מה זה הקשב השלישי?

וארה

New member
מה זה הקשב השלישי?

ואיזה מספרי קסטנדה מסביר את זה בצורה הבהירה ביותר? תודה וארה

שלום ../images/Emo45.gif

אספתי בזמנו את כל מה שמצאתי שנכתב בפורום לגבי הנושא לכדי מסמך. הנה הוא מצורף, כשהניק בכל פעם מופיע בסגול. אולי זה יהיה לך לתועלת... הספר המדבר על כך בעיקר הוא "האש שבפנים", אם המידע בזכרוני מתאים. אם אני טועה, אז "כוח השקט". בכל מקרה, יש גם מידע בספר האחרון: "הצד הפעיל של האינסוף". שוב, אם זכרוני אינו מתעתע בי (מה שהוא עושה רוב הזמן
)

וארה

New member
את גדולה מהחיים עצמם !!! ../images/Emo23.gif

תודה - איזה כייף !!!

נ ו ל י ה

New member
גם אני..

תודה לך על שהארת את עיננו, ותודה גם ל טל-שחר שכתב את הדברים.

הקשב השלישי

"הקשב השלישי" הוא אפשרות בדיונית או אמיתית (אינני יודע) של יצור אנושי לחיות בצורה אחרת לגמרי, הרבה יותר מודעת, אשר ממוקמת הרבה מחוץ לטווח הקרוי על-ידינו "יצור אנושי". לדוגמה, לא ניתן להבחין בהוויה כזאת באמצעות גוף הבשר שלנו, למעט אולי בעקבות אימון מיוחד ונדיר. למעשה, גוף הבשר של הוויה זו מפסיק להתקיים כגוף בשר והופך למשהו אחר לגמרי. בספרי קסטנדה קיימים רק אזכורים מועטים ביותר למושג זה, אך בכך מסתכמים כל האזכורים הכתובים הידועים לי אשר משתמשים במונח "קשב שלישי".

אשכר

New member
ולפיכך,

לא נראה לי שאפשר "להתכונן" אליו, או להציב מטרות שעניינן הקשב השלישי, חוץ מ(אולי): להגדיל את המודעות ולהגדיל את מידת החופש. אלא אם אתה מכיר אזכורים לא כתובים, ו/או לא מילוליים, ברמת התפישה / חוויה.

../images/Emo45.gif

למרות שלא הבנתי כל כך את ההרחבה שהואלת להוסיף, אני די בטוח שעם קצת מאמץ ורצון טוב אפשר להבין את המלים הללו כך שיתאימו למציאות, אז תודה.

bertcat

New member
הוא אומר ש

קבוצת החתירה לקשב השלישי היא פעילות מיותרת ומטעה.

אשכר

New member
אמרתי שאולי יש אזכורים מסוג אחר

כתבת: "בספרי קסטנדה קיימים רק אזכורים מועטים ביותר למושג זה, אך בכך מסתכמים כל האזכורים הכתובים הידועים לי אשר משתמשים במונח 'קשב שלישי'. " אז הוספתי שאם יש אזכורים אחרים לא מילוליים [הידועים לך], אז אולי הם פחות דימיוניים, יותר מוחשיים, ואליהם אפשר להתכונן, להתייחס, וכו'.

וארה

New member
וכשאתה חותר אל הקשב השלישי

אל מה בדיוק אתה חותר? אני שואלת אותך ספציפית לאור ההזמנה להצטרף אל הקבוצה שחותרת אל הקשב השלישי.

אהם,

אל מטרות ביניים כלשהן, שהינן מטרות ביניים אל מטרות ביניים אל מטרות ביניים... וכן הלאה, באופן מאוד מעורפל וכללי. אפשר אולי להגיד שאני חותר אל עבר מצב שיאפשר לי אולי להתקרב למצב שבו אצליח אולי לחשוב באופן נכון על מה זה בכלל מצב שממנו אפשר להתחיל לחשוב באופן נכון על מהו "קשב שלישי". דומה בעיני שלפני כן אין כל טעם לנסות אפילו לעשות משהו בכיוון...

bertcat

New member
מרוב מטרות

לא רואים את היער. דווקא יער נחמד. זה שנמצא באיזור לפני קיר הערפל, אחרי המערה, הא... אתה לא עושה חלימה. אופס.

למעלה