מה הסיפור עם הדימום של 'ביגפוט' ?

ליאורצה

New member
מה הסיפור עם הדימום של 'ביגפוט' ?

אני רוצה להתעכב קצת על הדימום המטורף שהיה לביג פוט אחרי שספג מרפק מולאסקז.

ב-03:59 ולאסקז הביא לו וואחד מרפק לגשר האף.בגלל שביג פוט היה במצב שכיבה עם רגליים מורמות קצת,לחץ הדם באזור הראש היה גבוה מאד וקילוח חזק של דם פרץ החוצה ללא הפסקה. רק כעבור 54 שניות אדון רוזנטאל החליט לעשות הפסקה (כנראה חשש שהפרסומת ל"באד לייט" תתלכלך לגמרי...)

הטיפול בשט"ד (שטף דם) היה חפוז ורשלני- כמו שצויין באחד הפוסטים- והקרב המשיך.
לדעתי הייתה כאן כהות חושים מטומטמת של הרופא, השופט, וכל הטאמבאלים שמנהלים את העסק.

גם על פניו של ולאסקז אפשר היה לראות את את תחושת אי הנוחות בהמשך הקרב, תוך שהוא מחליק בשלולית הדם ונמרח כולו בדם שעל גופו של ביגפוט, שלא לדבר על ביגפוט שלא ראה כלום עד סוף הקרב.
להזכירכם מקרה ההפסד הטכני של פיודור בפרייד בגלל חתך ענק מעל הגבה.שם הופסק הקרב לחלוטין, למרות ששטף הדם הפסיק!

אולי בגלל שמדובר בדימום של איזה גרינגו אז אין לחץ, תהיו בטוחים שאם קוטור או סטאן היו מדממים ככה הטיפול היה אחר.

שופטי הזירה ביואפסי מאד מוזרים,בלשון המעטה,גם כשמישהו חוטף בומבה לביצים ומגיע לו זמן מנוחה אפשר לראות את השופטים נצמדים ללוחם המסכן ואומרים לו "קח את הזמן שלך,קח את הזמן שלך" וכל השפת גוף שלהם אומרת יאלה יאלה תמשיך כבר..
וזה כולל גם את הרב דין שהוא,כאילו,שופט הזירה היותר טוב.
נראה לי שהלחצים שמופעלים על השופטים, כסף,כסף,זמן אויר,שידור חי וכל השיט הזה מעבירים אותם על דעתם,
מצד שני-כשרואים את המבט על פניו של שופט הזירה סטיב מאזאגטי אפשר ממש לראות שהוא סובל מפיגור שכלי או משהו,אבל זה כבר לא קשור או שכן, מה דעתם??

חברים, תסתכלו טוב טוב על התמונה שצרפתי. תיזכרו ביד של נוגירה,תיזכרו ביד של מישה טייט, תיזכרו במצח של הומיניק...
אנחנו צריכים מדי פעם לדבר על הדברים האלה כדי לא להפוך לאדישים לזוועות במשך הזמן..

לסיכום, היה צריך להפסיק את הקרב ולהקדיש זמן לטיפול, אולי לחדש אח"כ אבל לא ככה.

אגב- עכשיו ולאסקז עם חשש לסדק ביד שמאל.. מה שמזכיר שוודי אלן סיפר פעם שכולם פחדו ממנו בבית הספר בגלל שהיה נוהג להכות את הבנים על ידי נגיחות עם האף לתוך הברכיים שלהם.. חחח

באסטר1

New member
חובבנות זה מה שהיה שם

הביאו טישו לביג פוט..אחרי שכל הטישו מלא בדם הוא מבקש שינגבו לו עוד
אז הוא בא עם אותו טישו ומנקה שוב?
איפה הווזלין לחסום תחתך? כבר עצרתם איפה הטיפול?

