רק הטוב ביותר למלך מח"פ
לא! מה שאני צריך זה לחסוך זמן!

עכשיו-מה המסוק הכי בטיחותי? 🧐

OIP (12).jpg

ai27

Well-known member

hrpbiiapnrpeltework

Well-known member
לעבוד בזמן המעבר חוסך זמן
כולם מנוטרלים ואתה בשיא תפוקה
אני מעדיף להגיע מהר למחוז חפצי באמצעות מסוק מאשר להשלים עם רוע הגזירה של הזמן הרב להגיע ממקום למקום, לדוגמה באמצעות קרוואן גדול ומאובזר, אבל "לעשות לימונדה מהלימונים" על-ידי כך שאנצל את הזמן לעבודה. כשאני צריך להגיע לאיפשהו, אני יודע מה אני רוצה-להגיע לשם מהר. כל דבר אחר הוא בזבוז זמן.
המסוק הכי בטיחותי
הוא בכלל לא מסוק

מה דעתך על אפיריון שינשא על ידי מאה רחפנים?
ראוי למלך
קיצר תודה על כלום. אברר מהו המסוק הבטיחותי ביותר בכוחות עצמי.

ai27

Well-known member
אני מעדיף להגיע מהר למחוז חפצי באמצעות מסוק מאשר להשלים עם רוע הגזירה של הזמן הרב להגיע ממקום למקום, לדוגמה באמצעות קרוואן גדול ומאובזר, אבל "לעשות לימונדה מהלימונים" על-ידי כך שאנצל את הזמן לעבודה. כשאני צריך להגיע לאיפשהו, אני יודע מה אני רוצה-להגיע לשם מהר. כל דבר אחר הוא בזבוז זמן.
לא בהכרח עבודה - תוכל גם לישון, להתקלח וכו', ללא תלות במנחתי מסוקים (אין הרבה)
אי הנוחות במסוק הפכה אותו לכלי תחבורה יחסית נדיר.
קיצר תודה על כלום. אברר מהו המסוק הבטיחותי ביותר בכוחות עצמי.
אזיה עקשן אתה...
פוטין פרייאר לידך
אם אתה עדיין מתעקש - לך על המסוק שפיתחה מרצדס-בנץ

נערך לאחרונה ב:
למעלה