מה זה אורן סוג ז ? בקשה לעזרה מבעלי מקצוע

tubi24

New member
מה זה אורן סוג ז ? בקשה לעזרה מבעלי מקצוע

שלום לפני כמה שבועות קניתי קורות של "אורן קרוליינה" לקונסטרוקציה שאני כרגע בונה, אין לי ניסיון עם העץ הנל ואני לא מכיר אותו, תוך כדי הבנייה עובר לידי בעל מקצוע ומגחך בטענה שאלו הן קורות של אורן סוג ז (משקל קל, נשברות מהר ועם עיניים). ובאמת הפחת שיש לי בחומר שאני עובד עליו הוא עצום ( כמעט חצי מהחומר נשבר תו"כ העיבוד) וניתן לראות שלפחות 90% מהחומר שונה מאוד מאורן קרוליינה (אולי 10%) , ואני דיי עובד עצות. מה מחירו של אורן סוג ז ? מה עושים איתו? מה אני יכול לעשות בשיחה עם הנגר הוא אמר שכל הקורות שיש לו הם ממשלוח מארה"ב של אורן קרוליינה... אשמח לשמוע חוות דעת מקצועית

zvika f

New member
אורן קרולינה

אורן קרוליינה הוא ללא עיניים מה שאתה מתאר הוא עץ פשוט המשמש קבלני בנין ומטבע הדברים הוא זול מאד ביחס לקרוליינה תמונה אחת שווה אלף מילים-תעלה תמונה והתעלומה תיפתר מידית

tubi24

New member
בתמונה הקודמת הימי נראה כאורן סוג ז והשמאלי

כקרוליינה

milch

New member
יקירי

"קרוליינה" היא כינוי לסוג אורן שמקורו במדינת קרוליינה בארה"ב. יש לו כינויים נוספים שאחד מהם הוא YELLOW PINE בגלל הגוון הצהבהב היותר מודגש. הוא אמור להיות נטול עיניים, אך יכולה להיות לעטים נדירות עין קטנה פה ושם. עץ קשה מאד לעבודה עקב הבדל קיצוני בצפיפות טבעות הגדילה לסירוגין. בעצים שצלמת אין אפילו רמז לעץ מן הסוג הנ"ל. לפי הנראה בצילום זה אפילו לא אורן פיני אלא אורן מברה"מ לשעבר. לפי צפיפות הטבעות אתה יכול לראות כי העץ גדל מהר והעצים עצמם נגדעו בעודם צעירים מאד. בכל לוח אתה יכול להבחין במרכז הגזע. העיניים הם תוצאה של חיבור ענף לגזע העץ. ככל שיתנו לעץ לגדול זמן רב יותר ובאקלים קר יותר (צפונה ביותר), יהיו פחות עינים ועיניים קטנות יותר. זאת כיוון שבזמן גדילת העץ עקב הטמפרטורות הנמוכות והרוחות הענפים שמנסים לצמוח, נשברים ונקודת החיבור לא מתפתחת. מן העצים האלה מפיקים אורן מסוג ראשון ושני. העץ שברשותך הוא מאיכות ירודה שפחות ממנו זה רק מה שמכונה עץ לבן. זה לא אומר שהעץ לא בר שימוש. תלוי לאיזו מטרה ואני מקווה שלא חייבו אותך במחיר של קרוליינה (בערך פי 4).

tubi24

New member
האמת שיש מצב שאתה צודק-יש חותמת על העץ

וזה נראה כתב ברוסית (זה הפחת של הקורות- היו קורות 5 מטר-שהייתי צריך רק 3.5 מטר מתוכן) יש מישו שיכול לזהות מה מקור הכתובת ? איך אני יכול לברר את המחיר שלו ? האמת שהעיסוק הרב בזה,והעובדות החדשות שאני מתוודע אליהן מרתיחות אותי ממש, לא חובב תביעות אנוכי,אבל נראה לי שלא הייתה פה טעות אנוש,אלא כוונה תחילה..... ייעוד הקורות הללו הוא לקונסטרוציה של מבנה נייד, והן היו מיועדות לכיפוף קל (סטימר ושבלונה) ואכן קורות רבות נשברו בתהליך אשמח לשמוע חוות דעת מה כדאי לי לעשות

