מה השיר שלכם?

מה השיר שלכם?../images/Emo168.gif

לעיתים, כשמשהו משמעותי מטלטל את עולמנו, לטוב או לרע, בשמש או בקור, אנו מוצאים בשירים הד לרגשותינו, או עיצה, או אולי מזור. קרה לכם?! מה השיר שלכם, ומה האירוע?

שיר עידוד כללי

לא מצליחה כרגע להיזכר באירוע ספציפי, אבל כשרע לי לפעמים, ואופפת אותי תחושה של "בשביל מה צריך את כל זה?" אני הולכת לשמוע את ארקדי דוכין (שזה תמיד מומלץ) - חדר משלי. ולמי שלא מכירותים: "תתגבר תתגבר כך אומר לי הקול להפגע וליפול כל אחד יכול לכולנו מותר להיות חלשים רק לא לאטום אוזניים לא לעצום עיניים בימים קשים"

../images/Emo150.gifלמה את מתעלמת ממני?

זה יפה?
אני הולכת כל היום ומורטת שערות. למה שבלו לא עונה לי? איך? איך?
אפילו עד השכן הגיעו צעקותי. אז תגידי, נינט טובה?

מיי מתעלם? מי???

נינט היא מלכה. מדהימה. נהדרת. יש לך קאזה (שששש מי אמר קאזה?!)? תחפשי "ים של דמעות" "נינט טייב" ואז, אז תביני ה-כ-ל!

../images/Emo23.gif זה אחד השירים האהובים עלי

וכשאני קצת בדאוון אני שומעת מוסיקה קצבית שמרקידה אותי. בדר"כ זה עובד לי מצויין.

מוזיקה. מוזיקה. מוזיקה.

מרגישה לפעמים שהנשמה שלי נמצאת במוזיקה. אבל כשהטלטול הוא שלילי אני לא יכולה להתחבר לכלום. אז אני דוחה כל אלמנט שאני מחבקת כשטוב לי. לעומת זאת כשהטלטול הוא חיובי אז הכיף לא מתבטא רק בשיר אחד. רוב הפעמים זו מוזיקה ישראלית (מזרחית ושירי ארצ) שאפשר לשיר איתה. ואז כל העולם ואישתו יכולים לשמוע כמה טוב לי. וכדי שהסנדלרים לא ילכו ערומים... מה קורה אצלך?

אבא גאה

New member
כל יום אני מאבד בחור יפה ברחוב

טוב, זה נכון...... אם כי זה לא השיר שלי...... קודם כל רציתי להסב את תשומת הקוראותים לחריזה הנפלאה (א' ב' א' ב'), המקצב המדהים בשיר הבא המנוסח גם כשאלה: "לעיתים, כשמשהו משמעותי מטלטל את עולמנו, לטוב או לרע, בשמש או בקור, אנו מוצאים בשירים הד לרגשותינו, או עיצה, או אולי מזור." מאת המשוררת הנודעת טוס-בר הינדא. אבל גם זה לא השיר שלי....... תשמעי וואלה אני לא יודע מה השיר שלי.....יש לי המון המון שירים, כל שיר לוקח אותי לתקופה אחרת בחיים, כל שיר גורם לי להרגיש הרגשות אחרות, חלק עושים אותי עליז וחלק עושים אותי עצוב...ויש שירים שיכולים לדכא אותי..... דוגמיות? בבקשה חינם: ג'ניס איאן - עושה לי הרגשה של חופש נעים ועצבות....היתה לי ידידה טובה שקראו לה נירה היא היתה ילדה עצובה (היינו בני 16), יחד היינו שומעים את ג'ניס איאן ומבכים יחד איתה את הלילות הקרים ואת הקשרים שלה עם המרכזיה.... קורין אלאל בתקליט שאני לא זוכר איך קוראים לו, אולי "ארץ קטנה עם שפם" ??, עושה לי הרגשה של דיכאון, כל אחד מהשירים שם, לא בגלל השירים אלא בגלל התקופה, הייתי אז בצבא במקום ששנאתי עד מאוד והיה לי בו רע מאוד.....כל הזמן שמענו את התקליט הזה. ג'ניס ג'ופלין (בלו) - עושה לי הרגשה רומנטית, כשפגשתי את (וואלה איזה פדיחות, אני לא זוכר איך קוראים לו) ויחד נסענו לבית הקיץ שלו (רק שזה היה בחורף ושזה היה בקנדה) אה כן, קראו לו מייקל.... והדלקנו את האח והבאנו מים מבחוץ להרתיח לקפה והיה חום כזה של אש כשבחוץ היה -28 מעלות.....ושמענו את ג'ניס ג'ופלין בפטיפון......עד היום בעלי לא כ"כ אוהב לשמוע את ג'ניס ג'ופלין (או את השם מייקל...). (תזכירו לי פעם לספר לכם על הסוף שבוע הזה - זה היה די עצוב/מצחיק)... מה עוד....???? טוב אני אחשוב, קודם שיבואו אחרים ואני מיד מאחור...

