מה הפירוש בתביעות?

מתוסאל

New member
מה הפירוש בתביעות?

נחקרתי פעמיים באשמות שווא על אלימות וכו` עקב שפתחתי תיק גירושין נגד אשתי שביררתי במשטרה אמרו לי שהתיק בתביעות.מה זה אומר?שהחליטו להגיש כתב אישום?מה אני אמור לעשות?הכל עלילות.ואני פתאום עלול לקבל כתב אישום.מה עושים?האם במקרה ואני ואשתי באים למשטרה ומודיעים שמתגרשים.ורוצים לסגור את התיקים של שנינו זה יעזור?

תשובה

העובדה שהתיק בתביעות אומרת שייתכן ויוגש כנגדך כתב-אישום וזאת בכפוף לכך שהתובע שילמד את חומר הראיות יהיה סבור שיש סיכוי סביר להרשעה בתיק. בשלב זה רצוי מאוד ללמוד היטב את המקרים הנטענים ולנסות להכין תשתית שהכל עוד טרי יחסית. כתב-אישום שמוגש בעבירות אלמ"ב (אלימות במשפחה) יכול ויוגש בלא שיודיעו לך קודם לכן. העובדה כי בני-הזוג, אתם, בהליך גירושין יכולה להיות רלוונטית וכך גם הבקשה של המתלוננת לסגירת התיק. צריך להיזהר שלא להיות חשופים למצב של הטרדת עד ו/או שיבוש הליכי משפט בכל המגע עם האישה/גרושה. מעבר לכך, גם אם המתלוננת מבקשת לסגור את התיק זה עדיין לא מהווה סוף פסוק והמדינה רשאית וצריכה לשקול שיקולים נוספים. אם אני מבין את דבריך אז יש תלונות הדדיות. האם התלונות הן בגין אירועים זהים או שונים? בגין מה התלונות? יש תיעוד לחבלות? מסמכים רפואיים? עדים נוספים? מה מועד התלונה והקשרו להליך הגירושין? ועוד ועוד?

למעלה