מה זה בשבילכם עיוורון

amitk80

New member
מה זה בשבילכם עיוורון

אהלן, שאלה שמאד מעניינת אותי. באוניברסיטת חיפה יש בערך 70 סטודנטים עיוורים שהם כבדי ראייה. מה זה בעצם בשבילכם עיוורון? האם הייתם רוצים לדעת על זה עוד פרטים, ממה זה נוצר, איך מסתדרים עם עיוורון, מה ההשפעות החיוביות והשליליות שלו? בכלל הייתם רוצים לדעת על כל הנושא של מגבלה?

stkachov

New member
האמת

אני מעדיף שלא לשמוע כל מיני פרטים טכניים על כאלו דברים. כי אחר כך מתחילות אצלי כל מיני מחשבות כמו מה יקרה אם חס וחלילה לי יהיה את זה או למישהו ממשפחתי וכד'.

amitk80

New member
אני מבין

האמת שאני מבין אותך. זה מחזק אצלי את העמדה שאנשים נרתעים בכלליות מהדבר הזה ואני מנסה להבין מדוע. אני למשל סטודנט עיוור ואני מסתדר טוב באוניברסיטה ואני לא מתבייש לשאול אבל מאד קשה לי במקומות חדשים בגלל שאין לי שדה ראייה. למרות העיוורון אפשר לעשות הרבה דברים. זה ענין גם של אופי של בן אדם

אני דווקא ממש לא נרתעת

אמנם אני לא מכירה אף אחד עם עיוורון, אבל הכרתי ואני מכירה אנשים נכים וחרשים, וזה לא מרתיע אותי... אני מניחה שאנשים נרתעים כי זה מפחיד אותם, עיוורון נראה להם נכות, ואיכשהו עולות להם המחשבות - מה היה קורה לי אם אני הייתי עיוור... אבל נכות, נכות כלשהי, זה עניין יחסי. יש אנשים שמשדרים נכות כשהם בריאים לחלוטין, זה עניין של גישה... כל האנשים שהכרתי שהיו חרשים / נכים לא שידרו את זה בכלל, עד שלפעמים אפילו שכחתי שיש להם נכויות פיזיות.

stkachov

New member
האמת זה נושא מאוד מעניין

ואם כבר כתב שאת לא נרתעת... אז אני הייתי רוצה להקשות טיפה את השאלה של עמית. האם היית יוצאת/מתחתנת עם בחור עיוור/חירש/נכה ? את כמובן לא חייבת לענות אם לא נעים לך(אגב השאלה לא רק אלייך, אלא בכלל לכל חברי הפורום).

למה לא?

העיקר זה הבן אדם. גם לי יש בעיה פיזית מסוימת, אם כי לא רואים אותה עליי... יש לי תסמונת שגורמת לי לכאבים, ומי שאני אתחתן איתו יצטרך לקבל אותי כמו שאני - שיש ימים שקשה לי לבצע פעולות פשוטות, שלמרות שרוב הזמן אני בסדר, יש גם ימים לא קלים. לכל אחד מאיתנו יש פגמים משלו (ולאו דווקא פיזיים), ובכל זאת אנשים מוצאים בני ובנות זוג. הדבר החשוב ביותר הוא לא הפגם שלך, אלא למצוא מישהו מקבל אותך למרות ובזכות מי שאתה, בכל התחומים: אם אתה בזבזן, או עצלן, או נוחר
או לא הבן אדם החכם ביותר...

flutter girl

New member
אני יודעת,

שאם אני אכיר בנאדם מדהים שאני אוהב, ממש לא ישנה לי אם הוא עיוור/חרש/נכה. אבל ממש, ממש לא.

