מה זו החוצפה הזו

סיוי גם אם נותנים קרדיט לתמונה שלך

אך לא מבקשים את רשותך להשתמש בה זה עדיין נחשב להפרה של זכויות יוצרים לפי החוק. מצד שני אם נחפש בטח נמצא שיש משהו בתקנון של תפוז, שאין לי זמן לקרוא כרגע, שמאפשר להם לעשות את זה...

siv30

New member
כמו שעניתי למסטר סתו

תקנון אינו גובר על הוראות החוק גם אם כיפפו לי את היד להסכים לו. בכל אופן אני חושבת שיש כאן השלכה רחבה יותר, שכן יש בתפוז בלוגים של יוצרים רבים שצריכים לשקול את דרכם לנוכח מה שקורה כאן.

Master Stav

New member
מתוך התקנון ....

תכני גולשת כל תוכן שגולשת העלתה ו/או תעלה לאתר (לרבות בכל אחד מהשירותים המוצעים באתר), ובכלל זה (בין היתר) מילים, תמונות, וידאו, תכני שמע (קול), תוכנה, שילוב של וידיאו ותכני שמע, עיצוב, דף אינטרנט אישי (כהגדרתו להלן) או כל חומר אחר ("תכני גולשת" או "תוכן שגולשת מעלה לאתר" וכדומה), הינו בבעלותה ובאחריותה הבלעדיות של הגולשת שהעלתה אותו. כל זכות (ככל שקיימת) בתכני גולשת (בין היתר זכויות קניין רוחני מכל סוג שהוא), שייכות לגולשת שהעלתה את התוכן לאתר (על פי הצהרתה בתקנון זה). לצורך השימוש בתכני הגולשת יש לקבל את רשותה. שימוש בתכני גולשת, ללא אישור ממנה, מהווה, בין היתר, עבירה על חוק זכות יוצרים, התשס"ח-2007 ("חוק זכות יוצרים"). יחד עם זאת, כשאת מעלה תכנים לאתר, את נותנת בכך הסכמה כי כל עוד האתר פעיל ייעשה שימוש בתכני הגולשת, כפי שנפרט להלן, בלא שהשימוש יזכה אותך בתשלום, ולא יהיה בשימוש זה משום הפרה של תקנון זה ו/או עבירה על חוק זכות יוצרים או על כל חוק אחר. אילו שימושים מותר לתפוז לעשות בתכני הגולשת מרגע העלאתם לאתר? תפוז רשאית לעשות כל שימוש בתכני הגולשת כמתואר בתקנון זה, לרבות השימושים הבאים: תפוז רשאית להציג את תכני הגולשות באתר ובאתרים עמם היא מצויה בשיתוף פעולה (כך לדוגמה הפורומים באשכול הספורט נמצאים גם באתר ספורט 5). לתשומת ליבך הצפייה בתכנים המוצגים באתר (לרבות תכני גולשת) והגישה אליהם אפשריות הן באמצעות הסלולאר והן באמצעות מקורות מגוונים ברשת האינטרנט (מעצם טבעה של הרשת ובהתאם לנוהגים המקובלים בתחום) או באמצעות כל מדיה אחרת או כל אמצעי אחר אשר מאפשרים גישה אל האתר. תפוז רשאית לבצע בתכנים כל פעולה טכנית הנדרשת לצורך מימוש מטרות האתר, הפעלת האתר, הצגת התכנים באתר ולצורך מימוש ההרשאות המפורטות בסעיף זה (לרבות בין היתר הקלטה, העתקה, אחסון, המרה ושידור). תפוז רשאית לעשות שימוש בתכני הגולשת לצורך יחסי ציבור. כמו כן תפוז רשאית לעשות בתכני הגולשת שימושים נוספים על פי שיקול דעתה, ככל שהם סבירים או מקובלים בתחום תכני הגולשות באינטרנט. יחד עם זאת, היות ואנחנו מאוד רגישים לנושא תכני הגולשות, לא נעשה בתכנים שימושים שאינם סבירים או מקובלים - כך למשל, תפוז לא תעשה שימוש בתכני הגולשת כפרסומת מסחרית או כחלק מפרסומת מסחרית שלה או של מישהו אחר (אלא אם תקבל הסכמה מפורשת של הגולשת) וכך גם לא תוציא לאור ספר מודפס של תכני גולשות בלא הסכמה מפורשת של הגולשות בעלות התוכן.

