מה חושבים הבנקים הגדולים?

אני מנסה לחשוב במה להתחיל

אז ככה : 1. כשמדובר על כלכלה מדובר על מי ומה נהנים מהתוכנית . בתוכנית הכלכלית של נתניהו מעטים הם שנהנו בעיקר האלפיון העליון , זה שנהיה עשיר יותר . (איך אמר היום מנכ"ל הבורסה : " ההשקעה בבורסה נועדה למי שמבין , הבורסה בשנה האחרונה עלתה מאוד והמשקיעים הרויחו מצויין , אבל לא הייתי מציע להשקיע למי שאינו מבין.... " " המשקיעים הכבדים הרויחו יפה בשנה האחרונה ושגשגו עם הבורסה עצמה ... " . אז מי שנהנה מהבורסה ומההתעצמות שלה השנה היו בעיקר האלפיון העליון ומעט אחרים !!!!!! 2. הפרטה - המדינההפריטה כל דבר שזז בעקבות מדיניותו של נתניהו !!!!!! מי קנה את הבנקים , או המפעלים עתירי ממון ? רק האלפיון העליון זה שתמיד מרוויח בכל מקרה בכל מצב ובכל תוכנית !!!!!! מי הפסיד ? בד"כ המפוטרים , אלה שפוטרו עקב "התייעלות" וייעול מצד הקונים , האלפיון העליון כבר אמרנו ?!!!!!!!!!!!!!! "בזק כבר החלה בהתייעלות , המוקדים 144 , 166 , 199 לא יעבדו יותר 24 שעות ביממה "!!!!! משמע מפוטרים רבים עקב צמצומים והתייעלות !!!!!!!! 3. יוקר המחייה עלה , הפערים החברתיים התעצמו , עני הפך לעני יותר ועשיר לעשיר יותר !!!!! 4. חינוך לעשירים בלבד . הפערים הלכו והתעצמו , באזורים מעוטי היכולת תלמידים ירדו ברמה (אין תקציב , אין מורים פרטיים , אין שיעורי עזר וכו'... !!!! ) , באזורים העשירים והמבוססים יותר הפער הולך ומתעצם היכולת הכלכלית מאפשרת להם להשלים את הפער עקב "דילול" תקציב החינוך !! 5. ביטול קצבאות הילדים (מי בד"כ נפגע מהם ? מי שמרוויח 800,000 ש"ח לחודש ? או מי שמרוויח 3,000 ש"ח לחודש ? ) . 6. הורדת הסיוע למשפחות חד הוריות : משמע ילדים למשפחות חד הוריות ישרישו את הפער ההולך ומתעצם בכל מקרה !!!!!!!!!!! 7. הורדת הסיוע לקשישים : אין כסף לתרופות , פחות הוצאות לבריאות אישית וכו'... תמותה גדולה יותר עקב אי יכולת לכלכל את המשפחה/בריאות וכו'... 8. הורדת הסיוע לנכים : מי נפגע מכך ?!!!!!!!!!!!!!!! מי שמרוויח מליוני שקלים או מי שהונו מוערך בכמה מלירדי דולארים ?!!!!!!! 9. הורדת המיסוי על רכבים (בד"כ הורדה מתונה על הרכבים הפשוטים יותר כמה מאות שקלים ועל היקרים יותר כמה אלפי או עשרות אלפי שקלים) . למי בכלל יש כסף לקנות רכב חדש ?!!!!!!!!! כשאין אוכל במקרר ? 10. אגב , בניית כביש 6 כדי לקרב את הצפון והדרום למרכז (מעוטי היכולת גרים שם בד"כ , "הגאונים" רצו לסייע להם למצוא עבודה במרכז !!!! רמאים), למי בכלל בדרום או בצפון יש רכב ? וגם אם יש לו רכב , לזה שגר בצפון או בדרום , מאיפה יש לו כסף לשלם עבור האגרה היקרה בכביש 6 ? וגם אם יש לו מעט כסף לשלם לאגרה על הנסיעה , למי בכלל יש עבודה במרכז ? אפילו לאנשי המרכז אין עבודה הרי כולם מובטלים !!!!!! 11. כמה פעמים שמענו על משפחות במצוקה , על בתי תמחוי , על עמותו לסיוע , על מתאבדים מחוסר ברירה ???????????????? כשמדברים על תוכניות כלכליות , תפסיקו להיות "חכמים" ואל תספרו לי על קידום הכלכלה במדינה !!!!! קידום הכלכלה מגיע על חשבון הבריאות , היאוש האבדון של למעלה ממליון וחצי תושבים במדינה שחיים מתחת לקו העוני !!!! אגב, למסכנים האלה שחיים מתחת לקו העוני בד"כ אין אפשרות לדעת אם התוכנית הכלכלית הזאת שהרסה להם את החיים היא טובה !!!!! מפני שבמקום ללכת ללמוד לימודים גבוהים בכלכלה , מתמטיקה וכו'... הם יוצאים בגיל צעיר לעבוד כי אין להם מה לאכול בבית !!!! אז תעשו טובה ותפסיקו לבלבל במוח , תסתכלו לאלה "המסכנים" בעיניים כשאתם מספרים להם על הכלכלה המוצלחת של נתניהו !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