אכן ביג פוט נלחם בדם רוב הזמן וחבל אבל זה לא לוקח מוולסאקס את הניצחון

זקס11

New member
אתה מתבלבל. זה MMA, ולא שח

קודם כל, כל מה שהרופא עושה זה בדיקת כשירות הלוחם בלבד. הוא לא אמור לעצור את שטף הדם.
הטיפול היחיד שאפשרי במצב הזה הוא סיום הקרב, והכרזה על קיין כמנצח. אני די בטוח שאם לא היה מדובר בקרב מרכזי, זה מה שהיו עושים.
ככה גם עשו בהפסד של פידור לביגפוט, וגם בהפסד של ניק דיאז לנונס.

הרופא פעל בדיוק לפי החוקים. ומי שזה לא מוצא חן בעיניו, שיתחיל לצפות בשח.

ועוד משהו- הרופא וצוות השיפוט לא קשור ל UFC, אלא הם חלק מארגון האתלטיקה המקומי (NSAC).

ודבר אחרון- האדם היחיד שצריך להאשים בשבירת היד של נוגירה, הוא מר נוגירה "מלטף האוטובוסים". אם אתה לא מבין את הנקודה הזו, אז באמת אין על מה להתדיין.

welterweight

New member
הרופא בזירה לא נותן טיפול במהלך הקרב

כי זה לא תפקידו. אם הלוחם נפגע בצורה שהמשך הקרב מסכן את בריאותו זה אומר שהיריב שלו ניצח.לא עוצרים את הקרב,מטפלים בלוחם ואז ממשיכים כי זה פשוט שדידה של הניצחון מהלוחם שגרם לפציעות האלה.

כל עוד החתך לא מסכן את הלוחם גם אין טעם לעצור את הקרב.אם ללוחם זה לא נוח - בעיה שלו.הוא תמיד יכול להיכנע ולגמור עם זה.

udi102

New member
מה אתה מבלבל את הביצים ...

תלך לצפות אתה בשח ,זה ספורט או קרב רחוב ? מה ספורטיבי לגרום חתך מכוון ליריב ולנצח נצחון טכני ? זה מוכיח שמשהו יותר טוב מהשני ? לוחם MMA יותר טוב ? בוא נכניס לMMA חוק שמותר לדחוף אצבעות לעיניים זה בדיוק אותו דבר

welterweight

New member
נו באמת,מה ספורטיבי בזה?!

ומה ספורטיבי בלהוריד לוחם לקרקע ולשכב עליו שלושה סיבובים? מה ספורטיבי בלנצח קרב באמצעות ג'אבים? מה ספורטיבי בכל דבר שנועד לנצח קרב שלא בהכנעה או נוק אאוט? זה הספורט,אלה החוקים וכל מה שנופל בקטגוריה של "חוקי" הוא ספורטיבי.

ומעבר לזה,לגרום ליריב לחתך רציני זו לחימה לכל דבר.זה יעייף אותו,יפריע לו בראיה,יפגע בו מנטלית,וגם יסכן אותו מבחינה בריאותית ולכן יגרום לסיום הקרב. בוא נניח שהשופטים לא היו עוצרים את הקרב,אתה באמת חושב שלחתך הזה לא הייתה השפעה על התפקוד של סילבה?

udi102

New member
בוא אני יסביר לך בצורה שלא משתמעת לשתי פנים

להוריד לוחם לקרקע ולשכב עליו שלושה סיבובים מוכיח שאתה כופה את סגנון הקרב שלך על היריב ,אתה שולט בו ועושה בו כרצונך ,כלומר אתה מוכשר יותר ואתה לוחם MMA יותר טוב בכך שאתה מנטרל את היריב ,ושולט פה ,(כמות הפגיעות לא חשובה ) .

לנצח באצמעות ג'אבים ,(המכה הכי חשובה באגרוף לטעמי ) זה להראות את העמידה ויכולת הארגוף העדיפה של האחד על השני ,לשחק ביריב כמו בבובת אימונים (בקיצור כל מתארגף גדול מחזיק בגאב קטלני) . בMMA קרב הגאב הכי זכור זה GSP -קושצאק ,הנזק שGSP גרם לקושצאק עד היום מפריע לו .