milch

New member
OK-עכשיו זה יותר ברור

ממש לא רוסית ואני מקווה לא להיות משעמם תוך הרצון להיות אינפורמטיבי: CANFOR - החברה הגדולה בקנדה ליצור עץ רך. SYP - SOUTHERN YELLOW PINE - עץ שגדל בדרום ארה"ב. העצים צעירים מאד ובעלי עיניים. No.3 - דרגת איכות 3 כאשר הדרגות האיכותיות ביותר הן 1 ו-2. כיוון שהעצים צעירים מאד הם נוטים להתכופף ולהתפתל (להתעוות) תוך פריסתם והקצעתם בד"כ למידות חתך של 2x4 אינץ'. הקצעה כזו מתבצעת במכונת הקצעה בעלת 4 סכינים, אחת לכל פאה. זו הסיבה לעיוותים, בניגוד להקצעה בנגריה שמיישרים 2 פאות ב-90 מעלות אחת לשניה וממשיכים להקצעת עובי (גם זה לא תמיד ביטוח נגד עיוותים). השימוש בעץ זה הוא בעיקר לריצפות עם חיבורי זכר/נקבה לאורך. הקורות המעוותות (עפ"י הגדרת תקן בנושא כולל כמות עיניים) מורדות לדרגה 3 ויותר. העץ יכול להיות מטופל טיפול בלחץ עם חומרים נגד מזיקים ואז הוא יכול לשמש לדקים גם בסביבה ימית. KD-HT - KILN DRIED HEAT TREATED, העץ טופל בחום בתנור בטמפרטורה של 56 מעלות צ' למשך 30 דקות לפחות. חותמת זו מבטיחה כי תכולת הלחות של העץ היא 19% לכל היותר בלב הקורה (נכון בעת היציאה מן התנור, אחרי זה - אלוהים גדול). TP 123 - אין לי מושג. קבלת אורן אמריקאי מעובד ומשווק ע"י חברה קנדית, האיכות ירודה למדי ובוודי לא מתאימה לכיפוף. ככלל, עץ בעל חתך של 2X4 לא ניתן לכיפוף. יש לכופף עץ דק יותר וליצור את העובי ע"י הדבקת שכבות בעזרת תבניות וכבישה.

artagel

New member
אלכס כל הכבוד

נעים לקרוא את הסבריך ואת כל ידיעותיך בנושא העץ המשווק .

yulevi

New member
זה כבר מצדיק את../images/Emo188.gif../images/Emo188.gif

הרעיון של יואב לשינוי הקטן בשם הפורום

yulevi

New member
מעיר ההערה

צודק אכן זה עץ שרמת עיבוד שלו ירודה,אזור העיניים הגדולות הוא אזור רגיש ושביר,לדעתי זה לא עניין של המחיר במידה והפחת גבוה מדי תנסה להתפשר עם הסוחר שיחליף לך את העץ, זה כשאני מסתכל מהצד ואינני יודע מה הדרישות לשימוש עם העץ שהצגת לסוחר,כי צריך לדעת גם מה לבקש בהתאם לצרכי השימוש בעץ

milch

New member
זהו ביטוי בשפת רחוב

שמתיחס לאיבר המין הזיכרי.

milch

New member
אה, שכחתי

בד"כ הכוונה להגדיר איכות ירודה כיוון שהאות בא"ב מספיק רחוקה מן האלף.

arsar

New member
וגם ובעיקר שאם אתה רוכש מסוג זה, אתה מתקרב ל-

חטא!

Dor It

New member
אלכס, החכמתי מההסברים על מקור העץ

והגדילה, תודה על הפירוט המעניין
מעוניינת לדעת על "קליר קנדי" האם הכוונה לאורן קנדי?

למעלה