bhnadav

New member
אלה פשוט צעדים מתבקשים.

ההפרטות לדוגמא - אלה צעדים שהמדינה הייתה חייבת לעשות! מדינה לא אמורה להחזיק בחברות כאלה, ובכך למנוע את התחריות שצריכה להיות. רפורמת הנמלים לדוגמא - צעד מאוד מתבקש. המיסוי על שוק ההון, הרפורמה בנוגע לחברות הבטוח והפנסיה - אלה צעדים שבלעדיהם אי אפשר להמשיך. בתור "כלכלנית", התעלמי לרגע מהדעות הפוליטיות שלך נגד ביבי נתניהו. הרי גם בייגה שוחט השמאלני הצביע בעד הצעדים הכלכליים של נתניהו, מהסיבה הפשוטה שהוא איש כלכלה עם ידע רב וניסיון בכלכלה הלאומית, ויודע שעם כל הקושי שבדבר אלה צעדים שהיו חייבים להתבצע, כדי להציל את הכלכלה הישראלית מקריסה. כל אחד מהשינויים שהצגת, ברמה הכללית, הם שינויים שהתבקשו, ותודה לאל שנעשו בשלב הזה, כשהיינו על סף קריסה. אוכלוסיות רבות אכן נפגעו, אבל אלה דברים שכעת צריך לטפל בהם. עמיר פרץ הציע להגדיל את הגירעון כדי להביא להעלאת שכר המינימום ל-1000$ ולהגדיל את הקצבאות. בעניי אמירות כאלה גובלות בחוצפה, כי עמיר פרץ יודע בליבו שבלעדי הצעדים הללו שהוא כל כך מנגן עליהם היום נגד ביבי - הוא והמפלגה שלו היו היום במדינת ארגנטינה, לא במדינת ישראל. הרפורמה בכל הקשור לקצבאות - אלה צעדים נכונים! המצב שהיה פה עד כה היה מטורף ומאוד לא הגיוני, מה שהוביל לגידול מסוכן בגירעון, לחיסול קופת המדינה. אלה דברים מסוכנים, אסור היה לתת לזה להמשיך. מה שכעת צריך לדבר עליו אחרי הבראת המשק, הוא שיקום החברה. לא צריך לתקוף את נתניהו על מדיניותו כדי להגיד כמה הוא לא מתאים להיות ראש ממשלה. אני חושב שהוא אדם שלא מתאים לתפקיד כעת ומתנגד לעמדותיו, אבל זה לא מפריע לי לתמוך במדיניותו הכלכלית. המדיניות הייתה נכונה, ועכשיו יש צורך גם בהמשך נכון. צריך לבאר את החברה על ידי מהלכים נכונים, ולא על ידי פופוליזם זול שמדבר על דברים שגם שר האוצר המיועד של אדון עמיר פרץ מתנער מהם. משמאל - לא לעבוד על הציבור שאפשר להגדיל את שכר המינימום ל-1000$ ולהעלות את הקיצבאות בצורה לא הגיונית. מימין - לא להשתמש במדניותו הכלכלית של נתניהו כדי להציג כמה אתם מתנגדים לו. את תומכת במפלגת ימין? תגידי שנתניהו לא מנע את ההתנתקות, תגידי שהוא היה שר בממשלה עם העבודה, תגידי שהוא לא היה עם המתנחלים. אבל זה חוצפה להשתמש בדמגוגיות כמו אלה כדי להצדיק את התנגדותך לאיש ששמו נתניהו.

