מה זה אורן סוג ז ? בקשה לעזרה מבעלי מקצוע

milch

New member
כן, סוג של

הוא מאופיין בעיקר בגוונו הורדרד. קליר, הכוונה אומנם נקי (מעיניים) אך בד"כ יש לו עיניים קטנות כל כ-60 ס"מ.

Dor It

New member
הצבע הוורדרד משתנה לחום כתום

לפני 20 שנה קניתי רהיט שימושי מהעץ הזה, והזכרת לי אכן היה לו גוון ורדרד לזמן קצר. נראה נפלא בעיני אז וגם היום...משתבח באיזה ויכוח ישן התעקשתי שזה לא אורן .."קליר קנדי" נשמע מיוחד יותר. קבלתי תשובה מוסמכת אחרי 20 שנה, תודה... אני מקווה שעדיין מייבאים את העץ הזה.

milch

New member
קליר קנדי

עדיין מיבאים. שינוי הגוון הוא תוצאה של חשיפה לאור כמובן וקרינת UV. מלפני 20 שנה, קרוב לודאי שהגימור נעשה עם סנדינג סילר לקה דור. לקה אקרילית על בסיס מים יכולה למנוע את התופעה לשנים רבות.

yoavliberman

New member
אורן

זה אורן ללא ספק, ולא אשוח או אשוחית הנמכרים בארץ לתעשיית העץ ונגרות הבניין תחת השם המוזר "עץ לבן". אני מסכים אם הכותבים לפניי שתוכל להשתמש בו לבניית הקונסטרוקציה עם תדע לארגן את העבודה שלך בהתאם. אם מה שאת הצריך זה לפרוס אותו למרצועות דקות וארוכות, אז בוודאי שהיכן שהרצועה (לייסט) "תיתקל" בעין היא תשבר. אבל אם אתה משתמש בקורות כפי שהן ומעמיס אותם בצורה סבירה. אני מניח שהעומס לא אמור לגרום להן להשבר: הכל בהתאמה לגודל העומס ולמבנה הקונסטרוקציה. אם תפרסם מה אתה בונה ומה התוכניות בניה שלך עבור העץ נוכל לתת לך יותר עיצות.

arsar

New member
זה זמן מה שאני עובד על גוש עץ - אורן

כבר מזמן רציתי להציג את העבודה (פיסול/גילוף) אלא שהחתיכה המסוימת הזו יש לה עקשנות משלה. בעבר כבר עשיתי לא מעט עבודות מאורן, וחשבתי שאני כבר יודע את כל סודותיו... מסתבר שהאורן עם הקב"ה חברו יחד כדי להביך אותי! חתיכת אורן פשוטה - ומסתבר שכל כמה סמ כיוון הסיבים משתנה... ואני עובד רק בכלי יד... צורת העץ בשלב ראשון יכולה להיעשות על מחרטה - ובידי כל הציוד - אך לא החשק והרצון להתחיל עוד פעם בטכנולוגיה החדשה... אז ככל שיתעקש - אתעקש איתו וברבות הימים גם אציגו לראווה. ובינתיים - אני ממשיך ל"התענג" (תרתי במשמע) עם המשך המאבק... איני יכול להתחרות במהירות הביצוע עם החורטים ואלה המשתמשים בציוד נגרות טוב. אבל האמינו לי - התענוג כולו שלי... השקט, תכנון כל מהלך לפני ביצועו כדי להכניע את העץ, פעם לחתוך מכיוון זה ופעם מהכיוון השני... אז זהו. שיתפתי אתכם. בהנאת היצירה לכולנו...

