נתחיל מזה שהכותרת שלך היא...
כשל לוגי מסוג 'שאלה מורכבת'.
"חצי מיליון שנה זה לכל היותר זמן ממוצע של קיבוע אללים בסחף"
כתבתי 'נגיד', כתבתי 'סדר גודל' והשתמשתי במרכאות. אבל העובדה שבמקרה הזה לא השתמשתי במילה 'ממוצע' מחייבת נזיפה והדגשת המילה ה"חסרה" ב-Bold.
"0.35 סיכוי לגדילת המוח בלחץ סלקציה נשמע לי מאוד אופטימי - במקרה כזה הייתי מצפה לראות גדילה של המוח לפחות בכמה מעשרות המינים האחרים של הומינינים וקופי אדם במיליוני השנים האחרונות."
בדיוק הפוך. אם גדילת המוח היתה תוצאה של סחף הייתי מצפה לראות גדילה דומה במינים אחרים, לא רק של קופי אדם, אלא בכלל. סלקציה, בניגוד לסחף, תלויה מאוד בסביבה ויתכן שברוב הסביבות לא היתה סלקציה חזקה כמו בשושלת האדם.
"אפילו אם נקבל את כל ההנחות וההערכות שלך, אז נצפה שמתוך עשרת "מחזורי ההתפתחות", בשניים עד שלושה העלייה בגודל המוח היתה כתוצאה מסחף גנטי, ולא מסלקציה."
אין לי מושג על סמך מה ההערכה הזו. אני אצפה בממוצע לאפס מקרים של גדילה של תכונה נייטרלית מורכבת.
לדעתי הפעם אתה לא מייצג את הקונצנזוס ואני אשמח אם תוכל להפנות אותי למאמר שמציג "מודל שאין בו ברירה טבעית בכלל, וכל השינויים בו מתקבעים אך ורק בסחף" (כלומר 100% סחף) או אפילו מודל שמצפה ל-"משהו כמו 30% או 80%" (כפי שכתבת למטה), או מצדי שיהיה 20-30% (כפי שכתבת הפעם). וכן, אני יודע שסתם זרקת מספרים לא מחייבים, אבל בכל זאת מעניין שאתה הולך ומתקרב לעמדה שלי, תוך כדי שאתה מסביר כמה היא "שגוי[ה]" ו"מוטעית".
שורה תחתונה: אני לא קונה את הרעיון שלך, לא לגבי 100% סחף ולא לגבי עודף של 50% או 20% בפולימורפיזמים מגדילי מוח כתוצאה מסחף. דווקא בגלל שיש הרבה פולימורפיזמים אפשריים, אני אצפה למספר הרבה יותר קרוב ל-0% אחרי קיזוז המוטציות מקטינות המוח. ועוד לא דיברנו על המחיר השלילי של מוח גדול בהוצאת אנרגיה, הפרת הסטטוס קוו במוח וכו'.