מה הסיפור החדש בחדשות

גילעד 63

New member
זה בהחלט קשור לנקודה שהעלית

גם אצל מאומצים הרבה מהעניין של השאלות והחקירה לא מתייחסת ל"משפחה" במובן של קבוצת אנשים אלא יותר לשורשים ביולוגיים. למי אני דומה וכו'. במקרים שאנחנו דנים בהם בגלל אנונימיות התורמים השורשים האלה נותרים לרוב עלומים לתמיד. לילדים האלה בהחלט יהיה עניין עם זה.

יסמין@

New member
הפוקוס שלי היה

בדבריה של משתפרת ב-2 הודעות: "לברוא בעיה (ילד ללא משפחה)", "המצב של ניתוק ממשפחה ביולוגית"
ועל כך הגבתי:
א. במקרים הנידונים אין משפחה ביולוגית ואין משפחה כלל: יש הפריה של ביצית ושל זרע והטמנת העובר ברחם, יש 2 נשים וגבר שלא מכירים זה את זה ולא יכולים להוות שום סוג של משפחה בכלל, לא ביולוגית ולא אחרת
ב. ולכן לא מדובר במקרים הנידונים כאן בניתוק ממשפחה ביולוגית.
ג. אבל לא יוצרים בעיה של ילד ללא משפחה, משום שיש משפחה שמחכה ללידת התינוק ומתכוונת לגדלו וכו'

זה כל מה שאמרתי ורק לזה התייחסתי, ולא לכללללללל ההיבטים הרבים והמורכבים והמסועפים של הנושא הנידון.

יסמין@

New member
אנחנו מדברות על נושאים שונים

כפי שהדגשתי כמה פעמים, אני מתייחסת להיבט אחד מצומצם מאוד של כל הנושא המאוד רחב, להיבט מאוד צר שעלה בדברייך: האם ביצית שהופרתה בזרע במבחנה ואחר נטמנה ברחם = משפחה ביולוגית. לא התייחסתי לזה מנקודת המבט של הילד/ה, אלא לשאלה האם זו בכלל משפחה מכל סוג שהוא. לדעתי, לא.

גילעד 63

New member
על אותו משקל

הרבה מאומצים בעצם לא הופרדו ממשפחה כלשהי אלא רק מצעירה/פחות צעירה שנכנסה להריון לא מתוכנן ולא רצוי. מה ההבדל?

גילעד 63

New member
גם בהיבט הצר הזה

גם אני הגעתי כמעט מייד אחרי הלידה למשפחה לכל דבר. לא נותקתי ממשפחה, נותקתי מבחורה צעירה שנכנסה להיריון לא מתוכנן.
עניין הגנטיקה הרי יעלה מתישהו במהלך חייו של הרך הנולד. גנטיקה בהחלט אינה חזות הכל, אך מצד שני גם הסביבה אינה חזות הכל. תמיד קיימים שני האלמנטים האלה. במהות העניין בעצם יוצרים כאן תינוק על מנת לאמץ אותו. במקום להיות מאומץ אחרי לידתו הוא מאומץ כבר מרגע יצירתו. אני לא חושב שזה ישנה משהו בשאלות שלו כשיגדל ואת הרצון לדעת את שורשיו הגנטיים ברמה כזו או אחרת.
שוב, מבלי להיכנס בכלל לעניין של פונדקאות כן או לא.
כל הנושא הזה מעלה המון שאלות שאני לא בטוח שחלק מהתשובות קלות או נוחות לאלה שפונים לכיוון כזה.

משתפרת

New member
גילעד, טוב שבאת

יש אנשים שיגידו כמו יסמין: אין משפחה ביולוגית, אנחנו משפחתו מההתחלה, אין בעיה. אז זהו שיש: יש שורשים ביולוגיים גם אם אין משפחה מוגדרת שיצרה את הילד.

יסמין@

New member
זה לא מה שכתבתי!!!!

כתבתי כמה פעמים את אותו הדבר. כתבתי במפורש שהתייחסתי רק להיבט צר מדברייך ורק בהתייחסות למקרה הנדון, ולא למקרים של אימוץ רגיל. לא אמרתי שאין שורשים ביולוגיים. אמרתי שאין משפחה ביולוגית במקרה הספציפי הזה שבו מעורבים ביצית של אישה אחת, זרע של גבר ורחם של אישה אחרת. 2 נשים וגבר ששלושתם זרים זה לזה ולא הכירו מעולם אינם משפחה כלשהו, לא ביולוגית ולא אחרת.
לא דיברתי על אימוץ!!!!!!! רק על המקרה הנדון.
בבקשה אל תשימי מילים בפי או במקלדתי.

גילעד 63

New member
במהות העניין

הרי מה ההבדל בין זה לבין אימוץ?
באימוץ יש תינוק שצריך משפחה ומאמצת אותו משפחה שאין לה קשר גנטי אליו והופכת למשפחתו לכל דבר ועניין.
במקרה הזה יש משפחה שמאמצת תינוק שהיא עצמה יזמה את הגעתו לעולם בלי קשר גנטי אליו.
ההבדל היחיד שאני רואה בין זה לבין אימוץ הוא נטרול של הגורמים הבאים:
1. אין טראומה (או לפחות לא אמורה להיות) מצד היולדת על הפרדת התינוק שנשאה, שהרי מטרת ההריון ברורה מלכתחילה.
2. התינוק לא ימצא את עצמו חווה הפרדות וטראומות חוזרות ונשנות מיולדתו לבית ילדים לבית המשפחה המאמצת.
3. אין סיכוי לבעיות התפתחותיות בשל שהייה בבית ילדים בתנאים כאלה או אחרים, שהרי גיל האימוץ הוא אפס או בעצם פחות מזה.

