או שאת עדין מודעות רדומה ואבודה ...
מודעות כושלת שלא מצליחה להגיע למה שהיא רוצה ושואפת אליה מאחר ועד היום היא לא התעוררה והשכילה ללמוד על החוקים והכוחות הקוסמים והבלתי משתנים של העולם

אני לא צריך להכיר אותך בשביל לדעת עליך משהו, מספיק לי שתכתבי את המחשבות שלך אני אדע את הפחדים שלך ואקרא אותך כמו ספר פתוח, מאחר ואני עשיתי את השעורי בית שלי

זה כמו שתגידי לפסיכולוג שלך שהוא בכלל לא מכיר אותך
הוא לא צריך להכיר אותך, הוא הוכשר לגלות מה המצב הנפשי שלך ע"י הדברים והצורה של המעט שאת חולקת איתו

מה לעשות, ככה זה רוב הנשים, מסרבות להכיר בדפוסים החוזרים ונשנים
תמשיכי לחשוב שכל אחד כזה שונה ושאת כזו שונה, ותמשיכי להתעלם מהחוקים הבלתי משתנים שחוזרים על עצמם, ותמשיכי לא ללמוד כלום על החיים ועל עצמך ועל אחרים, ונראה לאן תגיעי

לכן אמרתי לך בהתחלה שאין סיבה להסביר לך, ברור לי שאת תקוע במקום הזה ושכמעט בלתי אפשרי להוציא אותך משם
אבל אני אגיד לך מה...
את תגיעי לתובנות האלו מתי שהוא, הרי ההרסניות הזו תעביר אותך שלל סיוטים שימררו לך את החיים, ובשל כל הכאב העז את תאלצי לזוז קדימה בין רוצה לבין לא (כמו שרוב בני האדם אוהבים להבין את השעורים שלהם בחיים)
כך שבסופו של דבר את תתקדמי, רק חבל שאת בוחרת לתת לזמן ולחיים לגרד לך תצורה עד שתגיעי לזה

בינתיים את יכולה להתחבא מאחורי ה"אתה לא מכיר אותי" ו"כולנו שונים"
שיבושם לך
לי אישית זה פחות מזיק, כמו שאת רואה אני יודע לעשות את החיים שלי מעשירים ומאושרים, מקדמים ומצליחים, פוריים ומלאים בשפע מכל צורה וסוג
אני את העבודה שלי התחלתי
יום אחד תביני שאת העבודה שמחכה לך, אפחד אחר לא יעשה, בטח לא הפחדים שלך

ועל אחת כמה וכמה לא יקדם אותך להנחיל את הפחדים שלך באחרים, זה רק יעשה את הדרך יציאה מהכלא הרוחני שלך להרבה יותר קשה

ושלא תביני לא נכון, אין לי כלום נגדך, אני באמת מקווה בשבילך שיום אחד תצליחי לטעות את הטעם של החיים ללא פחדים
ושתגלי את ההבדל בין להיות מת מהלך לבין לחיות חיים של תבונה

עד אז את תמשיכי לכתוב לנו ולהראות לנו את מה שבתוכך ואת מה שאת פוחדת ממנו ומניע אותך (כמו שכל אדם עושה)
ובטח גם לצערך ולצערי הילדים שלך את תעבירי להם את אותם פחדים ומחסומים, כי מה שהם יראו מאמא זה מה שהם יהפכו להיות

אז תאחלי לילדים האלו הצלחה ממני, ואם יום אחד תתעוררי מהסיוט הזה, תמסרי להם שיחפשו את הנכדים שלי