מי זה את ?!

אני מתנגד לאיש שקוראים לו נתניהו בגלל הכל ובמיוחד בגלל תקופת היותו שר האוצר . אמרתי וכתבתי , תפסיק לדבר איתי בסיסמאות !!! יש מליון וחצי אנשים במדינה שחיים מתחת לקו העוני ע"פ סקר של הלשכה לסטטיסטיקה !!!! ישנם למעלה מ - 750,000 ילדים שחיים במצב כזה . ישנם לא מעט שהיו במעמד הביניים (בינוני) שירדו לתהומות , אז תפסיק לספר לי סיפורים על מדיניות כלכלית מחוייבת המציאות . אף לא אחד מאיתנו טיפש , כולנו מבינים שדקה אחרי ש"המצב הכלכלי הגרוע " במדינה הובה לידיעתינו , מצאו כמה מאות מליארדים לסבסד את מי שרק התחשק , היו לא מעט "באי בית" שזכו פתאום לטובות מצד גורמים כאלה ואחרים , פתאום יש תקציב בחירות מנופח , פתאום יש תקציבים להגדיל שכר לנבחרים . בבנק ישראל פתאום יש מקום לשכר של 30,000 - 70,000 ש"ח , למסיבות שחיתות שיצאו מכיסם של העניים , שהגיעו למלאאת "צורכיהם" של אלה שמסבירים לנו איך אפשר וצריך לחיות ממשכורת של 3,000 ש"ח !!!!!! בעוד הם מזרימים תקציבי ענק לאנשי שלומם . איך אומר נחמיה שטרסלר " אז שיפסיקו לעבוד עלינו " !!!!!!!!!! בלי קשר , נתניהו היה ראש ממשלה גרוע , מנהיג תנועת ליכוד גרוע , שר אוצר גרוע והמדינה צריכה מישהו לשם שינוי שיתקן את העוול והאטימות שאליההגיעו כולם כול "הכלכלנים המהוללים" שצצו בכל רגע להסביר למה גרוע אבל טוב , גרוע וגרוע ידידי שום טוב אין בגרוע הזה לפחות לא לאלה שכבר התאבדו בגלל בעיות כלכליות !!!!!!!!!!!!!! אני מזמין אותך לראות את "המספרים" האלה שאתה מדבר עליהם , אתה יודע יש להם שמות , ילדים , משפחות ועוד... תפסיק להקליד מאחורי המקלדת ותרד לראות אותם !!!!!!!!!

bhnadav

New member
הו הו הו...

