מה הקטע של הבלוגיה לשקר את הקוראים

GinAndTonic

New member
מה הקטע של הבלוגיה לשקר את הקוראים

מילא שאתם מעלים תכנים רדודים כמדיניות - מה לעשות, אתם צריכים רייטינג - וכך יוצא שאתם מוציאים את המיץ מהישרדות הכוסיות וחלקי השיער... אבל מה הקטע של להעלות בעמוד הראשי, את הבלוג של "שורד הבית" (האם גם הוא מגלח?) ולכתוב עליו "בלוג חדש" למרות שהוא העלה כבר 3-4 פוסטים. לפחות, ויש אנשים איכותיים שמנהלים את הבלוגיה אז הם וודאי עירים לכך - תנסו לשמור על אמינות - אם לא על איכות. אני מניח שיש באמת בלוגים חדשים, שאפשר היה לתת להם במה - ולא לכתוב על בלוג וותיק - "בלוג חדש", רק בגלל שהוא עוסק בצהוב עם סיליקון. תעשו קצת סדר חבר'ה, תעודדו כתיבה מקורית של גולשים אנונימיים. לא מתאים לכם.

wranger

New member
איך אתה מגדיר בלוג חדש?

בלוג עם רשומה אחת? עם שתי רשומות? כלומר, יש לך בעיה עם העובדה שהבלוג הזה נקרא "בלוג חדש" למרות שיש לו 3-4 רשומות, מה שהופך אותו לבלוג ותיק? כי בלוג חדש, בהגדרה של תפוז, הוא בלוג שטרם מלאו לו חודש ימים. מה שאומר שהוא ייקרא "בלוג חדש" גם אם הוא יפרסם ארבעה מיליון, שבע מאות חמישים ואחד אלף, שמונה מאות תשעים וארבע רשומות - ובעצם כל מספר אחר - עד שהוא יהיה בן חודש ימים. זמן, לא כמות רשומות. העיקר לנפנף ב"לשקר את הקוראים", אה?

GinAndTonic

New member
חביבי, הבלוגים שאני ראיתי היו של פוסט אחד

ובוא נדבר על זה - שאתם את הבלוג הזה שמקדם את השרדות, של השורד בבית, מפרסמים באופן שיטתי. לדעתי כל פוסט שלו, אחרי כל פרק, מתפרסם. אז - או שאתם רדודים להחליא, או שאתם פשוט מקדמים בלוג שהוא למעשה פנים מערכתי - כלומר מתוך מערכת תפוז - בנושא השרדות. אני לא מנפנף כלום - ואתה אל תחשוב שהבלוגרים פה מטומטמים. אם אתם מקדמים באופן שיטתי, רשומה פר רשומה - אחרי כל פרק - פוסט של אותו בלוגר, באותו נושא - אז כן, יש פה בעיה. זה לא משנה מה ההגדרה - פוסט ראשון, שבוע, שבועיים או חודש - יש פה נגע. זה אומר שאין פה הזדמנות שווה לכולם - אני בטוח, שיש עוד עשרות גולשים שאוהבים את התכנית המעפנה הזאת. למה לא לפרסם אותם? אני לא רוצה להגיד מה המסקנה שלי לגבי כל העניין. אני לא רוצה לומר בפה מלא - מטעם מי לדעתי כותב השורד בבית. לפחות אם אתם מעלים צהוב, וטוחנים את המותג המגעיל הזה כמו חומוס מגעיל משיראז - תעלו צהוב גם של אחרים. 3 מתוך 4 פוסטים בחירת עורך - זה ממש אמין. תעשה לי טובה. אתה בטח יודע סטטיסטיקות של בלוגרים פה - לי יש כמעט 33 אחוז וזה נראה לי חריג. 75 אחוז? יאללה תתחילו לגוון. יש ים של איכות פה - תנו לאנשים האלה דחיפה במקום להעלות רק צהוב של אותם אנשים כל הזמן. קצת להסתכל מעבר לקליקים... מה יש?

wranger

New member
איזה להסתכל מעבר לקליקים, איזה.

