לפי החוק אמורות בד"כ להיות שתי עבירות
החזקת סם שלא לצריכה אישית - וגידול סם מסוכן.
מיותר לציין - כמעט על כל עבירה פלילית פקודת הסמים נוקבת בעונש של 20 שנות מאסר. מדובר בחוק מנדטורי שמזמן היה צורך להחליפו.
בפועל - אין דבר כזה כמו עונש על ... כי יש צורך בעוד פרמטרים רבים על מנת להבין מה העונש שנמצא בטווח הראלי עבורך.
אתמול ישבתי עם חבר והתגאתי בכך שלקוחות שלי קיבלו על 347 גרם גידול 120 שעות של"צ (תוקן להחזקה) - הוא סיפר לי שאצלו בתיק של 200 גרם - היועמ"ש עיכב הליכים.
בעבר על 4.2 ק'"ג לקוח שלי קיבל של"צ (עם הרשעה) ! היו גם עוד אירועים של של"צ ואפילו ללא הרשעה בשני תיקי גידול (אדם אחד).
אני את שלו לא ראיתי !
הענישה בעבירות סמים - מאוד שונה מאדם לאדם !
אבל - אפשרי בהחלט. לא פעם אני שומע סיפורים מסוג זה - וחלק גדול מהם אמת. זה במקום בו טווח הענישה שהמדינה מציגה הוא מאסרים לכול הפחות.
מה שאני מנסה לומר הוא שעל מנת לדעת מהי הענישה בכול תיק פלילי - ולא רק בתיקי סמים - יש צורך לדעת עוד הרבה פרטים, החל מנסיבות האירוע (כיצד גודל ), הסיבות לאירוע, דרך הנסיבות באיש (למה גודל מה היה בעברו ומה העתיד עבורו לדוגמא הליך טיפולי שעבר - באם יש עכשיו רישיון להחזקה לדוגמא) קשיים ראייתיים ועוד הרבה פרטים.
לכן אין דרך לדעת מה העונש הצפוי לאדם זה או אחר - בלי לבחון את העובדות כולן !
דרך אגב - לא פחות חשוב לדעת את התשובה לשאלה - מיהו בית המשפט הרלוונטי. ולא - בניגוד לאמונה הרווחת - תל אביב אינו בית המשפט הטוב ביותר !