מה אתה בכלל יודע על את מה אני רואה ואת מי אני רואה
המספרים האלה באמת קיימים, אני לא התעלמתי מהם בדבריי אלא להפך, אמרתי שעתה צריך לטפל בהם. אבל בהכרזות פופוליסטיות כמו אלה של עמיר פרץ, אלא במדיניות שקולה ונכונה. המשק היה על סף קריסה כלכלית. ביבי נתניהו היה חשב לחלץ את הכלכלה הישראלית מקריסה, ואלה היו רפורמות שהתבקשו כדי לא להפוך את ישראל לארגנטינה ב'. כל הציבור נפגע מזה, הן מעמד הביניים והן המעמד הנמוך. אבל אלה היו מהלכים שהתבקשו, כי אמנם אתה מעדיף להתעלם מזה - אבל הם כן היו הכרחיים. עתה צריך, כפי שכתבתי, לטפל באלה שנפגעו בדרך נכונה, שלא תפגע בכלכלת המדינה ותבריא את מצבם של אותם חלשים, וגם מעמד הביניים, שנפגעו מהמדיניות הכלכלית. נ.ב אני התייחסתי בהודעתי בטעות כאילו אני פונה לאותה חברת פורום שהציגה עצמה כלומדת כלכלה וניהול, זו שכתבה את דעתה על ביבי מבלי להציג את מה שהיא רואה בו כ"הריסת הכלכלה" ע"י ביבי. לפחות אתה כתבת מה לא מוצא חן בעניך שם, אבל אני עניתי בהתאם.

mean girl 16

New member
.......

בין השאר נתניהו גרם לכך שלא יהיו 200,000 מובטלים. ואין הרבה מה להוסיף כי אמרנו כבר הכל. נתניו התחיל לתקן ועשה זאת בהצלחה רבה ולפי דעתי הוא צריך להיות זה שימשיך.

על איזה "אין מובטלים" את מדברת ?

בדיוק היום כתבה בעיתון ידיעות על "ויסקונסין" אולי כדאי שתקראי ותחכימי !!!!! אגב , הייתי שמח לראות איך מסתדרים עם "השכר" שמקבלים "הלא מובטלים האלה " . את ילדתי בת 16 , ללא משפחה , ללא כל הוצאות נלוות , אשמח אם תגבי את דברייך בכאלה "שיצאו ממעגל העוני" בגלל תוכנית ויסקונסין המהוללת !!! תפסיקו לדבר בסיסמאות , המצב הכלכלי בשכבות נרחבות בציבור בכי רע (בעיתון מקומי בירושלים ישנה כתבה נוספת על "נסיון להתאבדות " של איש משפחה שירד מנכסיו !!!! ) . מזכיר לי את האימרה " הניתוח הצליח החולה מת " !!!!!!!!!!!!!!!!! אז ילדה יקרה , "הרבה חולים מתים" בניתוח המצויין שעשה הפרופסור "לרפואה " נתניהו .

bhnadav

New member
בוא נדבר תכל'ס.

אפשרות אחרת להוצאת המדינה מהמיתון הכבד ומהכלכלה הקורסת שכמעט הביאה אותנו למצב של קריסה טוטאלית ולהפיכת ישראל לארגנטינה ב' => יש לך
אין אחת רצינית כזאת, מלבד מה שעשה ביבי עם הרפורמות השונות וצמצום הקיצבאות. אתה, פרץ, ברוורמן וכל שאר החכמים הגדולים מאשימים עכשיו את ביבי על השלכות המהלכים שעשה, אבל שוכחים איפה היה המשק בישראל לפני כניסתו לתפקיד, ומה היה מצבה של הכלכלה הישראלית. גם ברוורמן וגם פרץ צריכים להודות מקרב לב לנתניהו על מה שעשה, כי מצד אחד הוא הציל להם את הכלכלה (עמיר פרץ כיו"ר הסתדרות בארגנטינה ב' - בעייה רצינית למנהיג העובדים. ברוורמן כנשיא אוניברסיטה במדינה קורסת - לא כיף במיוחד), ומצד שני גם הביא להם טיעונים דמגוגיים כיצד לעבוד על הציבור, ולהאשים את ביבי במצב של האזרחים שמצבם באמת קשה. אני לא רוצה לדעת מה היה קורה פה אילולא נעשו אחת ולתמיד הרפורמות הכה מתבקשות האלה במדינה, ואילולא נעשתה הורדה מקיפה של הקיצבאות שהכבידו על קופת המדינה. מצב כזה לעולם לא היה יכול להמשיך, ובזכות זה המדינה עכשיו בצמיחה, שתחלחל אט אט גם לכל אזרחי ישראל שנפגעו (גם מעמד הביניים נפגע, ובוודאי שהמעמד הנמוך), מבלי שהייתה ברירה אחרת.

