מה המקצוע שהכי קל לכם

noname202

New member
הכל יכול להשתנות../images/Emo11.gif

ויכול להיות שלא

d00sh

New member
טוב סליחה,

עוד לא הייתי בתיכון ככה שאני לא יכולה לדעת

Science Fiction

New member
הומני ../images/Emo119.gif

אני לא ממש טובה במדעי, חישובים ונוסחאות זה לא הקטע שלי P:

שונאת את ההפרדה הזאת.

למה? כי אני מאוד אוהבת את הפילוסופיה של המתמטיקה לדוגמה, את את הפסיכולוגיה שלדעתי נמצאת על הקו. אני אוהבת להסתכל על הצדדים המתמטיים של הספרות (ויש הרבה כאלה), התאטרון, המוזיקה והאומנות הפלסטית ועל הפילוסופיה והמחשבה המופשטת שמאחורי הפיזיקה והכימיה. ובזה אני טובה. תן לי מושג מתמטי אבסולוטי ואני אהיה מאושרת. (הו, אפס ואינסוף, תעשו לי ילדים בעלי סתירות פנימיות קשות.)

EdisonGirl

New member
../images/Emo13.gif

קראת את הכתבה "ימי הביניים של העידן הטכנולוגי"\ד"ר ארנון נויפלד, שבכתב העת "גליליאו" (גיליון 89, ינואר 2006)? אם לא, קראי אותה. את תאהבי! אה, ואני מאוד הזדהתי עם מה שכתבת.. מהודעתו נראה שהוא התכוון רק למקצוע בביצפר, שאת מקבלת בו ציונים גבוהים בלי שום מאמץ, אבל כעיקרון- אני מסכימה איתך מאוד.

mr Zebra DS

New member
את ממש מפחידה אותי ילדה.. ../images/Emo3.gif

אני מנסה להבין מה כתוב ואני מבולבלת..אבל נו טוב כמה נבין מתישהו
(פיצול אישיות..פיצול אישיות..יאי..)

BambaCreature

New member
בצפר זה מיותר!

ואני בטוח שכולכם תסכימו איתי. קל לי במתמטיקה ופיזיקה - מהסיבה הפשוטה שאנחנו לומדים כל נושא קטן במשך חודש במקום ביום. קל לי בהבעה ובאנגלית - כי החומר החדש שאנחנו לומדים שואף לאפס. ובקשר להיסטוריה, אזרחות, ביולוגיה וכל השאר - בהם אנחנו מצד אחד לומדים לא מעט, והם חידשו לי גם, אבל מצד שני- אפשר בכל זאת ללמוד את החומר בזמן קצר יותר. אם מקשיבים בשיעור לא אמורים להתקשה בהם בכלל - להיפך. לסיכום: בצפר לא אמור להוות אתגר. לדעתי לרוב התלמידים יש פוטנציאל לציונים גבוהים, אבל הם שמים זין על הלימודים (לפעמים מסיבות מוצדקות).

J a M i T i

New member
../images/Emo42.gifבצפר זה לא מיותר;

כי: *זה מפתח את המעגל החברתי שלך *זה נותן לך מסגרת [שיש כאלו שצריכים.] *יש כאלו שבאמת לומדים שם (oO ווירדים] *זה מחייב אותך לעמוד בלוח זמנים ועוד כלמני, איןלי כח, כי מערכת החינוך בישארל מטומטמת, אבל בצפר זה לא מיותר בכלל.

BambaCreature

New member
אבל זה לא המטרה של בצפר

במדינת ישראל יש בצפר בשביל לספק חינוך, שמסופק ברמה ירודה. זה שהוא בדרך גם מצליח לעשות עוד כמה דברים - לא קשור למטרה שלו. כל הדברים שאת אומרת - בקשר למסגרת וחברים - לדעתי, אם לא היה קיים המוסד שנקרא בצפר, כל זה גם היה קורה. במקום ללכת לבצפר, אנשים היו יוצאים לרחובות, והייתה נוצרת איכשהו מין מסגרת. בקיצור, בצפר זה בשביל ללמוד וללמד, והוא לא מצליח בזה. לדעתי צריך לשנות מהשורש את מערכת החינוך. כיום, התלמידים (טוב, רובם) לא באים לבית-הספר בשביל ללמוד, ומתוך של שיעור של 45 דקות לומדים בקושי 20 דקות ולא פעם פחות מ-10. התלמידים לא מקשיבים בשיעורים, לא משקיעים בלימודים, וגם לא רוצים להצליח - אז מה הפלא שהציונים גרועים? אם מישהו לא רוצה ללמוד - למה שילמד? צריך לעשות משהו בנידון. וחוץ מזה - עוד הערה: רוב החומר שנלמד בבית הספר נשכח בשלב כלשהו. אני בספק אם אזכור אחרי הצבא את מה שלמדתי בגיאוגרפיה בכיתה ח', או בהיסטוריה בכיתה ו'.

noname202

New member
בי"ס זה באמת לא מיותר

כמו שג'מיטי אמרה, הוא מספק מסגרת ומקנה ידע. גם אם לא ברמה כזו גבוהה, היית יודע לקרוא, לכתוב, לספור בלי בי"ס? שלא נדבר על מצב, שבו כל הילדים מסתובבים ברחובות... אתה בטוח שהייתה נוצרת "מסגרת" חברתית טובה כמו שיש בבי"ס? עם כל אחוזי הפשיעה והסמים של היום, תחשוב מה היה קורה בלי בי"ס...

Greebo

New member
יש לי יכולת לקבל מאיות בכל מיקצוע

שמאפשר לי לזיין את השכל כמה שיותר.. כלומר.. אם היה מיקצוע בשם "זיוני שכל" הייתי יכול לעשות בגרות 5 יחידות בו.. P: ולא...לא ממש צוחק : \ על כן הייתי ממש ממש טוב בספרות ופסיכולוגיה\סוציולוגיה..

המ../images/Emo60.gif

בפסיכוסוציו אתה לא ממש יכול לזיין את השכל O_O אתה צריך לדעת המון עובדות ומושגים והגדרות בע"פ

AxelTheFox

New member
מחשבים

מאיות כמו מים בלי ללמוד בכלל וכבר עברנו פסקל שזה היה בדיחה... למרות שבתכלס הכל ממש ממש פשוט. ומתמטיקה כל פעם שאני מחליט ללמוד קצת אז גם מתחילים לעלות ציונים ל90-100 (חמש יחידות) אבל אני עצלן אז זה בד"כ לא קורה. גם אנגלית אבל זה כי אני דובר (בכיתת דוברים 5+2 וכו' וכו') וזהו נראה לי... ?

למעלה