מה זה היה?

power play

New member
מה זה היה?

מה היתה הלהקה שהשפיעה יותר מכל על התפתחות הטעם המוזיקלי שלכם? אני מדבר על הימים של כיתה ט´ בערך (לפחות בשבילי),זה היה הדיסק הראשון שממש קניתי בהתלהבות ושמו היה Americana-offspring. אחרי שכולם גמרו להתלהב מהשיר pretty fly , השגנו את סאמש וזאת היתה מכה..לטובה. אחר כך כל אחד בזמנו התפצל לפי רצונו, היו כאלו ששמעו היהודים ואז עברו למטאל . היו כאלו ששמעו פרל ג´אם ודברים שאז לא ידענו מהם. ואלו שנשארו עם פאנק. אז זה לא חייב להיות הדבר הראשון ששמעתם ואהבתם (אתניקס), לא חייב להיות קשור לטעם המוזיקלי שלכם כיום(הכל), אבל זה צריך להיות מה שבאמת עיצב את ה"אוזן" שלכם..

e-shfiyut

New member
OK COMPUTER

ואני לא אומרת את זה רק כי זה פורום רדיוהד. כיתה ט´ באמת, אם אני לא טועה... וזו שוב הזדמנות להודות לערן

Idioteque

New member
אני חושב שOKC

נתן לי את הבום השני דווקא. בהתחלה הייתי שומע קווין, ניראה לי שיש לי בבית 20 אלבומים שלהם. התחלתי מהאוסף, ואז זה עבר מהראשונים עד האחרונים. הייתי חורש עליהם, תפסתי מהם להקה ממש מתוחכמת, במיוחד ב5 דיסקים הראשונים. אחרי זה, באוקיי קומפיוטר ובקיד איי בכלל, הבנתי שאפשר יותר. כמה שקווין טובים, מבחינת לחנים מדהימים, יציאות מקצבים וסולואים וירטואוזים, רדיוהד... ניראה לי שזה היה השילוב בין אינסטרומנטים מגוונים ואיכותיים לאוירה המלנכולית. בהחלט אוירה חזקה יש לרדיוהד, באוקיי התחלתי להרגיש את זה, קיד איי פשוט שאב אותי פנימה. קיד איי זה מוזיקה מעולם אחר, אני באמת מרגיש ככה... ולמרות זאת, אני בספק אם הייתי מתייחס לקיד איי כמו שאני מתייחס אליו אם לא היה בא אוקיי קומפיוטר לפניו. אולי לא הייתי מתחבר בכלל לקיד איי... מי יודע???

אהההה ../images/Emo3.gif

אני מקווה שלא אצא
מהעסק הזה, אבל הדיסק הראשון שקניתי (או יותר נכון, שקנו לי), היה Up all night של East 17, בכיתה ח´. שם התחיל הכל.

power play

New member
נראה לי שיש לך מזל

ואף אחד לא יודע שזאת להקת בנים.. אופס.

Superunknown1

New member
אני בסה"כ בכתה ט´..

מה גם שראיתי את זה היום, שחור כזה ושם הלהקה בכסף מובהק, באגף המוזלים בטאוור עזריאלי. חשבתי עליך רגע, ואז על החבר, וצחקתי בקול. ואז קניתי את האוסף של NIN. תתחדש.

n0nick

New member
אמממ

אני לא אעשה לעצמי בושות ואציין את האלבום הראשון שקניתי. או השני. או השלישי, או הרביעי. אבל בסביבות כיתה י´ שמתי את ידיי על Ziggy Stardust וזה מה שעשה לי את זה. מיד אחריו בא The Wall ואחריו עוד פינק פלויד, ובמהרה עם השנים התפתחתי לכיוון שלי.

polyethylene

New member
אצלי זה היה |נוסטלגיה|

הייתי בכיתה ז´ או ח´, וגרנו במצפה רמון, מקום נידח שלא כולל בו חנויות דיסקים. באחת הנסיעות של אבא שלי לבאר שבע (oh, the big city), נתתי לו רשימה, והוא חזר איתה. ואלה שלושת הדיסקים הראשונים של חיי: radiohead - pablo honey bjork - debut nick cave & the bad seeds - henry´s dream עליהם אני יכולה לומר בוודאות שהם אלו שעיצבו את טעמי המוסיקלי...
שרון רוטר - ארוץ אליך

