מה זאת לדעתכן "קבלה עצמית" כשמנה ויפה?

מה זאת לדעתכן "קבלה עצמית" כשמנה ויפה?

אני חושבת שלכל אחת מאיתנו יש פה גישה משלה לקבלה עצמית - חלק מהמשתתפות חושבות שקבלה עצמית אומרת שאנחנו נהדרות בכל משקל. יש גם אחרות שהקבלה העצמית דווקא הובילה אותן לשיפור אורח החיים שלהן, ואפילו לגישה של "הרזיה ללא דיאטה" או ניתוחים.

מצד אחד, הגישות האלו נשמעות סותרות. מצד שני, אני חושבת שקבלה עצמית היא גם הבנה של מה שאנחנו רוצות לשפר בעצמינו, שזה יכול להיות גם שיפור אורח חיים ואפילו הרזיה שפויה בגלל סיבות כאלו ואחרות. אז אני אשמח אם תשתפו פה בתהליך האישי שלכן כדי לתת דוגמא בריאה וטובה למי שעדיין מתלבטת.

supersonic777

New member
שעל הזין שלך כל העולם ואישתו...

עלמה88

New member
בשבילי קבלה עצמית היא

שזו אני ומי שאני זה בסדר גמור ובודאי לא ימנע ממני לעשות כלום כבר עכשיו
שהמשקל לא מעיד עלי דבר. לא על בריאותי, לא על יכולותי, לא על מי שאני. שכל מה שאפשרי עבורי אפשרי כבר עכשיו בלי קשר למשקל
וברגע שאני מקבלת את עצמי אני מפנה המון משאבים - אנרגיה, זמן וכסף שהופנו בעבר לניסיונות חוזרים ונשנים לרזות, ליסורי מצפון לאגשי אשמה על המראה שלי, על מה שאכלתי, על הדיאטות ששברתי, על אופיי החלש - לגלות מי אני ומה אני רוצה ולעשות זאת.
אני מקבלת את המציאות (משתדלת לפחות, וברב הזמן זה עובד), מקוה שמתוך הקבלה תבוא גם אהבה לגוף.
אני מתרגלת אכילה אינטואיטיבית, לומדת להקשיב לצרכי הגוף ולהפריד אותם מצרכי הנפש (זה לא פשוט ולא טבעי לי. גם לא תמיד מצליח) ועושה פעילות גופנית שאני נהנית ממנה בלי לחשוב על שריפת קלוריות (כרגע זה פילאטיס והליכות שגורמות לי הנאה)

אני מודה שאני לא מתחברת לפילאטיס....

ובעצם למה לא לאכול מרגש באופן כללי? מה רע למשל בלחגוג מאורע שמח נניח עם עוגה?

עלמה88

New member
מסכימה אתך

אני אוהבת לאכול
בתרגול של אכילה קשובה גיליתי שאני זקוקה למעט מאוד אוכל
ו...לא מקובל עלי. לא מוכנה לוותר. אני בוחרת לאכול

bepositive80

New member
קבלה עצמית בעבודה אצלי...

מאז ומתמיד הייתי בדיאטות. כל חיי.
לפני 4 חודשים אחרי שעליתי במשקל, החלטתי לרזות קצת ואיבדתי שליטה. עוד קילו אחד שיורדת ואני בתת משקל.
הרבה מעירים לי. אומרים שזה לא יפה, שזה לא בריא ומסוכן. הם צודקים - אין ספק! אני לא אוהבת איך שאני נראית כרגע כרזה והבריאות שלי לא משהו אחרי שהחלה לי נשירה איומה וכאבי רגליים בגלל הריצות היומיומיות.
לפני שבועיים התחלתי להוסיף לתזונה שלי טונה, ביצים ואגוזים כך שמרגישה יותר טוב.
אני כבר 3 ימים לא בחדר כושר בגלל כאבי הרגליים ויש מצב שאפסיק לגמרי עם ההתמכרות הזו שבה הייתי עסוקה בה 4 שנים שגזל ממני כל כך הרבה דברים בחיים.
החלום שלי זה לדעת לקבל את עצמי כמי שאני, מלאה/שמנה ולדעת ליהנות בכל מצב.

משתתפת2

New member
אצלי

מבחינתי זה אומר אהבה עצמית ואולי גם סוג של השלמה.
שלא להתנות דברים מסוימים במשקל, כמו "אחרי שארזה אקנה בגדים יפים" או "אחרי שארזה אמצא זוגיות".
נתתי את הדוגמאות האלה כי אני מרגישה שזה כרגע מה שמעסיק אותי. אני בתהליך של יותר להשקיע בעצמי מבחינה חיצונית, מתוך הבנה שלא צריך (לחכות) להיות רזה כדי להיראות טוב ומטופחת.
הקטע של הזוגיות נתתי בתחילה לשם הדוגמה, אבל ביני לבין עצמי אני חושבת שיש לי עוד מה לעבוד בכיוון הזה... בקטע של לשחרר מחסומים בראש...

משתתפת2

New member
אוסיף גם

שבמה שנוגע למציאת זוגיות קשה (לי) יותר לקבל את עצמי כי החברה כל הזמן משדרת כ"כ אחרת מזה... :(

למעלה