מה זאת אהבה ללא תנאי?

~דויד~

New member
מה זאת אהבה ללא תנאי?

"... וכך, בו ברגע שאתה מתחייב באהבתך הנעלה ביותר, אתה מקדם את הפחד הגדול ביותר שלך. כי הדבר הראשון שמדאיג אותך לאחר שאמרת: "אני אוהב אותך", הוא שמא לא תיענה באותן מילים. ואם אתה נענה באותן מילים, מיד אתה מתחיל לחשוש, שמא תפסיד את האהבה שזה אתה מצאת..." מתוך הספר "שיחות עם אלוהים" עמוד 15.

star d

New member
אהבה

המילה הזאת שנאמרת לפעמים כלאחר יד מייצגת דברים רבים. יש המון "סוגים" של אהבה ובניהם אהבה רומנטית או אהבה שתלויה בדבר. אהבה "אמיתית" היא אהבה שאתה חש כלפי כל יצור באשר הוא ללא ציפיה וללא שפיטה כלפי היצור וכלפי עצמך בנוכחות היצור.

bertcat

New member
אהבה ללא תנאי היא

דרכו של הלוחם, שמקבל הכל, ללא שיפוט, כעד, באהבה אך לא בכניעה ובפסיביות.

תתפלא.

אתה לא יודע איזה בתי כלא מורכבים אנשים בונים לעצמם. הנה, לפני כמה זמן הייתי בפורום MSN שנקרא Love Advice (פורום באנגלית שבו אנשים מתלוננים על הצרות הרומנטיות שלהם ומצפים שמישהו יספק להם תרופות פלא). היתה שם בחורה אחת שגרה כבר כמה חודשים עם החבר שלה שהוא נפלא וידה-ידה-ידה. הבעיה שהוא עוד לא אמר לה שהוא אוהב אותה. זה מאד חשוב לה לשמוע את זה, אבל היא לא מוכנה להגיד לו לפני שהוא יגיד לה. בערך פעמיים בשבוע היא שמה הודעה ברוח זו (כמובן, משך הזמן שהם ביחד הלך והתארך). כל כך הרבה תיסכול, בגלל משפט כל כך קטן... אבל גם אם זה לא כל כך קיצוני, רוב באנשים אוהבים בתנאי שאוהבים אותם חזרה. לפני כמה זמן רציתי לעשות "ניסוי". פגשתי מישהו והחלטתי שאת הבן אדם הזה אני אוהבת ללא תנאי. גם אם הוא לא יחזיר לי אהבה בכלל, אני אוהב אותו בזכות מה שהוא. טוב, בקיצור, זה לא הלך. לאהוב מישהו שלא אוהב אותך, זה יוצר דליפת אנרגיה כל כך עצומה, שבן אדם רגיל פשוט לא יכול לעמוד בזה. זה כמו לנסות לרוץ מרתון עם ורידים חתוכים. אולי אנשים נאורים שמחוברים לאנרגיה הקוסמית הנצחית יכולים לאהוב ככה, אבל בני אדם רגילים עדיף שלא ינסו.

המממ... מוזר... אולי אנחנו מתכוונים

למשהו אחר לגמרי במלה "אהבה"?... אני לא בטוח... אז מה כן? המממ... מוזר... או-קיי, אני אתאר כמה דברים ותגידי לי אם זו אהבה: - אם הלב שלי קופץ בחזה בהתלהבות כל פעם שאני רואה מישהו/מישהי, זה נקרא אהבה? - אם אני מרגיש חום אדיר כלפי מישהו/מישהי, שגורם לי לחייך מאוזן לאוזן ולרצות לחבק אותו, זו אהבה? - אם אני נורא אוהב את עצמי בנוכחות מישהי/מישהו מסויים/מת, זו אהבה? - אם אני נורא אוהב את נוכחותו של מישהי/מישהו מסויים/מת, זו אהבה? - אם אני מרגיש נוחות עצומה וקרבה עצומה למישהי/מישהו (עד כדי כך שאין לי בעיה להיות לגמרי אני לידו/לידה), זו אהבה? - אם אני רוצה שיהיה למישהי/מישהו מסויים/מת טוב, באופן כזה שאם יהיה לו/לה טוב אני ממש אהיה מאושר ואעלוץ עד לב השמיים, זו אהבה? אף אחד מהדברים האלה לא גורם לי (או לכל אחד אחר, נראה לי - אבל אני לא יודע) לדליפת אנרגיה... אז מה הבעיה? האם פספסתי עוד הרבה סוגים של אהבה? אם כן - אנא פרטי אותם. שלך באהבה (!) בן

Dazed&Confused

New member
אהבה חד צדדית.

