מה הסיבה לצבע עיינים שונה?

demoloc

New member
מה הסיבה לצבע עיינים שונה?

צבע עור אני הבנתי,אבל איזה ייתרון נותן צבע עיניים שונה? וסוג דם? מה הטעם בו? אני חושב שזה בעיקרון כי אנו גזעים השונים בטיפטיפה כמו צבע עור,יש ביכולתינו להזדווג אך אנו גזעים שונים,אני צודק? אם לא אז מה כן התשובה? אממ...,זה הדילמות שלי בינתיים

demoloc

New member
ועוד אחד

למה אין חיות יבשה שמסוגלות (לא חרקים) לשתות מי מלח? (ואם יש ואני טועה אז איזה חיות מסוגלות?)

yanshoof26

New member
לא לכל מוטציה יש תפקיד ברור

או שיותר נכון- לא כל ווריביליות באוכלוסיה (קיומם של מספר אללים ) ניתן להסביר במושגים אבולוציונים. לגבי עיניים - קרינה חזקה פוגעת בעינים בהירות ולכן לדוגמא בגזעים שחיים באפריקה שטופת האור יש יתרון לעיניים כהות ואלו הנפוצות (לעומת השבדים תכוליי העיניים בארצות היותר חשוכות). לסוגי דם אין יתרון ברור אבל גם אין חיסרון ומכיון שבסה"כ ההבדל בין האטיגן A לB הוא ח. אמינית אחת (o היא מוטציה של יצירת סטופ קודון ולכן לא נוצר האנזים שמוסיף את האנטיגן) כלומר מוטציה אחת זהו כנארה שינוי מקרי אי שם בתחילת האבולוציה של האדם.

תשובות אפשריות:

1) נדמה לי שאידיאל היופי בישראל הוא "בלונדינית עם עיניים כחולות". ייתכן בהחלט שלבעל עיניים בצבע חריג (למשל כחולות אצל בדואים) יהיה ערך רבייתי גדול יותר רק מפני שבני המין השני נמשכים אליו. מצב זה נקרא "יתרון הנדיר", והוא יכול להגדיל פולימורפיזם. 2) סוגי דם שונים מגנים בדרך כלשהי ממחלות. אותו דבר נכון גם לגבי כמה מחלות גנטיות- טאי זקס מגנה מפני שחפת, אנמיה חרמשית, טלסמיה ופאביזם מגנות מפני מלריה.

yanshoof26

New member
לא נראה לי שיש לסוגי דם יתרון..

בתור בעל עיניים בהירות שבלה זמן רב בנגב (טירונות קורסים וכאלה) אין ספק שעיניים בהירות פוגעות בשרידות ועל כן יתרון הנדיר הולך לאיבוד.... לגבי מחלות רצסיביות - דוגמא קלאסית היא אנמיה חרמשית- עלתה השאלה מדוע המחלה לא נעלמת למרות שחולי המחלה לא מעמידים צאצאים ומאוחר יותר גילו את מה שנקרא יתרון ההטרווזיגוטים-במקרה הזה עמידות למלאריה, ובאופן כללי מגוון תכונות הטרוזיגוטיות מגביר כשירות.... (יש משוואות שמראות עד כמה ניסויי קרובים מעלים באופן משמעותי את הסיכוי לקבלת תכונות הומוזיגוטיות רבות ובעקבות כך ירידת כשירות משמעותית) אני לא חושב שלטאי זקס שהיא מחלה מטבולית יש יתרון כי במחלות מטבוליות תמיד עדיף שני אללים תקינים מאשר אחד..... ולגבי סוגי דם מכיון שההבדל הוא באנזים אחד - זה שמוסיף שרשרת סוכרית שונה על גבי תאי הדם אני לא חושב שיש משמעות אבולציונית או יתרון שרידותי - מה שכן זה מאוד מצביע על אב קדמון משותף לכלל הגזעים האנושיים...

כמה הסברים:

1) עיניים בהירות במדבר: יכולוהטענה שלך מפחיתה את יתרון הנדיר, אבל אינה שוללת אותו. בעל העיניים הבהירות יתעוור מוקדם מחברו בעל העיניים הכהות, אבל אם הוא הפרה בינתיים יותר נשים אז הוא "הרויח". שיווי משקל יושג כאשר היתרון (יותר סקס) יהיה שווה להפסד (עיוורון בגיל צעיר יותר) מהעיניים הבהירות. 2) טאי זקס מגינה מפני שחפת בוודאות. פרטים בספר "אאוגניקה" של דן ומינה גראור, הוצאת האוניברסיטה המשודרת. 3) אחד מסוגי הדם, אם זכור לי נכון זה סוג דם B, מגן מפני חולירה. פרטים אצל מאט רידלי, בספר "גנום".

yanshoof26

New member
מקובל אבל...

1. לא שניתן לשפוט התנהגות אנושית במושגים אבולוציונים רגילים, אבל אם נמשיך את המשחק אז בעל העיניים הבהירות יהיה פחות כשיר כל חייו, הוא יסתנוור כשינסה ללצוד, הוא פעיל פחות בשעות היום כי איננו מסוגל לשהת שעות רבות באור, הוא סובל ממגרנות, בקצור מראש התכונה הזאת מורידה את כשירותו להעמיד צאצאים. 2. לגבי טאי זקס, וסוגי דם, אולי אתה צודק אני באמת לא יודע ולא מכיר את הספרים שציינת, אבל באופן כללי אני מציא לקחת די בערבון מוגבל ספרים של מדע פופואלרי מבין אלו שכן קראתי בנושאי ביולוגיה, הם מלאים באי דיוקים ושטויות....

