מה זה "זעמאַלע, זעמל" ?

נכון, וגם תבשיל סולת

מעניין שהמקור היה "קאַשאַ" [KASHA], כך אומרים זאת באנגלית, אבל אצלנו בבית זה הפך ל"קאַשע" [KASHE]. הנה כמה לינקים בעניין הזה: 1) מקור המילה (סעיף 8) 2) מקור המילה (סעיף 3) 3) המאכל "קאַשע" מופיע כאן כמאכל יהודי, אני לא בטוח שזה אכן כך.
 
זעמלמעל.

"פירורי מאפה". תוספת, לתבשילים טחונים. דוגמת ´געפילטע´ קציצות בשר וכו. וכן מיטבל לצרכי טיגון. דוגמת שניצלים. מכונה גם פירורי לחם/חלה. דיעה נוספת שקיבלתי, לא מדובר בסולת.
 

fanti

New member
געפילטע פיש עם מצעמעל

פירורי מאפה...בוודאי פיזרו על גבי עוגת גבינה או תפוחים. לתוך געפילטע פיש או קאטלעטן (קציצות) הכניסו תמיד מאצעמעל (קמח מצה). לא זכור לי שימוש בפירורי לחם יתכן שבכלל לא היו עדיין.
 
קמח מצה.

בגלות הדוויה, המצות לא היו זמינות כמו בימינו. וממילא לא היה שפע של קמח מצות, שהוא מוצר לוואי תעשייתי. כמו גם פירורי לחם. לכן סביר לצורך העניין שטחנו שאריות לחם ישן כתוספת לקציצות. או חלות ישנות טבולות במעט מים לקציצות דגים.
 
למעלה