Esmena

New member
בחיבור לכך ../images/Emo13.gif

כבר סיפרתי ( יותר מדי פעמים
.הרבה יותר מדי פעמים), שהאלבום הראשון( שקניתי בעצמי) היה DEBUTשל ביורק . במידה מסויימת, כל מה ששמעתי אחר כך/עד היום הסתעף ממה ומדברים שהסתעפו ממנה. הלהקה השנייה שקניתי אלבום שלה הייתה רדיוהד, וזה לחלוטין הגיע ממנה (אוקיי, ומכמה סיבות אישיות וכו´ כאלה ואחרות). שירשור יפה:)

זה היה

אני לא בטוח איך ומתי כל זה התחיל אצלי, התחנה הראשונה ללא ספק, היא כשהתחלתי לשמוע ולאהוב ביטלס וקייט בוש אצל אבא שלי, בערך בכתה ג. הדיסקים הראשונים שקניתי (קניתי שניים ביחד) כשהייתי בערך בן 12, היו: jimi hendrix - the ultimate experience the black crows - the southern harmony and musical companion היתה באמצע עוד תחנה בכתה ו כשמעתי פעם ראשונה את דה וול("החומה"...
) של פינק פלויד. np - amelie soundtrack מוזיקה ממש יפה, לא רק כמוזיקת רקע, שקט, לפעמים עצוב לפעמים שמח, אבל כל הזמן יפה ומרגש.

electricGirl

New member
אצלי זה היה גארבייג´

בכיתה ט עם VERSION 0.2 התאהבתי באלבום הזה ומאז זה אחד האלבומים הכי טובים שיצאו אי פעם לדעתי. הם הכניסו אותי לסגנון הרוק אלטרנטיבי, נירוונה עם האנפלאגד ומטאליקה עם TO LIVE IS TO DIE גרמו לי לרצות לנגן גיטרה. ואיירון מיידן עם SEVENTH SON OF A SEVENTH SON הכניסו אותי למטאל.

נראה לי שגם אצלי

זה גרבג´ :) קניתי את האלבום version 2.0 בכתה ז´ בערך, אבל באותו זמן גם אהבתי פופ וקניתי בריטני ספירס... אבל אולי זה נסלח כי הייתי בת 12 בכתה ח´ הטעם שלי היה משהו כמו שירי גלגלץ ואז ב-ט´ התחלתי להכיר את רדיוהד, וב-י´ רוק בכלל (כמעט את כל הלהקות שאני אוהבת היום שבפרטים שלי הכרתי בכתה י´) אבל זה היה האלבום הראשון שגרם לי לבין שקיים משהו חוץ מפופ :)

EvaPlayground

New member
שירלי מנסון מלכה.

ואללה. גם אצלי גארבג :) אבל, התאהבתי בשירלי מנסון עוד הרבה לפני version2.0. יום אחד נסעתי לאיזה חנות דיסקים נידחת כזאת שמכרה כל מיני דיסקים בהופעות חיות אז קניתי את הדיסק In a Can של גארבג. דיסק גדול :) זה היה בערך בכיתה ז (עד שהיה לנו בבית מערכת סטריו עם דיסק לקח זמן. לפני זה חייתי על נוער שוליים בקלטות:) אחרי זה קניתי את בן ארצי (זה לא נחשב) ו Ok Computer. אחח הוא כל כך ישן שעל האריזה שלו עדיין יש מדבקה של אלבום השנה :) מאז אפשר לומר שהתאהבתי.

Fish in the sea

New member
שירלי שירלי

הווו גארבג´.איזו נוסטלגיה.האנגר 11 המסריח מבירה וטקילה.וזיעה. למה כ"כ חם שם? מישהו היה בהופעות? בנוגע לשאלה של פאוורפליי אגב,תשובתי היא מורנינג גלורי של אואזיס. וגם האנפלאגד של נירוונה.אני לא מצליח לבחור.וומשום מה אין לי כוח לפרט. עדיף לכם,תאמינו לי.

kibutzit

New member
שלי שלי שלי../images/Emo41.gif

ממממממ לפני שנתיים בערך..כיתה ח´.. איזו פעוטה אני.. ששמעתי בסוף מסיבה את secretly הייתי בשוק שידעתי את כל המילים.. הפעם הראשונה שהבנתי שזה בעצם של skunk anansie צרחתי המון.. אלו היו רגעים חשובים.. וגם בכיתה ט´ בהשמעה הראשונה של the bends בלי שום קשר לפורום.. סערת רגשות שכזו..

למעלה