מה המקור של המילה אשכנז

zzzbla

New member
מיקום ישראל...

אם סדר המקומות מתאר סדר גיאוגרפי כלשהו, וינועם נמצאת באזור עובדיה (דר' הכינרת) לדעת החוקרים ככל הידוע לי, אז ישראל צריכה להיות צפונית לשם, לא? מצד שני, אם ישראל היא קבוצה אתנית (בניגוד לשם מקום) - אז אולי מדובר בקבוצה לא לגמרי מאורגנת, ללא ערים (או עיר אחת), אולי כמו האמורים שנקראו בשם כולל אך היו שבטים בודדים. האם לא נראה לך מפתיע ומוזר שלמרות שבזמן בין מצבת מרנפתח והאובליסק השחור (למעט כתובת דן ומצבת מישע) היו באזור בתי ספר לאכדית, וגם כתב הא"ב כבר היה באזור, באמת לא כתבו כלום (ששרד כמובן...)? אם ניקח את המקרא כמקור, אז לממלכות של דוד ושלמה היו חייבים להיות גבולות עם האימפריות הגדולות, לא? ומסחר למצרים לא היה צריך לעבור במקרים רבים דרך כנען?

masorti

New member
תשובה...

היות וינועם היא בעמק בית שאן, הקרב מול בני ישראל היה כנראה באיזור. אין בכלל ויכוח שמדובר בקבוצה אתנית ללא ערים משלה. הרי מדובר רק בראשית תקופת ההתנחלות. ולכן גם ברור ש"ישראל" מתייחס לקבוצה אתנית ולא לעיר מסוימת. --- למיטב ידיעתי בית הספר הקרוב לאכדית באותה תקופה היה באשור. מזמן שניתק הקשר למצרים, הכנענים הפסיקו להתכתב באכדית. העובדה ההסטורית היא שעד אמצע המאה ה-9 לפנה"ס אין כמעט שום חומר כתוב מא"י ועבר הירדן. האם אתה טוען שממלכות מואב, עמון אדום וארם לא היו קיימות באותה תקופה? יותר סביר שהיה מדובר בממלכות קטנות שניהלו תכתובת על חומרים מתכלים, ולא נטו לייצר אנדרטאות וציורי מקדשים. והנ"ל נכון גם לממלכת דוד ושלמה.

masorti

New member
העיר ירושלים מוזכרת בלוחיות אבלה...

( Ebla Tablets) המתוארכות לסביבות 2250 לפנה"ס, במינוח Urusalima. לכל הדיעות, מדובר על מאות שנים לפני אברהם אבינו.

איליה.

New member
בטח ספרינג משהו?

מצאתי באטלס של ארה"ב 13 ישובים ששמם Springhill או Spring Hill

slevinger

New member
../images/Emo6.gif לא , לא ספרינג.........רמז??

מדובר בשפה שמית
ויש לך 3 ניחושים.....

slevinger

New member
דוז פואה איליה../images/Emo47.gif

אדיס אבבה זה תל אביב באמהרית. יפה מאוד, באמת ניחשת?? ואגב חיפשת אותך בשרשור של פילדלפיה....הפניתי אליך שם שאלה, אז חפש בהמשך הדף ומצא...

איליה.

New member
אבל אני חושש שיש לך טעות.. ../images/Emo4.gif

בספר שלי כתוב ש"אדיס אבבה" פירושו באמהרית "הפרח החדש". אדיס=חדש (קצת דומה, לא?), אבבה=פרח. השם ניתן לעיר בשנת 1887, כשהיא הפכה למעון בקיץ של חצר האימפרטור.

slevinger

New member
אינני יכולה להתווכח עם מה שכתוב

אני למדתי זאת מפי המרצה שלי באוניברסיטה, שהיה דר' לבלשנות שמית, והוא אמר שזה תרגום מילולי מדוייק . יתכן שבזמנים קדומים היתה משמעות קצת שונה? זה יתכן לא? אולי בשפת הגעז (שמתה והאמהרית ירשה את מקומה)?? וגם פרח מסמל אביב...
אבל זה סתם קשקוש שלי. בכל אופן אני סומכת על המרצה שהיה לי, שידע אכדית, אמהרית ועוד כמה שפות עתיקות.

איליה.

New member
גרוזיה וגרוזני

טוב, אמנם אני לא דובר הרוסית היחיד בפורום, אבל אני אשמח לענות כי יש לי ספר מעולה ברוסית על פירושי שמות של מקומות. רק שניה, אני אמצא את הספר... הנה הוא. טוב. גרוזיה- השם נובע מעיוות רוסי של שם העם המקומי (שבכתבי עת רוסיים קדומים נקרא gurzi). השם המערב-אירופאי Georgia נובע מכינוים של הגרוזינים בפי העמים הטיורקיים - gurdzi. גרוזני (יותר נכון Грозный - Groznyy) - זאת כבר מלה רוסית טהורה, שם תואר שפירושו "זועף" או "איום" או "סוער". למשל, הצאר איוון האיום נקרא ברוסית איוון גרוזני. שמה של העיר נובע משמו של מבצר שנוסד במקום בשנת 1816, ונקרא Groznaya (בנקבה, כי המלה הרוסית למבצר היא בנקבה).

slevinger

New member
נו....אז ידעתי את מי לשאול...../images/Emo8.gif

תשובה יפה ומלאה, ו-Gurdzi מזכיר לי שמות פרטיים בעירקית - גורג'י (ז) וגורג'יי (נ)- ואני מניחה שזה בא מאותו מקור טורקי.

למעלה