stkachov

New member
אני אצטט משהו שפעם אמרו לי

דברתי בזמנו עם מישהי על נושא אחר... על שמנים למשל. והבחורה הזאת היא בחורה ספורטיבית, מלאת מרץ, פעלתנית, אוהבת לטייל, לעשות דברים. והיא אמרה לי את הדבר הבא: לא נראה לי שאצא עם אדם שמן, כי איתו אני ארגיש מוגבלת, ואני לא אוכל להנות איתו כמו עם אדם לא שמן. גם אם הוא יהיה האדם הכי נחמד בעולם, עדיין לעשות דברים שאני אוהב יהיה לי קשה איתו. יהיה לי קשה לטייל איתו, לעשות טרקים, לעשות ספורט, לרקוד כמו שאני אוהבת, לעשות סקס כמו שאני אוהבת. ואני חושב שאפשר לקחת מדבריה ולהמשיל אותם ללצאת עם אדם נכה. פשוט יש דברים שאי אפשר לעשות אותם יחד, וזה יכול להגביל את הזוגיות. זה מאוד רומנטי, ויפה להגיד שלאהבה אין גבולות וניתן להתגבר על כל המכשולים, אבל אני חושב שאלו אמירות תמימות למדי. במציאות אנחנו נראה שנכים לרוב יוצאים/מתחתנים עם נכים, ולא עם בני זוג רגילים. ואני כמובן לא מתכוון למישהו שיש לו איזו בעיה קטנה, אלה לנכים קשים מלידה.

flutter girl

New member
ההשוואה ממש לא עניינית,

כי יש סוגים מסויימים של נכויות שאינם מגבילים את האדם כל כך, וכל עוד הן לא משפיעות על המוח (אני מדברת פה על בן אדם שאני מרגישה שיש לי התאמה מלאה איתו, מכל הבחינות, כן?), אני לא רואה את הבעיה. כשם שאתה טוען שלא ניתן לשפוט ולהגיד ב"תמימות" שאתה בטוח תהיה מוכן לצאת עם מישהו כזה, גם לא ניתן לומר את ההפך. לך תדע במי אתה תתאהב...

stkachov

New member
ברור שהכל יכול להיות

ואני לא מדבר על משהו שמשפיע על המוח.... נגיד ניקח דוגמא של אדם נכה מרותק לכסא גלגלים.

flutter girl

New member
כן, ו?

דווקא מישהו בכסא גלגלים זה הכי פחות בעייתי מבחינתי. לא יודעת מה להגיד לך, אני לא מרגישה את הצורך לשלול את זה מראש. כשאני אגיע לסיטואציה הזאת אני אודיע לך איך העניינים מתקדמים...

אני אגיד לך מה אני חושבת...

כל כך קשה למצוא מישהו שמתאים לך, מישהו ישר, מישהו עם אותן הדעות על גידול ילדים, מישהו שאוהב אותך באמת, מישהו שיהיה שם לצדך בטוב וברע... אז אם אני פוגשת מישהו כזה, והוא עיוור / נכה / חירש - לא אכפת לי - וזה עד כדי כך פשוט מבחינתי.

stkachov

New member
בקשר לזה אני מסכים 100%

מאוד קשה למצוא בן/ת זוג שיתאים לך מכל הבחינות

flutter girl

New member
מה?

כאילו, זה לא מה שאמרתי? או שאתה מסכים רק עם החלק שקשה למצוא מישהו שיתאים לך מכל הבחינות, שזאת לא הייתה בדיוק הפואנטה שלה?
אחח לפעמים אי אפשר להבין אותך, ויטלי...

stkachov

New member
רק עם החלק

שקשה למצוא מישהו שיתאים לך מכל הבחינות...

stkachov

New member
נראה לי זה קצת הפוך

קודם צריך לצאת עם בן אדם, ורק אחר כך אפשר לדעת אם הוא מתאים לך מכל הבחינות. כיוון שאני שמראש אני אחשוב שקשר כזה יכול ליצור הרבה בעיות בעתיד, ולהקשות בהרבה מובנים על הקשר של 2 בני זוג, אני מראש אשתדל להמנע מלהתחיל עם בחורה עיוורת. אגב, זה לאו דווקא אם היא עיוורת או נכה. גם עם בחורה ערביה למשל אני לא אתחיל, כי אני יודע מראש שקשר כזה יהיה מאוד מאוד קשה - לי, לה, ולסובבים אותנו. אני פשוט מציאותי וחושב אילו בעיות יכולות להתעורר מקשר כזה, ולכן עדיף להמנע מהן כבר מההתחלה. כמובן שאם אני אתחתן עם מישהי שאני אוהב, ואחרי זה יקרה לה חס וחלילה משהו, ברור שאני לא אעזוב אותה בגלל זה, ואמשיך לאהוב אותה. אבל אם מראש אפשר לצמצם את הקשיים בעתיד, אני מעדיף לעשות זאת. אולי זה קצת "אכזרי", אבל אני חושב שזה מאוד רציונלי, וכך נוהגים מרבית האנשים בעולם.

למעלה