מה השיר הפסיכדילי ביותר...

מה השיר הפסיכדילי ביותר...

מה השיר הפסיכדילי ביותר של הפלוידים??? (בתקופת בארט??)

One Echoe

New member
הוא בטח התכוון

לשיר שנשמע מטורף ביותר.. אני חושב שBIKE(אע"פ שאני לא מכיר את הפייפר חוץ מבייק)

לא יודעת לגבי רמיזות לסמים

יש פה ושם, אבל זו לא הנקודה שבארט רצה להעביר. הוא לא היה כזה שטחי. לגבי "פסיכדליות והזיות" - זה יש בכל השירים שלו, כמעט.

One Echoe

New member
לאו דווקא,

אבל אני חושב שכששומעים פסיכדלי זה מה שעובר לך בראש. כמובן שהתרבות המקורית לא קשורה לזה בהכרח.

קשה להגדירה במדויק

מה שכן פסיכודליה זו תרבות! שהאמינה בעקרונות כמו שמחת החיים, ילדות, סקס חופשי, אנטי-מלחמות וכו` וכו`, שררה בארצות המערב באמצע שנות השישים ועד התחלת שנות השבעים. וזהו בקצרה

LuLuLu iT

New member
../images/Emo69.gif היפים? ^^

בכלל לא ידעתי שזאת תרבות.

אכן

סגנון ליבוש, מוסיקה כמובן, מקומות בילוי ועוד דברים (תמצאו לעצמכם מילה מתאימה) כמו סקס בכל מקום ואיש. ווטרס דיבר על זה

One Echoe

New member
כמובן...

אני חושב שזו סצינה שהתחילה בלונדון. השאלה היא האם יש מוזיקה פסיכדלית שהיא לא רוק, והאם רוק היה מזוהה בעיקר עם הפסיכדליה? על זה בוודאי מ"מ יוכל לענות.

פסיכדליה היא תת-ז'אנר ברוק

היינו, אין מוסיקה פסיכדלית שאיננה רוק. אבל הרוק רחב הרבה יותר מאשר פסיכדליה. במשך 50 השנים האחרונות, היו בו הרבה מאוד תתי-ז'אנרים - מרוקבילי ועד אינדי, מטראנס ועד R'n'B.

melancholy man

New member
אני רק אוסיף

שכל העניין של הפסיכדליה ותרבות ההיפים, התחיל דווקא בארה"ב וכמו הרבה דברים יובא לבריטניה, בעיקר דרך המוסיקה. האופי שהדברים קיבלו בבריטניה שונה מזה שהיו להם בארה"ב בין השאר בגלל שלבריטים לא היה את מלחמת ויטנאם להאבק בה וששנות השישים בבריטניה היו שונות באופן מהותי מבארה"ב.

One Echoe

New member
שאלה..

אני קצת מבולבל... מה זה ילדי הנרות? ילדי הפרחים והיפים זה אותו דבר?

LuLuLu iT

New member
../images/Emo69.gif ילדי נרות זה לא..

אלה שהדליקו נרות בכיכר רבין אחרי הרצח? או שהרגע הוכחתי שאני ממש טישפת? ><

One Echoe

New member
אני גם חושב ככה...

ילדי אור הנרות, לא? אבל חיפשתי בויקיפדיה, ולא מצאתי. ואני רוצה להיות בטוח.

ככה

נוער אביב גפן-ילדי אור הירח ע"ש השיר הראשון שלו. ילדי הנרות - הנוער מכיכר רבין שהביאו לתבוסתו של ביבי מול ברק ב99, ניתוח פוליטיתקשורתי לניצחון השמאל. ילדי פרחים נדמה לי שזה היפים, יחפים ושרואלים איך שליאור אמר פעם

למעלה