אז ככה:

לגבי 1: זה מה שנקרא Trade-off. תכונה מסויימת (במקרה זה, עיניים כחולות) מתפשטת באוכלוסיה עד שהמחיר שהיא גובה עולה על התמורה המתקבלת ממנה. אם אינך מאמין, נסה לכתוב משחק אבולוציוני ולבדוק. תגלה שה-ESS שתקבל הוא אסטרטגיה מעורבת, עם עיניים כחולות במיעוט קטן אבל יציב. לגבי 2: בחרתי בכוונה ספרים פופולאריים (אם כי הספר של גראור די קרוב ברוחו לספרי לימוד) מפני שזה כל מה שניתן למצוא בעברית. אבל את אותם דברים בדיוק למדתי בקורס אבולוציה באוניברסיטה וקראתי בספר בלימוד Evolution של Strickberger.

kanetil

New member
פתרונות חלקיים....

יכול להיות שזה דומה לשאלה "למה חיות שחייבות לאכול?" כי הרי מוטציה שתמנע מחיה מסויימת את הצורך באוכל בטוח תעזור לה לשרוד. או "למה אין חיה שהורגת את הטרף שלה רק על ידי להסתכל עליו?" - יש מוטציות שפשוט מאוד מאוד לא סבירות או שלא אפשריות מעשית... לגבי השאלה ספציפית לגבי מי מלח - אני בטוח שיש חיות שעמידות יותר לריכוז מלחים גבוה מאשר חיות אחרות - נדמה לי ששקנאי זו חיה כזו. חפש חיות שחיות בעיקר באזור החוף ואני חושב שתמצא כמה כאלה...

DarkFairyDemon

New member
ואוהווהוהוההההההההההה

איזה גנוביםםםםםםםםםםםםםםם סתם משעמם לי אז אני נכנסתי לפה:) גם אני לומדת ביולוגיה ועכשיו אני עושה עבודה על באבולוציה...נחל אורן וכאלה... אבל עשיתם לי כאב ראש... ביביי

DEATHRUCTION

New member
אבל.....

מין ההיגיון שיתפתחו גם תכונות שלא עוזרות לשרוד...המוטציות מקריות ולכן בתכונות כמו צבע עניים גם יכולים להיות צבעים שונים וכ'ו...הם לא מפריעים ולא עוזרים.....הם פשוט ....נשארים

Honey Bunny

New member
אז איך זה שבאמת התפתחו רק גוונים של

חום, כחול וירוק? ואם נניח שגם צבע העיניים לכל בני האדם התחיל מהחום שהוא הגוון הדומיננטי, לפי מה הוא נטה להשתנות דווקא לכחול?..............למה לא אדום למשל?

demoloc

New member
רגע,יש גאן באג בתאוריה

אם אכן נוצרת מוטציה ל מזיקה ולא בעלת תועלת אז לא יהיה להם בונוס מיוחד ולא חיסרון כך שיחס הצאצאים שלהם יהיה שווה לשל שאר הגזע, כך שנגיד יהיה תמיד 0.5 % מגזע מסויים יהיה בעל מוטציה,ואז אם נגיד להקה אחת תיטרף,או רעידת אדמה או שריפה, התוספת הלא-יעילה תימחק כי יחסם פעוט,ובתהליך של מיליוני שנים זה חייב להתרחש מתישהוא. ככה שתוספת חסרת-שימוש חייבת להימחק. אז למה יש סוגי דם ועיניים שונים?

kanetil

New member
מוטציות חדשות...

נכון, אבל במקרה הזה אתה מתבסס על ההנחה שרק בעלי עיניים ירוקות יכולים להוליד צאצאים עם עניים ירוקות. נוסיף כאן את השאלה מה ההסתברות למוטציה בצבע העיניים (מירוק לכחול נגיד) ואם היא מספיק גבוהה כדי לאפשר שחזור של האוכלוסיה בין אסונות שכאלה אז יכול להיות שאנחנו במקרה עכשיו בתקופה של לפני בואה של המפלצת-הענקית-אוכלת-העיניים-הכחולות-ממאדים

demoloc

New member
הסיכויים

שאותה מוטציה בדיוק תתרחש מספר רב של פעמים (כדי שלפחות חלק קטן ישרוד) הוא מיליארדי!

kanetil

New member
בכלל לא...

א. הסיכוי למוטציה בגן ספציפי הוא קבוע וזה ידוע (אפילו משתמשים בזה כדי לתארך מתי מינים שונים התפצלו), אבל אחוז נכבד מאוד מהגנים מופיע פעמיים ואפילו הרבה יותר, אם נניח שהגן על צבע עיניים מופיע מספר רב של פעמים אבל מספיק שרק באחד המקומות הוא יצביע כחול כדי שהעיניים יהיו כחולות אז כבר הגדלנו את הסיכוי. ב. אם נניח גם שהגן הזה הוא דומיננטי (ולא רציסיבי) בהתרבות אז למעשה מספיק אחד באוכלוסיה שתהיה לו המוטציה ואז המוטציה תתפשט לאט לאט (תהליך הפוך קורה עכשיו עם השיער הבלונדיני - אחוז הבלונדיניות האמיתיות בעולם יורד - זה משום שהגן הוא רציסיבי ובכל התרבות עם לא-בלונדיני (טהור) הסיכוי לילד בלונדיני הוא אפס. רק לבלונדיניות עם בלונדינים טהורים או חלקיים יש סיכוי לילד בלונדיני. תודה לאל על החיצון והצבע לשיער...)

למעלה