siv30

New member
התקנון לא גובר על הוראות החוק

ואינו כסות נוצות שאפשר להתכסות בה במקרה של עוולה. מעניין שהתקנון הוא חד סיטרי ובעוד תפוז מגנים על זכויותיהם שלהם, הם מרשים לעצמם לגזול את הגולשים שלהם באקט כוחני של לקיחה. בנוסף, בדיוק בשל הסעיף הזה התמונות שלי מסומנות ב- C, קרי זכויות יוצרים מוגנות! ללא אפשרות שיתוף מבלי לפנות אלי ולקבל את רשותי. אני עדין ממתינה לתשובה של תפוז, ואם צריך ניתן למערכת המשפטית להחליט אם תפוז יכולים לעשות בתכנים שלי כבשלהם מבלי לבקש את רשותי (או לקבל את הסכמתי הטנטטיבית ולא הפרטנית) ומבלי לתת קרדיט על היצירה שלי.

Master Stav

New member
אין בנינו ויכוח

על כך שצריך לבקש רשות .... ציטטתי את התקנון מתוך השאלה שהועלתה עלידי אחד המגיבים .... אישית ...ואני מדגיש אישית ...כל התכנים שלי הינם שלי אך שתפוז עושה בהם שימוש לקידום האתר ו/או רשומות אחרות אין לי טענה כלשהי אליהם אני יוצא מתוך נקודת הנחה בסיסית מבחינתי ....שההצלחה של תפוז היא ההצלחה שלי כמשתמש פעיל .

siv30

New member
תראה

אני מבינה את הגישה שלך, אבל, מאידך, הצילומים שאני עושה עולים לי כסף רב אם בשעות עבודה שאני מוותרת ואם בעלויות של קורסים. אני חושבת שהמינימום הראוי לכבד יוצר הוא לבקש את רשותו ולא לצאת מגישה פטרנליסטית שמותר לאתר לקחת את הצילומים כי כתוב בתקנון.

Master Stav

New member
והנה גישה אחרת

אכן הצילומים של אלו שלומדים ( אני בתוכם אגב ) עולים כסף רב גם של אלו שלא למדו בחייהם מתוך עבודה וזמן אישי תפוז בתקנון מצהיר על שימוש בתכנים לקידום תפוז חקוי לא חוקי אתן לעורכי דין להתעסק עם זה .... את יכולה כמובן לקחת את זה לרשויות החוק ולריב לכעוס ואולי אפילו לנצח ...מצד שני את יכולה פשוט מעבר לסימן הזכויות לשים את שמך על התמונות במופגן שהרי את העותקים הROW את שומרת אני מניח בגיבוי כלשהו, כך יקודם שמך לצורך עניין מחד , ומחד יש לך האפשרות לפנות במכתב ברור להנהלת תפוז ולבקש/לדרוש שלא לעשות שימוש בתכנים שלך , בסופו של יום אפשר להסתכל ל זה מכיוונים שונים ומשונים ....את בחרת בדרך של להראות שאת צודקת ולריב יש דרכים אחרות הרבה יותר ...ובכן פשוטות

Master Stav

New member
לטעמי כן ....

דרך צלחה לי ? [הרי את עם ההצהרות על מעישם אותות ומופתים .... רוצה לרדת לפסים אישים כהרגלך ? את לא שווה התייחסות רצינית כנראה .