קודם כל, אני לא יודע סטטיסטיקות של בלוגרים פה. מזמן לא ציינתי את זה, באמת, אבל פרט לעובדה שהכינוי שלי כחול ואני יכול למחוק או לשרשר הודעות אם בא לי, אין ביני לבינך הרבה הבדל. אני לא עובד תפוז, אין לי שום אינטרס בתפוז, מה שאני כותב כאן הוא לגמרי דעתי האישית, ולמעשה גם לי יש מדי פעם ביקורת על תפוז, אלא שאני לא הולך ומכריז "לשקר את הקוראים" בפורום, ואף לא משתמש במילים כגון "מטומטמים", בדרך כלל, גם אם ממש בא לי. תפוז הוא עסק, והוא רוצה להרוויח. ככזה, ההסתכלות היא אך ורק על קליקים. צהוב זה מצוין לקליקים. גם הישרדות זה מצוין לקליקים. ואם מישהו רוצה לכתוב בלוג בנושא הישרדות, והטקסטים שלו הם קצת יותר מגיבוב בלתי קריא של אותיות עם סימני פיסוק רנדומליים, ואולי אפילו מעלה גיחוך או שניים, אז אני לא רואה רע בקידום שכזה, ולא מעניין אותי אם הכותב הוא למעשה שותפתה לחדר של סבתו של האיש שממנו מנכ"ל תפוז קונה אבוקדו. הרי היום יש 12 מקומות פנויים בכל יום לקידום רשומות בעמוד הבלוגיה הראשי - 4 קוביות שמתחלפות 3 פעמים ביממה - זה הרבה יותר משהיה אי פעם (4 קוביות ביום, 8, 0!!!), אז אתה בא ואומר שזה לא בסדר שיומיים בשבוע יש רק 11 מקומות כאלה? טוב, עניין של פרופורציות, כנראה. אני חושב שזה עדיין הרבה. ולגבי הים של האיכות שיש פה, לטענתך (ואני מסכים) - עורכי התוכן לא יכולים לקרוא כל רשומה ורשומה שמתפרסמת בבלוגיה. ראית רשומה איכותית? כתבת בעצמך אחת כזאת? שרשר בפורום, שלח מסר לבצלאל (אפילו מסר אלי, למרות שאני לגמרי לא הכתובת, אבל אני אעביר לו כבר) - וזה יביא הרבה יותר תועלת לכולנו.

siv30

New member
אתה מתנהג פוליטיקלי קורקט

כי אתה מנהל פורום. הוא גולש מן המניין. אני מסכימה איתך רק בדבר אחד, בעובדה שקצב התחלופה גדל. בכל היתר יש התדרדרות קשה בתכנים שמקודמים. אני גולשת כאן אי אלו שנים, פשוט הגענו לתחתית. לקרקעית.

wranger

New member
פוליטיקלי קורקט?

את מדברת על זה שאני לא משתמש במילים כמו "לשקר את הקוראים" ו"מטומטמים"? כי אני לא עושה את זה גם בעבודה, בפקקים, בבית או בשום מקום אחר. אני חושב שיש דרכים הרבה יותר אלגנטיות להתנסח ולהעביר ביקורת, לא רק בפורום. ולגבי תכנים - טוב, אין מה לעשות, העורכים עושים מה שהם רואים לנכון. אני לא מכיר אותם, לא יודע מי הם, אבל אני מבין את מה שעומד מאחורי התכנים שהם מקדמים: הם מביאים מה שמעניין את המכנה המשותף הגדול ביותר, מה שיכול לעורר דיון סוער, מה שצהוב, ופה ושם יש גם פנינים אמיתיות. אני גם נמצא כאן אי אילו שנים, ואני לא חושב שהגענו לקרקעית. קצת שקענו, כן (נמאס לי מהתמונה של נועה מהישרדות מתנוססת כל הזמן בכל מקום, אני מודה. היא הייתה שם הבוקר (שבת), וחשבתי שבשעה 15:00 היא תתחלף, אבל התמונה נשארה והרשומה המומלצת התחלפה. ולמרות שהרשומה החדשה היא מבריקה בעיני, הרי שהיה ראוי לקדם אותה בזמן אחר. הנה, גם אני שחררתי קצת ביקורת), אבל הקרקעית עוד רחוקה לדעתי.

siv30

New member
זה

פוליטיקלי קורקט "טוב, אין מה לעשות, העורכים עושים מה שהם רואים לנכון. אני לא מכיר אותם, לא יודע מי הם, אבל אני מבין את מה שעומד מאחורי התכנים שהם מקדמים: הם מביאים מה שמעניין את המכנה המשותף הגדול ביותר, מה שיכול לעורר דיון סוער, מה שצהוב, ופה ושם יש גם פנינים אמיתיות. " אני לא מבינה אותם.

wranger

New member
נו, אז יש לי בעיה, מסתבר.