יש מצבים שזה בלתי אפשרי. לפעמים משדרים אנרגיות אהבה למישהו אבל הוא לא אוהב אותך. במצב כזז יש דליפת אנרגיה כי לא מקבלים בחזרה. אפקט הראי נעצר. בן אדם שלא אוהב אותך לא יהיה לך נוח להיות עצמך לידו כי תרגיש נשפט כל הזמן. עם יקפוץ הלב וישדרו לך מבט אדיש אז גם יכאב הלב. זה יכול להמשיך ככה להרבה סוגי אהבה, אז העניין לא סגור. עדיין :)

star d

New member
בעניין האהבה....

לדעתי ברגע שאוהבים באמת אין כאן עניין של איבוד אנרגיה להפך האנרגיה משתמרת בתוכנו אהבה היא אנרגיה. אהבה באה ממקום אחר, לא מהמקום ממנו מגיעים כל הרגשות האחרים (תקראו לזה איך שתרצו: לב, רצון, אינטואיציה...) כמובן שזה מעין צורך אצלנו לרצות לקבל אישורים מהסביבה לגבי האהבה שלנו, אבל אהבה אמיתית (ואין מדובר באהבה רומנטית דווקא) אינה זקוקה לאישורים כדי להתקיים זה האגו שלנו שזקוק לאישורים הללו והוא זה שיוצר את התסכולים בעקבות "אי מימושה" של האהבה.

אהבתייי! זה מה שאני בוחר להאמין בו! ../images/Emo70.gif

מותר
באהבה
בן

Kaya

New member
גם אני !!! ../images/Emo60.gif

איטית כמו שבי.... אבל מנסה להדביק את הקצב שלכם.... מרג.

סליחה אבל......

זה לא האגו, אותו החלק בנו שזקוק לאהבה, שבלעדיה אדם לא יכול להתקיים?

~דויד~

New member
זאת לא אהבה ללא תנאי

זאת אהבה עם תנאי אתה אוהב רק מישהו מסוים ולא אוהב אחר, זאת לא אהבה ללא תנאי. אם אתה אוהב מישהו מסוים ופתאום הוא פוגע בך, אז עדין אתה אוהב אותו? אם כן זאת אהבה עם תנאי. האם הבנת, איש יקר?

~דויד~

New member
סליחה התבלבלתי

אם אתה אוהב מישהו מסוים ופתאום הוא פוגע בך, אז עדין אתה אוהב אותו? אם כן זאת אהבה ללא תנאי... חשוב מאוד להבין את זה, אם אנחנו רוצים שתהיה לנו מערכת יחסים תקינה!

eliii

New member
בואו נהיה אמיצים בתור"לוחמים"

אם אנו זקוקים למראה זה אומר שאנו אוהבים רק למען עצמנו....בכלל לי זה מאוד ברור שכל מה שאנחנו עושים זה למען עצמנו...גם אם נגיע לדרגה רוחנית גבוהה, עדיין נעשה "הכל" רק למען עצמנו....כן לעצמנו יהיו פירושים הרבה יותר נרחבים שיכללו אחרים ואת היקום אבל עדיין ....אין מעשה נעשה שלא לתועלת(חוק יקומי) תודה

אלי, רק רציתי להגיד -

שאני נהנה לקרוא את כל מה שאתה כותב בפורום!!! שלך באהבה בן

eliii

New member
ההודעה שלך באה בזמן...בדיוק

אחרי פגישה שקבעתי להיום בספרייה עם ספרי קארלוס קסטנדה....הפגישה צלעה הם היו כבדים...עלי..אולי זו כבדותי שהשתקפה אלי "כמו במראה
"

סדר קריאת ספרי קרלוס קסטנדה -

המלצה: 1. מסע לאיכטלאן 2. מציאות נפרדת 3. משנתו של דון חואן (לעיון בלבד... לא חובה לקרוא) 4. סיפורי עוצמה 5. הטבעת השניה של העוצמה (דון חואן כבר עזב את העולם) 6. מתנת הנשר (דון חואן כבר עזב את העולם) 7. האש שבפנים (חוויות מראשית החניכות של קסטנדה בקשב השני) 8. כוח השקט (חוויות מהחניכות של קסטנדה בקשב השני) 9. אמנות החלימה (חוויות מהחניכות המאוחרת של קסטנדה בקשב השני) 10. מעברים קסומים (תיאור אחת משיטות העבודה והאימון של דון חואן) 11. גלגל הזמן (ציטוטים מהספרים השונים + פרשנות קסטנדה) 12. הצד הפעיל של האינסוף (סיפור חייו של קסטנדה עם דון חואן) המומלץ ביותר: ספר אחד בכל פעם... וליהנות ממנו עד הסוף, כולל כל הבדיחות והצחוקים. באהבה, בן

אתה צודק........אבל

בכל זאת יש אנשים שאוהבים לתרום ולעזור לזולתם, כי זה עושה ל ה ם טוב, ויש כאלה התופסים נתינה כגריעה מעצמם. הסוג הראשון, אולי זקוק יותר שיאהבו אותו, כי חסרה לו אהבה עצמית הסוג השני,אוהב את עצמו יותר מדי ואינו זקוק לתמיכה לכןגם יותר אנוכי ופחות מתחשב.

למעלה