מה הקטע של חריש?

Yarenn

New member
מה הקטע של חריש?

אני זוֹכר שלא מזמן בין כל פיזוּרי המטרוֹפוֹלינים גם דיברוּ על שיהפכוּ "את חריש למטרוֹפוֹלין", אבל מעבר לשטוּיוֹת, מה בעצם יש לנוּ. עם אוֹ בלי חריש, בעצם גם אזוֹר ואדי עארה הוּא מעין סוּג של גוּש התיישבוּתי שכזה, כמעט אגד ערים, בטח בעתיד יתחבר לאגד ערים, רצוּף זאת אוֹמרת, ואוּלי מעין מטרוֹפוֹלין. זאת אוֹמרת, בנוֹסף לדברים שאמרתי על תל אביב, חיפה, עזה, כרמיאל, נצרת, שכם, ירוּשלים, חברוֹן, עזה, שזה יוֹצא סימטרי, יש מין קטע כזה עם המשוּלש, ובמיוּחד הצפוֹני, כי הדרוֹמי הוּא בעצם חלק ממטרוֹפוֹלין תל אביב, אבל הצפוֹני, הוּא מעין.. לא פה ולא שם כזה, ולכן מין דבר בפני עצמוֹ.

אבישי ק

New member
בדיוק כמו שרשמת, אין דרך אחרת להגדיר. זה אחד מ3 הדרכים צפונה

לצפון המדינה ישנן 3 דרכים עיקריות שקיימות כבר כמה אלפי שנים.
חוף הים של הכרמל, זיכרון דרך יקנעם ו... ואדי עארה.
מכיוון שהאזור יושב על נתיב מאד חשוב הוא הפך למיושב מאד וחשוב מאד.
לא מדובר במטרופולין או בסיכוי להפוך למטרופולין אלא דרך ראשית חשובה.

Yarenn

New member
תלוּי מה זה מטרוֹפוֹלין

כמוֹ שאמרתי מתישהוּ, אפשר הרי להסתכל כמעט על כל מקוֹם כמטרוֹפוֹלין של רמה כלשהי. זה הכל ףרקטלי כזה. ואם אנחנוּ מדברים על מין גוּשים כאלה שאפשר לזהוֹת, שהם מחוּץ לממש מטרוֹפוֹלינים המוּכרים, לפחוֹת על ידי הלמ״ס, אז נראה לי כאילוּ בנוֹסף לאלה שאמרתי עד היוֹם יש גם את הגוּש הזה. זה מפריע לי ל OCD. אני לא יוֹדע איך להתייחס אליו. צריך גוּש דוֹמה באזוֹר קריית גת.

אבישי ק

New member
כדי להבין את הגוש הזה אתה צריך לדמיין נהר וישובים לאורכו

לאורך כל נתיב תחבורה צצים ישובים שגדלים לאורך אותו הנתיב כמו לאורך נהרות כאשר רוב התעסוקה של אותם הישובים תלוייה בנהר או במקרה שלנו הנתיב.
כאשר מדובר בנהר אז גובה הנהר משפיע על הדייג, החקלאות, תחבורה וכד... היכולת של הנהר לספק את הצרכים מכתיב את גודל הישובים.
הבעיה עם מקומות כאלו מכיוון שיש להם תלות גבוהה בנתיב כאשר מתעוררת בעיה הישובים מתכווצים.
הישובים לאורך הנתיב של ודי ערא זוכים בשנים האחרונות לגידול בזכות כביש 6 ועוד כל מני פרוייקטים.
הם לא יהיו מטרופולין מכיוון שלא מדובר בגוש ישובים עם זיקה לאזור מרכזי אלא כמה ישובים עצמאיים שמתקיימים לאורך הנתיב.
אני לא שולל את האפשרות של יצירת מטרופולין מתוך הישובים אבל נכון להיום זה לא המצב.

אבישי ק

New member
לא נראה לי, המבנה של חריש הוא עיר שינה

אין בחריש מקומות שיכולים לשמש מרכז.
בעיקר שכונות וקצת מסחר.

itamo

New member
המטרה של חריש היא לתפוס שטח שימנע השתלטות ערבית על האזור

חריש נועדה בעיקר לתפוס שטח שאחרת היה נתפס לאט לאט ע"י בניה ערבית לא חוקית

Yarenn

New member
כמוּבן

ייהוּד ה...כרמל. "לא חוּקית". כמוֹ כן, מוּתר הרי גם לערבים לגוּר שם.

מדוע בניה ערבית איננה חוקית ויהודית כן

חוק זהה פועל בעבור יהודים וערבים כאחד.הרי ישראל היא מדינה שוויונית.
מדיניות ממשלות ישראל היא להגביר את הבניה הבלתי חוקית אצל הערבים ולא להקצות להם קרקעות בעבור בניה על פי החוק.

itamo

New member
כל בניה ללא אישור היא לא חוקית, לא משנה אם היא של ערבים או י

Yarenn

New member
לפי החוֹק הלאוּמני

ל"יהוּדים" מוּתר יוֹתר, לערבים בלתי יהוּדים פחוֹת. לפי החוֹק הבין לאוּמי אסוּר לבנוֹת יישוּבים ישׂראליים מעבר לקו הירוֹק. לפי החוֹק הלאוּמי מוּתר. למרוֹת שמעבר לקו הירוֹק זה לא של הלאוֹם הזה.

itamo

New member
אין קשר ליהודים או לערבים כל אחד זקוק לאישור בניה

דווקא לגבי הרשויות הערביות הכללים הרבה פחות נוקשים, תנסו לבנות בית פרטי או להוסיף קומה לבית שלכם בלי אישור בעיר יהודית וכמעט בטוח שישר יגיע פקח שיעצור ויתבע אתכם. ואילו בכפר ערבי רוב הסיכויים שזה יעבור בלי שום פעולה מצד הרשויות.
הבתים ללא אישור שכן נהרסים במגזר הערבי הם כמעט תמיד נסיונות בניה על שטח שמחוץ לחלק הבנוי של הכפר, על קרקע חקלאית

ש מים

New member
סוף סוף אחד שמבין (ויודע)

יתר על כן, במגזר המיעוטים "התכנון רודף אחר הבניה" ("חוק הבניה והתכנון"...) ולא כמו שבמגזר היהודי ("חוק התכנון והבניה").

Yarenn

New member
כן, רק ש

ליישוּבים "ערביים" לא עוֹשׂים כמעט תוֹכניוֹת ואז ברוּר שהם בוֹנים "לא חוּקי" ואז גם מתלוֹננים כשהם באים ליישוּבים "יהוּדיים", וכמוּבן שלא נראה אף פעם ביישוּב "יהוּדי" מה ש"כוֹחוֹתינוּ" עשׂוּ בקלנסווה למשל לא מזמן.

Yarenn

New member
על קצה המזלג

כתוּב פה בוֹנים פה כך וכך ושם כך וכך, לא כתוּב כמה זה לעוּמת המגזר ה"יהוּדי" וכמה זה עוֹנה על הצרכים, ובכל אוֹפן מה שאמרתי נכוֹן ללפחוֹת לפני ה"תוֹכנית" הזאת. וכאמוּר, אני בכלל נגד כל השׂיח ההזוּי הזה של יישוּבים ערביים וישוּבים יהוּדיים ושל זה שצריך להשאיר אנשים בפריפריה. האם רמת נבוֹן בכרמיאל היא לא שכוּנה דרוֹמית של מג׳ד אל כרוּם באוֹתהּ מידה? ודאי שכן, במיוּחד כשיהיה מחלף והכל.

למעלה