bhnadav

New member
ממה נובעת השאלה../images/Emo35.gif

אם אני אומָר לך שאני לא באמת בן 15, פתאום תתחיל להתייחס למה שכתבתי ברצינות? אם ככה אז לא, אני בן אדם מבוגר שלא רוצה לכתוב את גילו האמיתי ולכן שמתי את השנה 1990 באופן שרירותי. עכשיו התגובה שלך למה שכתבתי תהיה שונה? מצויין! אתה מוציא את עצמך כאן רע, אני מופתע.

ראשית , לא !!! לנער בן 15 אתה כותב

רהוט ועם "נחישות" , יחסית לגיל 15 ההתדיינות איתך מעניינת למרות שאיני מסכים כמעט עם דבר מכל מה שכתבת ( ואם אינך בן 15 זה רק מקבל יותר משנה תוקף מפני שהייתי שמח לו היית מגיע לאותם אזורים עליהם אני מדבר ולא על אותם מקומות עליהם אתה מדבר או מכיר . ידידי , אכיר לך את ישראל "השלישית" לא השניה אפילו !!! ) . לעצם העניין , הנהנים היחידים מתוכניתו של נתניהו הם האלפיון העליון , נקודה !!! הם אלה שיזכו לראות את פירות התוכנית , הם כבר רואים אותה !!! הם אלה הבלעדיים שיקטפו את הפירות כאשר יקנו כל דבר שזז "מההפרטות" !!! הם כמעט היחידים שיזכו להנות מעליות הבורסה כי הם היחידים שיש להם כסף נזיל להשקיע שם !!! הם גם היחידים שיכולים לפטר עובדים בתואנת "יעול" כי "המדינה בידיהם" עכשיו !!!! ההפרטה העבירה את אוצרות המדינה לכל המרבה במחיר והוא שיעשה בהם ככל העולה על רוחו !!!! הדמגוגיה של ביבי בדבר הענקת אדמות לחיילים משוחררים , היא דמגוגיה לשמה ומס שפתיים בתקופת בחירות !!!! אמירות שכאלה לא יוציאו את העניים מהעוני ידידי. נתניהו אולי "שר אוצר מעולה" אבל הייתי שמח לראות מי נהנה מהתוכנית ? אגב , ע"פ הדברים שנאמרו כל הזמן למדינה היה גרעון אדיר , מעניין לאן נעלם הגרעון כשמגיעה תקופת הבחירות , פתאום כולם נזכרים שיש "רזרבות של כמה עשרות או מאות מליארדים" שאפשר לחלק " אם אני אהיה ... " לאלה שחיים מתחת לקו העוני או לאלה שכבר איבדו עצמם לדעת ידידי , אין כל סיכוי קל שבקלים להנות " מהפרי האסור" הוא מיועד לאחרים " טובים וראויים יותר" !!!!