אם תפטרי כל דבר שאני אגיד ב"טוב, אתה אומר את זה כי אתה מנהל הפורום ואתה פוליטיקלי קורקט", אז אולי כדאי שאני לא אגיד כלום.

GinAndTonic

New member
מי דיבר על קצב תחלופה?

עניתי על 75 אחוז פוסטים של בלוגר מסויים - שכותב על אירועי השרדות - ומקודם באופן שיטתי. למרות ששוב אני אציין, בטוח שעוד הרבה כותבים על זה, אבל הוא מקודם. שלא לדבר על זה שעוד הפעם, אני דיי בטוח שמדובר או בגורם מתפוז, או במישהו מהפקת השרדות. בכל אופן - זה מריח לי קומבינה.

wranger

New member
אני.

כי שמתי לב שאתה אוהב מספרים, אז חשבתי שיהיה מעניין לדבר איתך בשפה דומה. ולגבי הריח - לא יודע. עובדה שכרגע מתנוסס בעמוד השער של הבלוגיה פוסט אחר של כותב אחר, שגם כן עוסק בהישרדות (על דעתי על כך, אגב, הצץ בתגובתי לsiv30). האם גם הוא גורם בתפוז או מישהו מההפקה? האם כל מי שיקודם מעתה ואילך ייחשב בעיניך כחשוד? וכשאתה מקודם, וסליחה על המשפט הדודתי-פולני-רגשי שעומד לצאת לי עכשיו, יהיה לך נעים אם יחשדו בך? תגיד "אבל אצלי לא 75% מקודמים, אלא רק 33%", ואני אענה לך שיש בלוגרים שחולמים חלומות רטובים על 33%, ואולי אוסיף משהו בסגנון "אז מה, אתה רוצה ששורד בבית יכתוב יותר רשומות בסגנון "סקופ!!!!11 בלעדי!!!!11 נועה מהישרדות קונה במבה בפיצוציה - קבלו!!!!!!11", כדי להוריד לו את האחוזים?"

GinAndTonic

New member
הבלים במיץ שזיפים

אני מקבל 33 אחוז - מסיבה כלשהי. לא בגלל רכילות - כי אני לא רכילאי. לא בגלל מקורבים - כי אין לי. לא בגלל סקופים - כי אני לא חלק מהנישה. מה נשאר? לא יודע. תגיד לי אתה. אני לא עמרי חיון שהוא רכילאי מהזן הנחות ביותר, ואני לא איש הריבועים מהשרדות 2 עם כשרון כתיבה של קדאפי. אני מצליח כי הכתיבה שלי, וסליחה מראש - איכותית. כי זווית הראייה שלי מקורית ואמיתית. אני לא בולע את כל הנישה הזאת של כוכב נופל והשרדות - אני עם האמת שלי. כנראה שמעריכים אותי. אז עם כל הצניעות - כן, הייתי רוהצ שיעלו עוד חברה כמוני. עם כשרון כתיבה, ולא כאלה שמחפשים פרסום על ידי עיסוק במיץ של הזבל. לפחות תאזנו - יש עוד הרבה כמוני. תנו גם להם במה. על כל פוסט שנוגע בפרום בגידות ומטופשיו, כוכב נולד והשרדות, או הבלוק ואנא ערף עוד כמה ריאליטי חרטה יש - תעלו גם משהו שיעמוד חוצץ. שישמור על איכות - ביקורת, רחמנא לצלן. קצת לחפור, לנבור, להתעמק. לא יזיק גם לאתר שרוצה רייטינג.

