מה זה בשבילכם עיוורון

flutter girl

New member
אני לא מצליחה להבין

איפה אתה שם את נקודת ההשוואה בין בחורה שהיא מדת, אמונה ותרבות שונים לחלוטין משלך, מול בחורה על כסא גלגלים. אבל זה כל כך עניין אישי, כל אחד ודעותיו שלו. אתה יכול להסכים שאנשים שונים וגישות שונות, נכון? גם אני לא אצא עם ערבי, אני גם לא אצא עם נוצרי, האמת. אני הכי חילוניה שאפשר, ועדיין יפריע לצאת עם מישהו שהדת שלו שונה משלי. אבל זה לא אומר על כולם, כנ"ל לגבי עניין הנכות. הקשיים שיתעוררו אם תצא עם ערביה שונים באופן מהותי ביותר מהקשיים של לצאת עם נכה (כסא גלגלים), עיוורת או חרשת.

flutter girl

New member
תוספת קטנה,

ידוע לי שיש ערבים נוצרים וערבים מוסלמים, אני מדברת על נוצרים באופן כללי - גם אם הוא אנגלי או אמריקאי.

stkachov

New member
מי אמר שאני משווה?

מדובר ב 2 סוגיות שונות. המשותף הוא שבשני המקרים ישנם אלמנטים שעלולים ליצור קשיים בעתיד בקשר בינינו.

נכון, אני מדברת באופן תיאורטי...

אני לא חושבת שההשוואה שעשית כ"כ נכונה. לערבי ויהודיה / יהודי וערבייה יש קשיים תרבותיים שכמעט ואינם ניתנים לגישור בחברה של ימינו (אולי בעתיד יהיה אפשר - היום זה מאוד מסובך), קשיי דת, תרבות ומנהגים. הקשיים שעומדים בפני עיוור/ת ורואה הם הרבה פחות משמעותיים, וניתנים לגישור. נכות איננה מושג חד-משמעי, יש שהיו אומרים שאני נכה (על המחלה שלי אפשר לקבל אחוזי נכות מביטוח לאומי) - אבל אני לא מרגישה נכה! אני חיה בדיוק כמו בן אדם רגיל, עושה את אותם דברים, ואני לא רואה במחלה שלי נכות, להיפך: אני חושבת שהרבה ממה שאני היום נהיה בזכות המחלה. הכרתי בחורות חרשות שזה לא הפריע להן לחיות את החיים במאת האחוזים שלהם, הן קראו שפתיים וידעו לדבר. אחד הידידים שלי חלה בסרטן והטיפולים הכימותרפיים גרמו לו לנכות חלקית, והוא הולך על קביים, אבל הוא עושה את כל הדברים שהוא עשה בעבר - בחלקם הוא אפילו השתפר
. הכל עניין של רצון: אם אתה מרגיש נכה - אתה תהיה נכה. אם אתה מרגיש שאתה בדיוק כמו כל אדם אחר, אין שום סיבה שיהיו קשיים רציניים כל כך - וודאי לא כאלה שדומים לקשיים בין-תרבותיים.

stkachov

New member
תראי, לא אני המצאתי את העניין הזה

אפילו הנכים עצמם מכירים בזה שישנה בעייתיות(אולי לא מבחינתם, אבל מבחינת המציאות), והם הקימו אתר הכרויות באינטרנט(LOVEDAVKA.CO.IL) שנועד להכיר בין נכים לבין עצמם. ושוב פעם, לא באתי לעשות השוואה. פשוט הראיתי שישנם מצבים שונים שיכולים ליצור קשיים בזוגיות ולכן עדיף מראש לעקוף אותם.

ברור שיש בעיות

יש - אבל גם לאנשים אחרים יש. יש המון דברים שיכולים ליצור קשיים בזוגיות, אלף ואחת דברים שלאו דווקא קשורים בנכות פיזית, ואתה לא יכול לדעת - אולי זוגיות שתהיה לך עם מישהי נכה / חרשת / עיוורת תהיה הרבה יותר טובה ומלאה מאשר עם מישהי "רגילה". זה יכול מאוד לקרות.

אני ענת

New member
מצטרפת ומוסיפה - גם את הנכות שלי לא רואים

אני לקויית למידה, לקויית קשב, ועוד כל מיני "מתנות". לא רואים את הנכות שלי מבחינה חיצונית, אבל היא משפיעה על כל ההתנהלות היומיומית שלי ולא רק בלימודים, אלא אפילו בחציית כביש, בהסבר לגבי התמצאות במרחב, בסופר, בבנק ובכל מקום. אני חושבת לאט, מתקשה לספור, ולוקח לי זמן להבין מה שאומרים לי. כאן אני מצטטת את דולי הכבשה לנצח: אבל אני לא מרגישה נכה! אני חיה בדיוק כמו בן אדם רגיל, עושה את אותם דברים, ואני לא רואה במחלה שלי נכות, להיפך: אני חושבת שהרבה ממה שאני היום נהיה בזכות המחלה. לא הייתי תלמידת תואר שני, לאחר סיום תואר ראשון בהצטיינות - אם הייתי מתייחסת לעצמי כנכה. זאת ועוד נלחמתי דווקא להשיג ציונים גבוהים, ולא ויתרתי לעצמי, למרות שהיה קשה מאוד, כדי להוכיח לעצמי שאני לא נחותה מכולם. נכון, לקח לי הרבה שנים להבין ולהפנים. אבל, אני בדרך הנכונה. ואם נחזור לנושא השרשור, כשהכרתי את בן זוגי הנוכחי (אני בפרק ב' של חיי) הצהרתי כמעט מההתחלה על הקשיים שלי. אבל הוא לא הבין על מה אני מדברת כי "אני נראת נורמלית לגמרי" - לדבריו. כך אני רואה את הדברים. מקווה שהובנתי.

pitzush2007

New member
תקראו- זה מעניין! וגם אתם עשויים להתלהב!

אני יכולה לומר לך שאותי מאוד מעניינת הבעייה כי יש לי לא מעט אנשים שאני מכירה, חברים וידידים כבדי ראייה. כל פעם מחדש אני מתפעלת מהמסוגלות והיכולות שלהם. כמו שחלק אמרו, וזה נכון לגבי כמה מידידי, שיש כאלה שקשה לדעת שיש להם מגבלה...אז נכון, הם לא רואים טוב או כמעט בכלל, אבל איי פעם חשבתם על מה הם כן רואים? או מה הם יכולים לעשות והרבה יותר טוב מאיתנו? אולי אנחנו קוראים הבעות פנים, אבל הם? הכל בעזרת תחושות ולחיצת יד- זה מדהים! מספרי טלפון שאנחנו לא מתייחסים לצלילים של המקשים- הם לפי הצליל יאמרו את המספר!!! ועוד אלפי דברים מדהימים שכאלה!!! יש כאלה- שרק תזמזמו שיר, ובלי להניד עפעף הם ינגנו אותו בשתי ידיים (כשהם לא רואים) ייש כוח! מאיה

pitzush2007

New member
התגובה שלי היא...

בעיקר לפי הכירות עם ידיד קרוב שלי ששמו עדי.

למעלה