נצחון לא בהכנה ולא בנוקאאוט אלא בהחלטה אחידה לעיתים הרבה יותר מרשים מאשר לאקי פאנץ כזה או אחר או טעות קטנה שעלולה לעלות בקרב ,כל אחד עושה טעויות ולכל לוחם יכול להיות יום רע , לדעת לנצח לוחם במשך 15-25 דקות כגון GSP זאת גדולה .

לגרום ללוחם אחר חתך ובכך לנצח זה מגעיל מבחינתי ע"פ החוקים הקיימים השופט נהג כמו שצריך לא באתי אליו בטענות אלא לולאסקז ,דרך נצחון בזויה מבחינתי באותה רמה של שימוש בחומרים אסורים כגון סונן או אוברים למרות שאצל סונן הוכחו דברים קצת אחרת אבל לא נכנס לזה .

welterweight

New member
אז אני מפנה אותך שוב לסוף התגובה הקודמת שלי

אתה לא רואה איך לחתך כזה,במידה ולא עוצרים את הקרב,תהיה השפעה מכרעת על המשך הקרב?

ולאסקז גרם נזק,נזק שללא התערבות שופטים אולי לא היה גורם לסיום הקרב באופן מיידי אבל בהחלט היה משפיע על ההמשך.בדיוק כמו בעיטות לרגליים,בדיוק כמו לנפח ליריב את העין עם ג'אב ובדיוק כמו לגמור ליריב את האויר על ידי הצמדה לגדר וקלינצ' אגרסיבי.אני באמת לא מבין את הטענות נגדו.

זה אולי מהלך שגורם לעצירה על ידי השופטים,אבל אתה באמת לא רואה את פוטנציאל הנזק פה?

udi102

New member
יש נזק אני מסכים לחלוטין ...

רק אמרתי שזאת דרך מלוכלכת מבחינתי ,המרפקים האלה שמכוונים לעיניים ולאף אם אני לא טועה אסורים בחלק מהארגונים ....

בפרייד היה מותר לבעוט ללוחם בראש כשהוא על הקרקע ,איך זה קשור לאומנויות לחימה ,אולי אני קצת בור בזה אבל כדורגל זאת לא אומנות לחימה .

udi102

New member
אסטרטגיה מסריחה של ולאסקז

לוחם מלוכלך בא במטרה לגרום חתך ליריב וככה לנצח ,אחרי שראיתי את הקרב כמה פעמים הוא צריך להתבייש ,הטיפול בביגפוט היה בדיחה כמו כל הUFC ,דיינה יחתיכת גיי

מרקו בי

New member
ני לא מסכים איתך

המפרק פגע בגשר האף וזה מה שגרם לחטף גם אגרוף לאותה נקודה יגרום לחתך. אם ולאסקז היה עושה זאת במצח (אזור רגיש לחתך מרפקים) הייתי מסכים איתך. הדוגמא הכי טובה למרפק כזה הוא המפרק שפן נתן לסטיבנסון.
עד שלא יאסרו שימוש במרפקים על הקרקע אלו יהיו התוצאות.

udi102

New member
נראה לך שהוא כיוון לגשר האף ?

הוא חיפש לגרום חתך לא משנה איפה ושירד דם לביגפוט וככה לנצח ...
הוא גם חיפש את המצח לא מעט עם מרפקים תראה את הקרב שוב ,כבר בפעם הראשונה שראיתי את הקרב לא אהבתי את העניין הזה במיוחד שולאסקז לא זקוק לאסטרטגיה כזו כדי לנצח את ביגפוט ,הוא ידע שרק ככה הוא יצליח לסיים את ביגפוט ולא להגיע להחלטה .

