מה השיר הפסיכדילי ביותר...

אוהדים/מעריצים מוקדמים שלו

מתחילת שנות התשעים, מלווים אותו בהופעות. ככה הם קוראים לעצמם

One Echoe

New member
אממ...

אני יודע מה זה ילדי אור הירח, וזה סתם חרטא לדעתי. לא שאלתי עליהם. וחוץ מזה ילדי אור הירח בשביל אביב גפן זה אנשים שמזדהים עם השירים שלו, לאו דווקא אנשים משנות ה90 או מעריצים מוקדמים.

melancholy man

New member
אוקי

ילדי הנרות, זה השם המטופש שהעיתונות בארת נתנה לאלפי ילדים סהרוריים שהסתובבו במשך שבוע בכיכר מלכי ישראל אחרי רצח רבין והדליקו נרות, בכל בלטה פנויה בכיכר, וקישקשו שטויות שהיו גורמות לרבין החוויר מבושה כמו :"רבין אתה הסבא שלנו" וכו' וכן, ילדי פרחים והיפים זה שם אחר לאותה דבר. אני חושב שילדי פרחים הגיע לעברית מהסיסמא FLOWER POWER שהייתה נפוצה בשנות השישים. ובקשר לעניין עם רבין אני רק להגיד שיש משהו מביך בזה שדברים שאני זוכר בתור בן אדם מבוגר כבר הפכו לארועים היסטוריים, אני מזדקן וחבל...

אולי רק לשם הבהרה...

"ילדי הפרחים" זה שם נרדף להיפים, בארץ ואולי גם במקומות אחרים. פרחים היו אחד מהסמלים (או אפילו הערכים) של תרבות הנגד: "עשו אהבה, לא מלחמה" - פרחים במקום רובים וכד' וכד'. כמות השירים שנכתבו על פרחים באותה תקופה (מאמצע עד סוף שנות השישים) פשוט מצחיקה. If you're going to San Francisco Be sure to wear some flowers in your hair ...

One Echoe

New member
תודה מ"מ../images/Emo13.gif

מה שחשבתי, בקשר לילדי הנרות.(יש להם גם עוד שם נכון? ילדי אור הנרות)

אכן, קשה להגדיר

אבל אנסה, לטובת הצעירים-יותר שביניכם: הפסיכדליה היא תת-תרבות, חלק מתרבות-הנגד של הצעירים במערב, כפי שבן כתב. מקורה באמצע שנות השישים, בארה"ב. תרבות הנגד, ככלל, נתפשה כמרד של הצעירים במבוגרים. כחלק מ"מרד" זה, אימצו צעירים רבים אורח חיים שסתר את אורח החיים של הוריהם, והם ניסו לעבור במכוון על כל האיסורים החברתיים, ולהתנהג "הפוך" ממה שהיה מצופה מהם: אם אמרו להם להסתרק בתספורת קצרה ומסודרת, הם גידלו את השערות והלכו בתספורת ארוכה. אם אמרו להם ללמוד בבי"ס ולמצוא עבודה מסודרת, הם פרשו מהלימודים ויצאו לנדוד בדרכים. אמרו להם להתחתן, אז הם העדיפו "אהבה חופשית", ללא מסגרת נישואין ממוסדת. בקיצור, הם עשו הכל ההפך ממה שהמבוגרים ה"מרובעים" אמרו להם להיות: אחראים, רציניים, מסודרים. הם רצו כיף - כיף עכשיו. חלק מהכיף הזה היה, עבורם, לקחת סמים. LSD היה סם סינטתי, שנהיה פופולרי בקרב סטודנטים בארה"ב באמצע שנות השישים. באותם ימים, הוא לא היה בלתי-חוקי. זה סם שגורם להזיות, מעוות את המציאות: המרחב והזמן משתנים, צבעים, צורות, תפישות. מי שלקחו את הסם הזה אמרו שהם חווים חוויה עמוקה, משחררת. הסכנות של הסם הזה - כמו גם של סמים אחרים - עוד לא היו ידועות כל כך. בהשראת חוויה זו של ה-LSD, החלו אמנים ליצור יצירות: בציור, באפנה, בכתיבה, במוסיקה. מוסיקה פסיכדלית היא תת-ז'אנר ברוק. השנים הגדולות של הגל הזה היו 1965-1968/9. מקורו בקליפורניה, בחוף המערבי של ארה"ב. משם נדדה הפסיכדליה ללונדון, והיו לה חסידים גם במקומות אחרים בעולם. מוסיקאים ניסו לתאר, באמצעים מוסיקליים, את החוויה של ה"טריפים", דרך הפריזמה של תרבות הנגד: זו היתה מוסיקה של צעירים, עדיין קצבית ומלודית, אבל תוך נסיון "לעווח" את המבנה המסורתי של שירים: שבירת המקצבים, שבירת המלודיה, הארכת תווים, שימוש בדיסהרמוניה, באפקטים אלקטרוניים שיתנו הרגשה כאילו המוסיקה היא לא ממש ממשית - כדוגמת השימוש באקו, עיוות הקול. הפסיכדליה היתה זרם חשוב באמנות. לאו דווקא בגלל השימוש בסמים (וההטפה לשימוש בהם) אלא בגלל הערכים שבבסיסה: אופטימיות, חשיבה יצירתית, לא שגרתית (מה שקוראים "מחוץ לקופסה"), קידמה, מתן משקל רב לביטוי האישי - וגם לביטוי הקולקטיבי. למרות שזו היתה תנועה קצרת-מועד, היא השפיעה מאוד על התרבות הכללית, ובעצם אנו רואים את השפעותיה עד היום. חלק מהיצירות שנעשו נראות היום מיושנות וגם נאיביות, אחרות עדיין מחזיקות על מעמדן.

LuLuLu iT

New member
../images/Emo69.gif תודה רבה ציף.../images/Emo140.gif

בהחלט השכלתי. ^^ אולי אפילו כדאי להפוך אתזה למאמר?

אמממ.... לא

הבטחתי לפני שנה לכתוב מאמר גדול על פסיכדליה, ואני גם אעשה את זה... אחרי שאגמור להעלות את כל הרשימות מליגת הפורום, אסיים את הביוגרפיה של ווטרס, ואעלה משהו שדומה לרשימת קריאה, שגם אותה הבטחתי לכם...|בלעע|

חשבתי שאמרת לי ההפך!!!

שאתה לא רוצה שיקראו לך "קרייזי".... טוב, ממילא על השמיעה שלי אין מה לסמוך.

העקרבים מסתוריים

אין מה לעשות! וחוצמזה שאני עומד לימינך, בצד האוזן הטובה

Perfect sense

New member
התכוונתי כמובן

לכך שאני חושב שהתחושה של הפסיכודליות זה כאילו את\ה בהזייה. ככה אני מגדיר לפחות.

new revolution1

New member
בתקופת בארט

הייתה הרבה פסיכודליה, אני לא יכולה למנות אחד אז אמנה כמה: pow r..- פסיכודלי בטירוף.. flaming take up thy.. bike

מבלי לחשוב פעמיים

Intersteller overdrive כל מילה נוספת מיותרת, תשלבו אותו עם טראנס וצאו ליערות

itaikuskus

New member
לאאאאאאאאאאאאאאא........

תישארו בבית ותשאירו אותו איך שהוא.

למעלה