bhnadav

New member
../images/Emo26.gif

כתבתי כאן על מספר הדברים. תחילה הבהרה - אינך יודע מה מצבי הכלכלי, אינך יודע מה מצבה הכלכלי של משפחתי, אינך יודע היכן אני גר ומה אני רואה. אז אל תצא עם מסקנות כה חפוזות. בקשר לגיל שלי - עוד חודשיים אני בן 16, בע"ה. אני מתעניין בפוליטיקה ובכלכלה (לענייננו), ויש לי ידע מסויים בנושא. בקשר לבנימין נתניהו - אני לא תומך בו באופן כללי (אני תומך בקדימה ולא בליכוד), אני לא תומך בו מבחינה מדינית ולא מעוניין לראות אותו כראש ממשלת ישראל. אני לא מאמין להבטחות הבחירות שלו, כמו שאני לא מאמין לאלה של עמיר פרץ או של אחרים. כל אלה לא מפריעים לעובדה שתמכתי בנתניהו כשר אוצר, כלומר במדיניותו הכלכלית שהוציאה את מדינת ישראל מקריסה כלכלית ואת המשק ממיתון כבד שנבע ממספר גורמים. ביבי והצוות שלו באוצר (בראשות מנכ"ל המשרד, יוסי בכר), החליטו על מספר רפורמות שיוציאו את המדינה מהמיתון הכבד, ויקטינו את הגירעון שסיכן את המדינה. הרפורמות שהם החליטו עליהם, ובעיקרן ההפרטה של החברות הממשלתיות (אותה ביקרת בתגובתך), הן מפתח לצמיחת המשק, שתחלחל לכל שכבות האוכלוסיה. המצב בישראלי היה בלתי אפשרי. הכלכלה עמדה בפני קריסה, המשק היה במיתון, הגירעון היה עמוק. אלה סממנים מובהקים של כישלון מדיניות רווחה, מדיניות שלא מתאימה לישראל בשלב זה שלה. להפרטה המדינית בישראל היו מספר גורמים. ראשית, התפיסה כי מעבר לכלכלה חופשית שמתבססת על רווח אישי על אנשים פרטיים היא בריאה מאוד למשק ותוביל אותו רק לצמיחה. צמיחה כזאת חייבת גם לחלחל לכל שכבות האוכלוסייה, וזה אכן קורה אט אט. גם המספרים לגבי הירידה באבטלה מבשרים על כך. לא ייתכן כי מדינת ישראל, עם גרעונות כאלה, תחזיק בחברות ממשלתיות ותמנע כלכלה חופשית. המעבר לשירות עם זיקה רווחית של אנשים פרטיים מביא רק להתייעלות במדינה, ומביא הצלחה בסיפוק שירותים שחברות תחת המדינה לא היו יכולים לתת. כמובן שיש גם את עניין גיוס הכספים על ידי מכירת החברות. יש סיבות נוספות כמובן, אבל אני חושב שמיציתי. בקיצור, בסך הכל, ההפרטה רק תועיל למדינה ולאזרחיה. יש לזכור כי המדינה באמת הייתה במצב מאוד קשה והקיצוצים בקיצבאות היו נדרשים, מה גם שביבי תיקן הרבה דברים פגומים בכל העסק הזה של הקיצבאות. אלה היו מהלכים נכונים, ועתה צריך לעשות מהלכים שיבנו בצורה נכונה את החברה, תחת הכלכלה הזאת. הקיצוצים היו בהחלט נרחבים, אבל עתה לא צריך להעלות את שכר המינימום ל-1000$ או להקפיץ את הקצבאות, אלא להמשיך במדיניות נכונה שתביא גם את אזרחי ישראל ל'צמיחה'. ואני מאמין שבנושא הכלכלי די מיצינו, שהרי ברור כי העמדות שלנו לגבי מדיניות כלכלית (שמאל וימין, נגיד) הן מנוגדות, כך שזה לא משנה. בנוגע לבחירות - בחירות הן חלק מהמנגנון הדמוקרטי ודרוש לו כסף. כמו שדרוש כסף למשרד הפנים כדי להנפיק דרכונים ותעודות זהות, ככה צריך גם כסף לבחירות. אפשר גם לא לעשות בחירות, אבל אז באמת יהיה צידוק לאמירות השונות שיש פה דיקטטורה ולא דמוקרטיה
נ.ב תודה על המחמאות...רהיטות, נחישות...

bhnadav

New member
אם את לומדת כלכלה,

וחושבת שביבי הרס את הכלכלה של המדינה, את צריכה לבדוק את עצמך או המרצה שלך. כי אם ביבי לא היה עושה את המהלכים שעשה, לא את ולא האמצע תואר שלך היו שווים משהו היום.

bhnadav

New member
ובנוסף,

בתור בעלת חצי תואר בכלכלה, תני דוגמאות למהלכים שהרסו את הכלכלה של המדינה. כולי אוזן (ובמיוחד עיין
).