udi102

New member
עצם העובדה שהיו צריכים תפרים

רק מראה שהיה חתך עמוק ,עזוב אותך מה אומרים מנהלים וסוכנים ,מה שטענתי זה שולאסקז חיפש לגרום לחתך וכך לנצח את הקרב ,אסטרטגיה בזויה בעיניי וזהו . בנוגע לטיפול בביגפוט ,כל עניין השיפוט בMMA הוא בדיחה לא,בגלל זה הספורט הזה הוא חצי מקצועני מבחינתי ,מי שמע על ספורט שבכל ליגה חוקים אחרים זאת בדיחה

moriarty

New member
יש המון סוגי ספורט כאלה

דוגמאות לסוגי ספורט שבהם בכל ליגה חוקים אחרים:
1. כדורסל שבו משך ההתקפות שונה בין המכללות לבין ה-NBA, ומשך המשחק שונה בין ה-NBA לליגות אחרות.
2. פוטבול שבו החוקים שונים בין המכללות לבין ה-NFL, ושונים מאד מרוגבי, שזה ספורט קרוב אם כי לא זהה.
3. בכדורגל החוקים לא זהים בכל הליגות, למרות שההבדלים לא גדולים.
4. קיקבוקסינג - יש הבדלים ניכרים בין אגרוף תאילנדי לבין K1 לבין קיקבוקסינג קלאסי.
5. סנוקר - שמעתי שיש הבדלים גדולים בחוקים בין מדינות, למרות שאני לא מבין גדול בזה.
אני לא מכיר כדוריד, הוקי ובייסבול, אבל אני מוכן להתערב שיש הבדלים מאד גדולים בין ליגות.

מצד שני, הטיפול בביגפוט סילבה באמת לא היה תקין.

udi102

New member
רק בגלל שרשמת דברים סתם אני יכנס איתך לדיון

תראה לי חוק אחד ששונה בכדורגל בין ליגה לליגה ואני פורש מהפורום אבל אם אין כזה אתה פורש איך אני ? החוקים בכדורגל לא ישתנו עשרות שנים והקובץ חוקים של פיפא כול אם אני לא טועה 17 חוקים.

איזה הבדל בחוקים יש בסנוקר ? לא ידוע לי תביא הוכחות !

בכדוריד אין הבדלים .

הוקי זה ספורט שולי , שעיקרו בארה"ב למרות שיש ליגות טובות בגרמניה ,רוסיה ומדינות סקנדינביה ,תכף אני יסביר לך משהו על האמרקים ובאון כללי .

קיקבוקסינג ספורט פחות נפוץ מקרלינג .

ועכשיו לעיקר ,שאלה : מה משותף לNFL והNBA ?

פוטבול זה ספורט שמשוחק רק בארה"ב ,האמריקאים חיים מהלמציחא כל שנה חוקים חדשים כדי שהמשחק "יעניין יותר " -חבורת טיפשים לטעמי

ועכשיו לתשובה גם NFL וגם NBA ליגות אמריקאיות ובמה האמריקאים מומחים ? בלשנות חוקים כי הם חושבים שהם יותר טובים מכל שאר העולם ,האמריקאים אוהבים לבלבל את המוח ,כל הזמן לדבר ולחזור על דברים ,לפחות אמריקאים שאני פגשתי .

בשורה התחתונה איפה משנים חוקים רק בארה"ב ,הקהל שם לא סבלני הם רוצים סיפוק מהיר ,הם לא נהנים מהמשחק ואוהבים להתבכיין .

greenstar

New member
השוט אאוט בכדורגל באמריקה

במקרה של תיקו יש 5 שניות (או משהו כזה) לשחקן להבקיע כשהוא מתחיל משהו כמו 30 מטר מהשער

אתה מאוד צודק בקשר לאמריקאים

הם באמת תמיד ניסו להמציא את הגלגל ולא שאני רוצה שתפרוש חלילה מהפורום אבל גם בכדורגל האמריקאים שינו חוקים בליגה המקומית שלהם.

עזוב שינו חוקים, מתי הם יישרו קו עם שאר העולם ויעברו לשיטה המטרית?..

למעלה