siv30

New member
המממ, לא

טל צודק, יש שיפור בהקצב התחלופה של הקידומים, אבל יש התדרדרות קיצונית בתכנים שמקדמים. חלק מהקידומים פשוט מחפירים ובמיוחד אחד שהם קידמו לא מזמן רשומה שמקדשת את השפה העברית עאלק ועל ההתבדלות של הרוסים. אני בכוונה לא מקשרת כי לא מגיעה עוד חשיפה לבלוגר הגועלי הקטן שכתב את הרשומה ההיא. אדם חשוך ביותר בדעותיו שמייצג את הבורות העאלק נאורה של הישראלי הגזעני המצוי. וזו לא הפעם הראשונה שהוא מוכיח את החישכון הזה. וזו לא פעם ראשונה שתפוז מקדמים את הדעות החשוכות שלו. אם מישהו בארה"ב היה כותב כזאת רשומה על היהודים בברוקלין או על הסינים בציינאטאון היו סוקלים אותו. לאן עוד אפשר לרדת בשם הפלורליזם וחופש הפרסום? עד לאן אפשר לרדת עוד ואנחנו הגולשים נקבל את זה? לתפוז אין זכות קיום בלעדי הגולשים ואני חושבת שצריך לעצור ולאמר די. זה כבר מעבר לקליקים וצהוב. זה פשוט לקדם אג'נדות מחפירות שמעודדות שינאה, אפליה, גזענות. שבמקומות אחרים ברשת לא היו מקודמים וכשקרה לפייסבוק והם טעו ואפשרו לפתוח קבוצה נאו נאצית, הם מהר מאוד הבינו את הטעות שהם עשו. חבל שבתפוז זה לא קורה. שהגולשים מחרימים את הרשומות האלה חבל שעוד כותבים רשומות תגובה כאילו שיש על מה להגיב על הגועל נפש הזה ולהתייחס. והיו להם עוד כמה קידומים כאלה. זה בסדר לרצות קליקים, אבל זה, זה, אנחנו הגולשים חייבים פשוט לעצור ולאמר לזה לא.

flashes

New member
מה חדש תחת השמש סיון?

מדיניות הקידומים של תפוז ממש מבישה מקדמים רשומות נוראיות, תת רמה, רשומות שבהם רמת הכתיבה והרמה האנושית בלתי נסבלת... וזה כבר מעבר לכל "צהוב" שהוא. רשומהפשיסטית כזו של טל902 שמעודדת שנאת רוסים במדינה שלנו היא רק דוגמא אחת . רשומות על הומואים מקבלות קידום אוטומטי, ולא חשוב מה כתוב בהן... אבל התפוז מצליח להמאיס את העניין ברמות קשות קידום קבוע של מקורבים לצלחת - יש בזה טעם לפגם, מאוד לפגם! על השרדות בכלל חבל להכביר במילים. אני לא מבינה בכלל למה את מצפה שהגולשים פה יצביעו ברגלים? הם פלסתר המדינה שלנו... רובם נהנים שמחרבנים להם על הראש ויתרה מכך, גם אומרים תודה!

mygodsing

New member
כל הדיון הזה

כל הדיון הזה נשמע ממש ילדותי. אתר תפוז הוא אתר גדול ופונה לקהל רחב של אנשים. בנוסף זה גם עסק כלכלי לכל דבר. לא משנה מה סוג התכנים המקודמים, תפוז רשאי לקדם את מה שנראה לו לנכון שימשוך קוראים בין אם זה איכותי או רדוד. רדידות או איכות זה מינוח יחסי וזה משהו שמשתנה. מה שאיכותי עבורי יהיה רדוד למישהו אחר וכן הלאה. בסופו של יום כל התסכול הזה כלפי עורכי הבלוגיה נראה לי מיותר. מי שלא מוצא חן בעיניו פשוט שלא יכתוב בתפוז אלא יכתוב באתר אחר (שאגב, גם שם יקדמו את אותם תכנים כי הם ימשכו קהל). ואנשים, נראה לי ששכחתם משהו חשוב. קידום תכנים שלכם וחשיפה זה נחמד ותמיד כיף לקבל פרגון, אבל אם אתם כותבים בשביל שיקדמו אתכם אתם בבעיה. תכתבו כי אתם רוצים לכתוב, כי אתם אוהבים לכתוב ולא בשביל לזכות בדקה של תהילה. אם תכתבו כי אתם אוהבים את זה באמת, תאמינו לי שגם יקדמו אתכם (מניסיון...), ולגבי רדידות ותכנים, אם ישנה רשומה על השרדות והיא רדודה לדעתכם. רשמו רשומה משלכם ואולי יקדמו אתכם אם היא תהיה איכותית. ועוד דבר אחרון, לפעמים לא צריך לצאת בהצהרות ובהתלהמות, אלא הרבה יותר חכם לקרוא את המפה ולהתאים את עצמך למה שקורה תוך כדי שילוב האיכויות והדברים שאתם מאמינים בהם. בסופו של יום תפוז זה אתר איכותי ויחסית הוגן. יש אתרים גרועים בהרבה וחסרי התחשבות בגולשים בהרבה. (אני מחכה לתגובות נזעמות על דבריי ובשביל הפרוטוקול אני ממש אבל ממש לא עובד של תפוז). שיהיה שבוע טוב וכדאי שתתעסקו בדברים חשובים יותר בחיים מאשר קידום של רשומות באתר.