arsar

New member
ובאשר לעץ האורן הישראלי או הים תיכוני

האורן הא יליד האיזור. יש ממנו כ-125 מינים (המספר משתנה ועדיין לא הוכח סופית). גילו הממוצע כ-150 שנה אך יש גם בארץ עץ אחד לפחות בן כ-500 שנה. הוא מהיר גדילה, יחסית. מענין שהעץ הזה מזוהה ע"י חוקרים כ"עץ השמן" הנזכר בתנך. העץ סובל ממזיק שנקרא טוואי התהלוכה ויערני קקל נלחמים בו ללא הפסק. יש מינים ממנו שאינם מתאימים לכל סוג קרקע - ראה את ההרס שנוצר ביערות האורן שבשער הגיא - סוג אחד של אורן גוסס בעוד שסוג אחר - באותו המקום - אינו נפגע. עץ זה שימש תמיד את תושבי המקום לכל השימושים הראויים - אם לבנין, או לריהוט או לכל שימוש מתאים אחר. כאשר סיביו צפופים - העץ מרהיב ביופיו.

Dor It

New member
../images/Emo27.gif

אריה, מה מונע ממך להציג עבודה לא גמורה? אפשר ללמוד מהתהליך וזה הרבה יותר מעניין (אותי) סקיצות או דגם של הרעיון וכד' לגילוף יש קצב משלו, הגעתי מתחום הפיסול בחימר. גיליתי את העץ לפני חודשים ספורים ואני בהחלט מזדהה עם תיאוריך, העץ גם "מוציא" ממני צדדים (מפתיעים) שלא באו לידי ביטוי בחימר גם אני ארצה להציג ולהתייעץ לגבי ההתקדמות. יש לי המון ללמוד מכם, (מאז שהוחלף שם הפורום והוסרה המילה חובבים, ההתלבטות אם להציג עבודה לא גמורה גדולה יותר) עד כה התנסיתי עם 2 סוגי עצים, גזם של גינה, ויש לי העדפה לבוגונביליה. אבל זה כבר לשרשור אחר. אריה, אשמח אם תציג, אגב, כששיתפת את הפורום בתחריטי הדיוקנים של הוריך, התרשמתי ביותר והתחלתי משהו ששלוש שנים רק חשבתי לנסות. שמחה על הפורום ועל השיתוף כאן.
הנה היום נכנסתי לבית אריאלה לראות את תערוכת הספסלים של תלמידי יואב ליברמן, תהיה מוצגת גם באפריל. נהניתי.

yulevi

New member
אין מה להתלבט,הכל נשאר תחת אותה../images/Emo183.gif

בגלל שהוסר חובבי,לאחר הסרת חובבי כתבתי למעלה על מהות הפורום שינוי השם לא משנה העיקר הוא מה שכתבתי במהות הפורום הגעתם לפורום המיועד בעיקרו לאותם: אוהבי עץ, גילוף פיסול וחריטה, בוני רהיטים ולא כתוב מי הם אותם אוהבי העץ מתחילים מקצוענים או סתם אנשים שאוהבים את כל מה שקשור בעץ,מקום יש לכולם,לכן תתלבטי איתנו,ה-
רחבה וגדולה עם הרבה חוסן מקצועי וידע מרוכזים תחת

arsar

New member
עבודת אמנות לא נהוג להציגה בתהליך היצירה אלא-

אם כן היא משמשת להדרכה. והנימוק: עבודת יצירה בדרך כלל היא רצף של החלטות, ולעיתים החלטות שמישתנות מפעם לפעם. אבל ברגע שהעבודה תקסל את הקוים הבסיסיים - אציגה גם כשאינה גמורה. יותר מזה - אציג גם את המודל לעשייתה...

yulevi

New member
הצעת שותפות אריה ../images/Emo8.gif../images/Emo9.gif

אעזור לך עם המחרטה כדי לזרז את ההליכים,מאחר והכלה בארץ, בימים הקרובים היא תותקן

arsar

New member
תודה ידידי! אך מהיכן אשאב הנאה? החיתוך הוא גם

בחלומותי...

tubi24

New member
קונסטרוקציה לאוהל מונגולי (יורט)

מבנה עגול בקוטר600 גובה קיר 170 גובה כללי 330 קורות קיר בעובי 2X4 אורך 265 קורות גג בעובי 2"3X 330 X

למעלה