אורי 0

New member
../images/Emo124.gifג'ניס קתרזיס

לשירים כמו Ball and Chain יש ממש יכולת טיפולית. כשהכל כבד עלי אני שם אותה בווקמן, השיר הזה בד"כ בסוף, שיא אדיר. ואני לפעמים גומר לשמוע אותו עם דמעות בעינים. הצעקה של Down on me תמיד טובה. והשורה it looks like the whole wide world is down on me תמיד נכונה. אבוש, בלו זה תקליט יפהפה ורומנטי (בפרט השיר הפותח) של ג'וני מיטשל. אבל גם: הגרייטפול דד. ללא ספק Box of Rain Walk into splintered sunlight Inch your way through dead dreams to another land Maybe you're down and brocken Your tongue is twisted with words unspocken With thoughts unclear זה ההמנון (או אחד מהם). היה החתימה שלי למשך חודשים. לא שמתם לב? מגעילים. וגם - למרות שהסיטואציה לא דומה לשלי - מליסה את'רידג' Someone please bring me some water, Can't you see I'm burning alive (אין אין כמו רומנטיקה לסבית. יש איזה הומו שאי פעם כתב טקסטים מרגשים כאלה? טוב אוסקר ויילד, ומי עוד?) (רק מה, לא הייתי רוצה להיות בת הזוג שלה). ולעניני פוליטיקה Long Time Gone של קרוסבי סטילס וכו' Don't you know - the darkest hour is the one before the rise of dawn משהו שהייתי מאוד רוצה להאמין בו.

אבא גאה

New member
יוווווו אתה צודק...........

באמת התכוונתי לג'וני מיטשל
(מאז שגילו לי שהאייקונים האלו מ"בנים בלבד, יוצא שאני משתמש בהם הרבה יותר) "איי אם און א לונלי רוד אנד אי אם טרבלינג טרבלינג טרבלינג טרבלינג..." איך? נכון השתפרה לי האנגלית פלאים?

אורי 0

New member
אידאלי ל ../images/Emo14.gif

ולחורף קנדי עם 28 פרנהייט בחוץ, ולשוקו חם. (אז מה זה מפריע למיילס? זו הרי ההוכחה שאתה והמייקל כבר לא ביחד!) בכלל תקליט לפרדות. (אפרופו, מישהו מכיר את the Mule של Deep Purple?)

tookmy

New member
זה אכן מ blue

אבל לשיר שכתבת קוראים all I want והפיזמון שלו זה ככה: all I really really want our love to do is to bring out the best in me and in you too all i really really want our love to do is to bring out the best in me and in you i want to talk to you, i want to shampoo you i want to renew you again and againaplause aplause life is our cause when i think of you kises my mind see saws למרות שהוא לא שיר הנושא באלבום הוא הזכור ביותר ממנו, ואכן המילה בלו מופיעה בו then we both get so blue וחוץ מזה התגעגעתי נורא לאבא ואמא, אז באתי (חודש לא היה לי מחשב ועם כל הכבוד בכמה דקות שהלחתי לגלוש פעם בכמה ימים במקומות אחרים היו לי כמה דברים דחופים לסדר, אתם יודעים, מה לא דאגתם לי? איזה מין הורים אתם?)