נישאר רק עם השפעות האימוץ המוכרות של זהות והשתייכות גנטיים.
אני חייב לומר שבעצם זה נשמע כמו האימוץ האולטימטיבי. למה לחכות שנים בתור או לחתום חוזים עם עמותות וגופים שונים ולנסוע להשד יודע איפה להביא ילד?
לוקחים תרומת זרע, תרומת ביצית, חוזה עם פונדקאית ויוצרים את הילד שנאמץ. הרי בלוא הכי הוא יתמודד עם ענייני זהות ושייכות מאוחר יותר בין אם אומץ בדרך ה"מסורתית" או בדרך הזו. ככה לפחות מונעים טראומות.
עד כאן, זה אימוץ לכל דבר.
עכשיו נשאר רק הדיון המוסרי על כל הנושא כולל הפונדקאות. אבל זה דיון אחר לגמרי.

יסמין@

New member
מתייחסת לנקודות שהעלאת

(מבחינתי זה דיון רחב בהרבה מזה שבו עסקתי עד עתה - כאמור כמה פעמים, אני התייחסתי רק לנקודה אחת מצומצמת ובכלל לא עסקתי באימוץ רגיל)
1. בהחלט עלולה להיות טראומה לפונדקאית בשל הפרדתה מהתינוק שנשאה, למרות שמטרת ההיריון הייתה ברורה מראש. והיו פונדקאיות שחשו זאת ופעלו בהתאם. וזו אחת מהנקודות החזקות נגד כל נושא הפונדקאות בכלל, ולא רק בהקשר למקרה הספציפי הנידון כאן בשרשור
2. כפי שאתה עצמך כתבת כמה וכמה פעמים, לעובר יש קשר עמוק לאישה שנושאת אותו 9 חודשים ויולדת אותו. נראה לי שזה ממש ממש לא משנה אם העובר נוצר מהביצית של אותה אישה או מביצית של אישה אחרת. אז גם במקרה של פונדקאות נראה לי שיש טראומה של פרידה של התינוק מהאישה שילדה אותו
3. נכון מאוד.

לא יודעת אם זה אימוץ אולטימטיבי. כפי שכתבה משתפרת, באימוץ מבקשים לפתור בעיה של ילדים/ות שכבר חיים בעולמנו. במקרה הנדון כאן - מדובר על יצירת ילדים/ות...

"עד כאן, זה אימוץ לכל דבר" - לדעתי, יש הבדלים רבים בין הנושא הנידון כאן לבין אימוץ פרופר. כמה מהם מנית בהודעתך. לדעתי, במקרים הנידונים כאן בשרשור, האלמנטים של פונדקאות (על כל הקונטרוברסליות שלהם) הרבה יותר דומיננטיים מאשר אימוץ.

גילעד 63

New member
מסכים איתך כמובן

בנושא של טראומת ההפרדה מהיולדת. אין ספק. אני התכוונתי לזה שאין שרשרת טראומות שנובעת מההעברות מיולדת לבית ילדים וכו'.
אימוץ אולטימטיבי - היה בזה טאץ' קל של סרקזם

לגבי פתרון בעיות של ילדים - כמה מאמצים את מכירה שאימצו כדי לפתור בעיה של ילד ולא כדי לפתור בעיה של הורה שאין לו ילד?

יסמין@

New member
אני יודעת שהיה סרקזם

אבל ליתר ביטחון כתבתי כך (אני תמיד מודעת לכך שיש הרבה קוראים/ות וכו' וכו')
לגבי המשפט האחרון שלך, התכוונתי לומר שבאופן כללי אימוץ נועד לפתור בעיות של ילדים/ות שכבר נולדו לעולם, ולא ליצור ילדים/ות חדשים... ואני מסכימה איתך שרוב ההורים שאימצו עשו זאת קודם כל עבור עצמם, כולל אני כמובן.

נוני 75

New member
אני אתייחס לזווית ההונאה

ישראלים החליטו שהם עוקפים את החוק הישראלי ומביאים ילד דרך פונדקאית במסלול עוקף ישראל. בתחושתי רוב ההורים לא יטרחו לספר לילד שהוא לא ביולוגי, יספרו מעט על הפונדקאית ויסתירו (אולי אפילו ממשפחתם) את העובדה שלילד אין קשר ביולוגי אליהם, הרי תחילת המסע שלהם היא הונאה, אלא שכן יחליטו יצטרכו להסביר לילד שירצה לדעת למי הוא שייך גנטית איך הוא הגיע לעולם. מה יחליטו לספר, איך, איך הם מרגישים עם עצמם, (ואני בכלל לא נכנסת לנושא הפונדקאות כרגע) -אין לי מושג

מבחינתי זה מעשה שלא מקובל. כולנו היינו בנקודה שבה רצינו להפוך את העולם כדי להיות הורים .אף אחד מאיתנו לא רימה .

fannyd

New member
הקורבן המיידי של התעשיה הזאת הן נשים

ובזה אמורים להתמקד. כן זיקה גנטית, לא זיקה גנטית בעיני זה עניין משני.

גילעד 63

New member
מסכים לגמרי

ברגע שמדובר בתעשייה, זו שרשרת של קרבנות.
לכן הדגשתי, כל עוד מתעלמים (אלה שיכולים ובוחרים) מההיבטים המוסריים של העסקה המורכבת הזו, זה נראה ממש נפלא.
עד שבאמת חושבים על זה

fannyd

New member
הבעיה שתעשיות מסוג זה הן מקור כסף קל ומהיר

ובמקום שיש כסף גדול המוסר לא מעניין איש.

למעלה