מה הסיכוי לפינוי בינוי של בניין בן 3 קומות?

ברחובות

קומה אחת היא על חשבון קומת הקרקע שהיום יש בה חניות וגינה ומקלט ומחסן.
ועוד שלוש קומות לגובה, הבנין בנוי ממש ב"עמק" של הרחוב, כך שהוא אפילו לא יבלוט מעל הבנינים האחרים. בשנה האחרונה בנו שני בנינים בני 7 ו-8 קומות ברחוב שלנו במקום צמודי קרקע ישנים.
לכן, אני מאמינה שיאשרו 7 קומות במקרה הטוב.

מה הסיכוי לפינוי בינוי של בניין בן 3 קומות?

בשכונה שלנו ברחובות יש המון המון בתים פרטיים שהפכו לבניינים בני 7-8 קומות. אבל עוד לא ראיתי שהרסו בניין שלם ובנו חדש במקומו.
מחר אני נפגשת עם מהנדס העיר כדי לבדוק איך אפשר לשפר את הבניין שלנו, נכנסתי לפורום הזה כדי ללמוד קצת על הנושא, למדתי שיותר ממליצים על פינוי בינוי מאשר על חיזוק במסגרת תמ"א.
מה הסיכוי להרוס בניין שלם? (נבנה ב-1974)

הריסה

היי,
לא מבינה את השאלה. מה ז"א מה הסיכוי להרוס בניין שלם!! בכל תמ"א 38/2 (הריסה ובנייה) הורסים בניין שלם ובונים חדש תחתיו.
לשאלת הסיכוי - זה פשוט צריך להיות כלכלי ליזם.

קומות לדונם

בכל עיר יש הוראות שונות. את זה ניתן לברר בעירייה שלכם. בכל עירייה יש היום ימחלקה העוסקת בתמא 38.

תמא 38/2 - פינוי בינוי.

אני אישית לא חסיד ברמה היזמית של פינוי-בינוי במסגרת תמ"א 38.
מהכרותי ברוב המקרים שבדקתי השבחת הדירות מבחינת מיצוי השטחים היא פחות טובה. בכל מקרה כל דבר לגופו, הכלל אצבע לכדאיות כלכלית לביצוע פינוי-בינוי זה יחס של 1:3 יחד עם כדאיות כלכלית. סביר להניח שאם יזם/קבלן יקבל אישור לדבר כזה העסקה תהיה טובה לפחות עבורו.

אם כך קשה לי להאמין שזה כדאי אצלנו

אני חלמתי על דירה חדשה ויציבה במקום הקיימת, לא דחוף לי להגדיל אותה.
אבל אצלנו אפשר לבנות בניין בן 7 קומות עם 18 דירות במקום בניין בן 3 קומות עם 12 דירות.
תודה על ההתייחסות.

למעלה