Master Stav

New member
איך אמר לי משיהו שראה שהגבתי לך

בשביל מה לך ...הרי ברור מה יקרה.... תמשיכי לשקר בעיקר לעצמך זה נוח לעטוף את הכול בצמר גפן ורוד וריחני אלא מה אלו הם לא החיים והאמת ....היא רק אחת .

siv30

New member
אמרת את המילה האחרונה

עכשיו אתה יכול ללכת לישון שלו

אתה בעצם אומר שזו אחריותו של בעל הזכויות

להגן על זכויותיו ואם נפגעו זכויותיו אז הוא צריך לבדוק מה הוא יכול לעשות כדי שמקרה כזה לא ישנה. תאר לך תרחיש שבו פורצים לביתי וגונבים מתוכו חפצים אז היית ממליץ לי להתקין מנעול נוסף לדלת ולעבור לסדר היום? מה שאתה מציע אינה גישה אחרת זו הגישה שבגללה מפרים זכויות של יוצרים מלכתחילה, זו הגישה שמאפשרת לגיטימציה להפרה, זו גישה פייסנית ומרצה, זו הגישה של האיש הקטן מול המנגנון הגדול, זו הגישה שבוחרת להבדיל בין לקחת ללא רשות יצירה של אדם לבין גניבה גרידא. כבלוגרים אנחנו חייבים לעשות כל מה שאנו יכולים כדי לעורר מודעות לנושא השמירה על זכויות יוצרים ולא לתת לגיטימציה להפרה.

Master Stav

New member
אני מתנצל עם הובנתי לא נכון

היו ממני גניבות סיפרותיות ושל צילומים שלי תבעתי וזכיתי בבית משפט כך שלומר שאני מוכן לומר דייני קחוק מהמציאות ומאד אני לא אוהב גנבי זכויות אך ברשותך אני מעוניין להסביר ... אני בא ואומר ...בתפוז ...הרעיון של קידומי פוסטים באמצעות פוסטים וצילומים מפוסטים ומאלבומים מקובל ואפילו מעוגן בתקנון האתר כך שזה בהחלט בהאחריות של כל בלוגר לקרוא את התקנון ולהחליט אם הוא מתאים לו והיה ולא להפנותאת תשומת לב כותבי התקנון לאי תקינות כזו או אחרת או אי התאמה ולעושת החלטה באם לפרסם ו/או להגן על הזכויות בצורה כזו או אחרת אני הצגתי גישה של הצלחתו של הפורטל היא ההצלחה של הגולשים בו ובמיוחד הבלוגרים לדוגמא היום מוזמנים הבלוגרים של תפוז לכמעט כול מסיבת עיתונאים בין עם בתחום המזון בין עם בהלבשה ובין עם בהי טק במסיבות אלו לא ראיתי נציגים משום מערכת בלוגים אחרת כלומר ...תפוז מצליח להוות ראש החץ מבחינת בלוגרים כסוג של עיתונאים ההצלחה הזו מתאפשרת בגין האפשרות לקדם רשומות באמצעים העומדים לרשות ערוכי התוכן השונים בין עם לרשומות בבלוגיה ובין עם ברשומות בפורומים . ההבדל בין גזילת זכויות ושימוש מסחרי לצורך עשיית ממון ללא שום תמורה מסוג כלשהוא לבעל הזכויות הינו גדול ורחוק משימוש בתכנים בכדי לקדם תכנים באותו פורטל ולמעשה קידומו מקדם את בל הזכויות מעצם הצלחתו מקווה שהצלחתי להסביר את עמדתי גם אם לא בהכרח לגרום לך לקבלה ....

אתה טועה ומטעה בנקודה אחת:

קוראים לזה פירסום ויחסי ציבור, לא עיתונאות. תפוז מהווה ראש חץ בשליחת בלוגרים לארועים שזקוקים ליחצנות. לא כולנו מעוניינים לייחצן ארועים ומוצרים.

