מה חושבים הבנקים הגדולים?

מה חושבים הבנקים הגדולים?

"כלכלני דויטשה בנק בסקירה על ישראל צופים כי תחת ממשלה בראשות מפלגת קדימה, המדיניות הפיסקלית הנוכחית תימשך. צופים צמיחה של 4.1% בשנה הבאה, וכי השקל יתחזק לרמה של 4.3 דולר עד סוף 2006" http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3188749,00.html UBS: קואליציה בראשות שרון - חיובית לשווקים "בבנק ההשקעות השוויצרי UBS רואים את הבחירות הקרובות כזרז חיובי לשוק, כל עוד הסקרים מצביעים על נצחונו של שרון. ההסתייגות היחידה - אם פרץ יהיה שר האוצר עלולים השווקים להגיב בירידות." http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3189938,00.html

ערב רב

New member
ואם ביבי ייבחר המשק יחגוג לדעתם

רק את זה שכחת לומר (לא שאני תומך בביבי ח"ח)

ביבי לא רע לכלכלה, גם לדעתי..

השאלה אם אתם רוצים שר אוצר בתפקיד ראש ממשלה.. כי חוץ מזה - הוא לא חיוני לאף קטגוריה.

bhnadav

New member
בדיוק ../images/Emo45.gif

אני בהחלט תומך בכך שלאחר הבחירות, אם קדימה תרכיב את הממשלה הבאה, הליכוד יצורף (עם תנאים קואליציונים מתאימים) ונתניהו יחזור לאוצר (עם ריסונים חברתיים שמתבקשים כעת, כאלה שגם הוא עצמו מבין שצריכים להיעשות).

ביבי ה-רע לכלכלה.

יש כאן שתי דעות מאוד ברורות. בעד העשירים- הפרטה, הורדת קיצבאות, הורדת מיסים על בורסה ועל רשתות. בקיצור- ביבי. בעד העם- קצבאות לחלשים, איגודי עובדים, מס על ההון, תשתיות ברכוש המדינה ולא ברכוש פרטי. בקיצור פרץ. תחשבו על 30% ילדים עניים בפעם הבאה שתגידו שביבי טוב לכלכלה. אם יש לכם מספיק כסף כנראה שיהיה לכם יותר. אם לא כנראה שתמצאו את עצמכם ברחוב.

mean girl 16

New member
אתה לא מבין??

שבלי ביבי פשוט לא הייתה כלכלה?! הוא הציל אותנו מקריסה, וברור שעוד לא הכל מושלם והוא מכיר בזה שהצעדים שלו היו במינון מופרז ושהשכבות החלשות נפגעו. צריך להמשיך ולתקן, וביבי הוא האדם הטוב ביותר לתפקיד.

bhnadav

New member
../images/Emo45.gif

מי שאומר שאפשר היה להקטין את הגירעון ובכך להציל את המשר מקריסה לא על ידי הקיצוצים שנעשו - טועה בגדול. יש ויכוח לגבי המימדים של הקיצוץ והוא מוצדק, אבל אל לנו לזכור שההשפעות שראינו בתקופתו של ביבי - היו בעצם השפעות של קיצוצים שנעשו בתקופתו של שר האוצר לשעבר סילבן שלום. ומי שטוען (כמו פרץ למשל) שהיה עדיף להגדיל את הגירעון, אבל להעלות את שכר המינימום ולהוסיף בקצבאות - הוא דמגוג גדול, כי במצב כזה היינו נהפכים לארגנטינה, ושם כל הדמגוגים הגדולים היו נהיים עמוק בזבל. ביבי נתניהו הנהיג מדיניות כלכלית נכונה שגוותה "קורבנות" גדולים, אני מסכים, אבל זה מחיר שהציבור הישראלי היה צריך לשלם על מבצ כלכלי רע מאוד. כעת כשהעוגה גדלה, צריך בהחלט לדעת לחלק אותה נכון, ובכך להחזיר את הביטחון הכלכלי לאזרחי ישראל, ולהציג תוכנית כלכלית-חברתית שתפתור את בעיות העוני בהקשר לצורה הנ"ל לגבי התקציב.

mean girl 16

New member
../images/Emo127.gifנדב חכם.

תקשיבו לו, זה משתלם.

bhnadav

New member
אממ...

ולגבי המשפט: "בלי ביבי לא הייתה כלכלה" - הוא נכון ברמה שלא הרבה שרי אוצר היו יכולים לעשות את הקיצוצים המתבקשים שעשה ביבי. שכחתי לציין גם משהו מהותי נוסף - ביבי הביא לרפורמות נכונות מאוד מאוד במשק. רפורמות שגם בייגה שוחט, שר האוצר המעולה של מפלגת העבודה בממשלות רבין, פרס וברק, תומך בהן, כי הן בהחלט מתבקשות. בנוסף, הייתה דרושה בהחלט בדיקה לגבי הקצבאות, כי לא ייתכן שתהיה מסחרה כזאת בנושא הזה, כשהמדינה עלולה להתפרק כלכלית. לביבי באמת הייתה התועזה הזאת, בצירוף הצוות במשרד האוצר בראשות יוסי בכר, מנכ"ל המשרד, שעל שמו - "רפורמות בכר".

bhnadav

New member
אני מתנגד לביבי מהבחינה הכללית,

אבל במהלכיו כשר אוצר אני תומך מאוד. הוא לא הרס את המדינה, אלא הציל אותה מקריסה כלכלית. זה שהציבור כולו שילם את המחיר על מהלכים מתבקשים שהצילו את המדינה לא אומר שהמדינה נהרסה. צריך כעת בדרך נכונה לשקם את האוכלוסיות הנזקקות, לחזק את מעמד הביניים ועוד כמה וכמה מהלכים מתבקשים. צריך לבוא המשך, זה לא תוכנית לשנתיים אלא לזמן ארוך.

גסיקה27

New member
לדעתי ביבי גרוע מאוד לכלכלה

עובדה היא בשנות שלטונו הכלכלה בארץ נהרסה, ושלא נדבר על תפקידו כשר אוצר שבו הוא היה יותר גרוע מגרוע

גסיקה27

New member
אני מעדיפה לשבת, תודה....

וחוץ מזה להורס מדינות לא מגיע כזה כבוד שיעמדו בשבילו

גסיקה27

New member
ואני מניחה שבגיל הצעיר את מבינה בזה

נ.ב. אני באמצע התואר לכלכלה וניהול, ואני לא מבינה בזה, וואהו... אוקיי ילדה בת 16 מבינה בזה יותר, נכון....... שתגדלי נדבר מותק

למעלה