GinAndTonic

New member
מי ביקש קידום? טרחת לקרוא בכלל?

"לקרוא את המפה ולהתאים את עצמך למה שקורה"? זה תשעה אתה. לי זה ממש לא מתאים. על הנזקים שהריאליטי ותכניות כאלה עושים לחברה ולתרבות הישראלית, עוד ידובר רבות. אם תקרא מחקרים בתקשורת - תמצא כאלה כבר כמה. לצערי הרב, זה נוח לאזרח הקטן, להסתכל ממבט צר שלו ושלו בלבד. אולי אני פלוץ, אבל אני מסתכל קצת מעבר. מעבר לכך - הוויכוח שהתחיל את הדיון היה למה משווקים את הבלוגר כ"בלוג חדש". למרות שכתב כבר כמה רשומות... נראה לי תמוהה. הסבירו לי מה שהסבירו - ועדיין, לא נקלתי לעולם ברשומה שפורסמה בראשי כ"בלוג חדש" והיו בה כבר כמה רשומות... לסיכום אני אומר כך - מחמיא לי מאוד שקידמו אותי בכמה וכמה פוסטים, למרות שיו רחוק מאוד מהמיינסטרים - והייתה בהם ביקורת חריפה. אבל - כל זה לא אומר, שאין מקום לביקורת. יש ביקורת והיא במקום. יש כל כך הרבה בלוגרים טובים, עם תכנים מרחיבי דעת, היגיון והשקפת עולם. אני בטוח שגם לעורכים רבים יש הסתייגויות מההוראות שנופלות מלמעלה. אחרי הכל - מישהו צריך לממן את קניית אוראנג'... שבוע טוב לכולכם.

mygodsing

New member
זה ש

זה שתרבות הריאליטי היא תרבות לא טובה כולם יודעים, אבל בטח לא תפוז אשמים בזה. לא צריך מחקרים לגבי זה אבל לא אתה ולא אני נשנה את זה, בטח לא דרך תפוז. לגבי הדיון של בלוג חדש לא התייחסתי לזה בכלל כי קיבלת תשובה לגיטימית שבלוג חדש הוא בלוג שקיים חודש ולא משנה כמות הרשומות שבו. סליחה, אבל כל הדיון פה נשמע לי כמו מערכון של "אוי אוי אוי" מקצרים. לא אתה ולא אני חיים בעולם הזה מאתמול וכך העולם מתנהל. רוצה לשנות? תקום ותעשה ותיצור יכולות או אלטרנטיבות. אני מאמין במעשים ולא בדיבורי סרק, מה גם שכאן זה לא ישיג דבר. אני ממש לא מתאים את עצמי למה שקורה, אני רק אומר שהדיון הזה ממש מיותר ולא רלוונטי. אם יש לך בעיות עם תרבות הריאליטי תפנה למקבלי ההחלטות בתחום התקשורת. כל זמן שזה קיים ויש אנשים שצורכים את זה, לגיטימי שרשומות כאלו שפונות לקהל רחב יקודמו. אם אנשים כמוני למשל שפחות אוהבים ריאליטי מחפשים תוכן איכותי, אז הם ימצאו. אני מוצא כאן הרבה בלוגרים איכותיים שכותבים וגם מקודמים. וכן, מישהו צריך לממן את קניית אוראנג' כי מה לעשות, אם מוצא חן בעינינו או לא אנו חיים בעולם קפיטליסטי שמבוסס על כסף וזה שם הסיפור לטוב ולרע. אין לי שום בעיה עם זה. ושוב, תפוז זה עסק כלכלי נטו, הם יכולים לעשות מה שנראה להם ולקדם תכנים שנראים להם. בראש ובראשונה האתר קם למען רווח כלכלי.

wranger

New member
מה, עדיין לא הבנת את עניין הבלוג החדש?

מה תמוה? זה עניין של הגדרה. בלוג חדש הוא בלוג בן פחות מחודש. הבלוג הזה, לא משנה כמה רשומות נכתבו בו וכמה רשומות קודמו, הוא בן פחות מחודש. מה הבעיה?

GinAndTonic

New member
ואני לא ראיתי "בלוג חדש" שקודם והיו בו רשומות

פרט לזה. נקודה. מצד שני, תמיד הגיוני שפספסתי.

למעלה