Master Stav

New member
לא לא רק יחצ'נות

אלא גם אירועים עיתונרים מהמדרגה הראשונה של דיווח אירועי ולא חדשותי , מסיבות עיתונאים בתחום האוכל , נקיון , אופנה ,היטק .....ועוד ... וכן בלוגרים היום נחשבים לעיתונאים לכל דבר ככותבי טורים קבועים להם יש קהל קוראים קבוע ורחב מי שלא רוצה לא חייב ....אבל בהחלט שיתופי הפעולה האלו , אירועי היחצנות כל שכן מסבות העיתונאים מהוות חלק חשוב מהדינמיקה של כול מערכת שמצליחה לשמור על חדשנות ולצעודעם רוח הזמן זה לא סתם שמערכת הבלוגים והקהילות של תפוז היא מהגדולות בישראל, ואוסיף מהאיכותיות שבהן יש מקום לכל סוגי הפוסטים החל מטיולים מצולמים, מתכונים , סדנאות , תכנית טלוויזיה וסיקורים על מאבקן של חיופשיו הזבל בסגירת חרייה זה היפה בתפוז העושר של התכנים, והיכולת לגלוש כל יום ולמצוא משהו חדש ומיוחד .... כך שאני לא טועה ובטח שלא מטעה אני מביע את דעתישניתן לעשות דברים כל שכן לברר במידה ויש תחושה של עוולה או בעיה בצורה שתתרום ולא בצורה של ...אני ואפסי עוד , איומים כמו אני אלך לאתר אחר ו/או איומים של אכתוב במקום אחר כמה חרא בתפוז אינם באמת הידברות זה סוג של רעש רקע ומתי מעט משתמשים בו, אני מעדיף להתייחס לבלוגרים שמפרגנים אחד לשני , בין עם בתגובה בין עם בהמלצה וכמובן בעצה טובה איך עושים את הבלוג לטוב יותר , נושא האיכות הפרוזאי שאי אלו אנשים מנכסים לעצמם תמיד שיעשע אותי או איך שהגדיר זאת מכר שלי ....שקרא פוסט מסויים : חבר אתה חופר .... יש לנו פה פלטפורמה ניפלאה להוציא החוצה את שאנו מעונינים ...האם לא חשוב לך שהפלטפורמה תצליח ולו רק בכדי לחשוף את התכנים שלך לעוד אנשים ?

מאד חשוב לי שהפלטפורמה תצליח

מה לעשות, אני כתומה בדם, גם כשאני מתעצבנת... אני בהחלט מסכימה שיש מקום גם לפירסום. אבל אני לא מוכנה לקרוא לפוסט על ביקור של בלוגרים במפעל טבעול בהזמנת תפוז "סקירה עיתונאית אובייקטיבית", כמו שג. יפית לא אובייקטיבית... אני מתעקשת פה על סמנטיקה

Master Stav

New member
אנחנו מסכימים כבר טוב ../images/Emo13.gif

לגבי הסמנטיקה , חלק מהרשומות לא יכולות להתקרא ביקורת עיתונאית חלק מהרשומות בהחלט כן . אני יכול לומר לך שכמי שהוזמן לכמה וכמה אירועים לא הונחתי מעולם איך ומה לכתוב רק התבקשתי לכתוב לא מעבר לזה יכול לומר לך שגם קטלתי פעם או פעמים מוצרים ומקומות ולא קרה כלום אחת הרשומות על סוג של מלח פחלצני להחריד שהתבקשתי לדגום אפילו קודמה בד הבית במשף סופ"ש שלם .... כך ש....יש ביקורות ויש יחצנות ויש פירסום ....יש הכול ומפה הרשות לכולנו והתיקווה היא להמשפ ההצלחה של התפוז ולו רק בגין הפלטפורמה והיכולת ואני מדגיש היכולת להביא שילוב של מסחר ואיכות יחד

למעלה