אורי 0

New member
הקובץ לא נפתח?

אבאגאה ציטט את השיר הזה, אז צרפתי את המלים. זה השיר שפותח את התקליט, והוא אולי השיר הכי יפה בו. בגלל שהוא על סף פרדה. עוד שיר יפהפה על סף פרדה, שנכתב כנראה על ידי זה ממנו ג'וני מיטשל נפרדה הוא Judy Blue Eyes, של Crosby, Stills וכו'. השיר Blue הוא שיר אחר בתקליט, קצת קיטשי. תסתמו ללי את הפה, אחרת אני לא מפסיק לדבר על זה.

פרח7

New member
../images/Emo79.gif../images/Emo79.gif חשיפה

היום למשל השיר שלי הוא כפל.. מילים: יהודה גור אריה לחן: נחום היימן מישהו בוכה בי מישהו בי רן מישהו הולך בי בלי ידע לאן מישהו גונח מישהו צוהל איש בי מתייפח איש בי מתהולל מישהו בי ילד מישהו בי סב מישהו לתכלת בי נושא עיניו משהו הומה בי חרש וממתין ואני יודע ואיני מבין.

זואיzoe

New member
זה באמת משתנה, אבל...

לא יודעת למה, אבל אם יש כבר שיר שתמיד, אבל תמיד מעיף אותי לעולם שכולו טוב זה השיר last night i dreamt that somebody loved me.....by morrissey להקשיב ו....לרחף.....

מי האיש

מי האיש החפץ חיים אוהב ימים לראות טוב; נצור לשונך מרע ושפתיך מדבר מרמה; סור מרע ועשה טוב בקש שלום ורדפהו; ובימים אחרים: עוד יום הגיע לקצו ועוד שבת עברה מחר יהיה יותר בהיר השדרנית אמרה. הערב שאמור להיות נעים ומלטף רובץ עלי כמן הר גדול מכביד על הכתף . קולות עולים מן הרחוב אחר אחד אחד ורק מי שאינו נשמע חסר לי במיוחד. וקול פנימי לוחש אלי מתת ההכרה העצב שהשארת פה גם הוא צריך חברה. אולי ארחץ את הכלים אדליק את המנורה אולי אשתה עוד כוס קפה אראה את הסדרה. אחזיר צלצול למישהו אולי אקבע פגישה אולי אהיה יותר ברורה אולי פחות תלושה. קולות עולים מן הרחוב אחד אחד אחד ורק מי שאינו נשמע חסר לי במיוחד. וקול פנימי לוחש אלי מתת ההכרה העצב שהשארת פה גם הוא צריך חברה. עוד יום הגיע לקצו ועוד שבת עברה העצב שהשארת פה גם הוא צריך חברה.

יו!!! מי האיש!

זה אחד השירים הבודדים שעושים לי צמרמורת בכל פעם שאני שומעת את חווה שרה את זה. ובהופעות שלה (נראה לי שהיא מופיעה המון בחול ולא בארץ) הברך של אישתי נהיית כחולה מרוב צביטות ללא כל שליטה שאני שולחת לברכה הימנית או השמאלית (הכל תלוי..) בזמן שהיא שרה את זה. חווה חווה. היא מלכה. ותסלחנה לי כל המלכות והמלכים האחרים...

איזה יופי שאני מגיבה לעצמי??../images/Emo6.gif

מי האיש עושה לי לא רק צמרמורת אלא גם דמעות וריגושים ובכלל מסובב לי את הנפש.

גם אני מגיבה לעצמך ../images/Emo9.gif

אין כמו חווה... נכון שהיא מושלמת? (אפילו שהיא לא-לסבית...) אבל דווקא את "מי האיש" אני הכי-הכי אוהבת, בביצוע לא-מוכר, של אבא של החברה הראשונה שלי, שהוא ס"ט , 11 דורות בירושליים, איש, שכשהוא מזמר את "מי האיש" - אפילו הציפורים עפות לאט...

למעלה