גסיקה27

New member
זו קצת בעיה להגיב לאובססביות

כי כל מילה שאני אומר וכל דוגמה שאני אתן לכם לא תצליחו להבין כי ככה זה שמתעסקים עם ליכודניקים, מדובר על נאמנות פאטלית ועיוורת ללא כל יכולת לראות את האמת, אלא אם ה"גאון" ביבי אומר אותה.... צאו מהמשבצת ותיפתחו לרעיונות חדשים - ביבי הוא פשוט אסון למדינה ולא צריך תואר ואפילו לא קורס אחד בשביל ההיגיון הבריא. ודרך אגב הדוגמה הכי טובה שאני יכולה לתת לך היא תקופת שלטונו של ביבי - אחת מתקופות השפל הכי גדולות במדינת ישראל, רק תנבור בסטטיסטיקות ותראה כמה שער המטבע שלנו היה בהשוואה לדולר, כמה מובטלים היו וכן הלאה והלאה, ואם אתה לא מצליח לראות את ההיגיון שעומד מאחורי זה אז..... וכבדרך אגב - גם אם היינו מאימינים לשטויות האלו שביבי היה צריך להקריב קורבנות ובסופו של דבר המצב היה משתפר.... למה הוא לא השתפר ??? לביבי היו שמונה שנים לשפר את המצב... מה קרה??? ברק הפריע לו באמצע??? הרצפה הייתה עקומה??? תבינו כולכם את הרמז העבה - ביבי הוא אסון למדינה הזאת!!!!!!!!!!!!!!

bhnadav

New member
LOL...ברגע זה הרסת הכל.

ראשית - אני לא ליכודניק, אלא תומך קדימה שסולד מנתניהו כראש ממשלה. למרות זאת, אני גאה בכך שהוא היה שר האוצר בממשלת הליכוד בראשות שרון, ותומך בכך שהוא יהיה בתפקיד הזה גם אחרי הבחירות. שנית - הדוגמות שהבאת הן דמגוגיות בטירוף, כמו מספר המובטלים והדולר. כולנו יודעים שלא נתניהו גרם להם, אלא להפך - רק שיפר את המצב בתחומים האלה. אם את כל כך אוהבת סטטיסטיקות, כדאי שתבחני אותן באופן מדוייק יותר לפני שאת מגיעה למסקנות הנחרצות כל כך - שביבי אשם במספר המובטלים או בדולר-שקל. ועוד דבר (למה אמרתי הרסת הכל) - הייתי בטוח שאת באמת רצינית ומוכנה לנהל דיון כלכלי ענייני, אבל מההודעה הזאת הבנתי שרק פוליטיקה מעניינת אותך ולא טובת המדינה. אני כפי שאמרתי - תומך קדימה, אבל טובת המדינה מעניינת אותי ובתחום הכלכלי אני תומך בנתניהו, למרות שאני לא מחזיק בדעותיו בנושאים המדיניים לדוגמא, או כראש ממשלה. את, לעומת זאת, לא עושה אבחנה בין שני אלה, ולכן מעדיפה לסלף נתונים ולהשתמש בדמגוגיות כלכליות כדי לשרת את הוויכוח הפוליטי שלך.

גסיקה27

New member
חחחחח קדימה = ליכוד

למה איפה היה שרון עד לפני שבוע??? לא בליכוד??? אז מה ההבדל??? אה כן שכחתי, לפני השבץ המוחי הוא היה ליכוד, אחרי שהשבץ המוחי סידר לו קצת את המוח - הוא פתאום רראה את האור והקים את קדימה..... אנשים אתם פשוט נטולי היגיון.. והוכחתם את טענתי אחת לאחת - עם ליכודניקים / קדימה / איך שלא תקראו לעצמכם אי אפשר לדבר כי את מקום השכל תפסה נאמנות עיוורת

למעלה