מה ידוע מבחינה מדעית וארכיאולוגית על ההיסטוריה של עם ישראל?

אם היו כאן שני בתי מקדש, וישוב יהודי שהשתמש בהם

זה אומר שיהודים חיו כאן כבר לפני 3000 שנה, לא? אז האם זה לא נותן לנו לדעתך איזו זכות לשבת כאן?

dude101

New member
לדעתי האישית? לא

רק כי אבות אבותיי בנו בניין במקום מסוים לא מקנה לי זכות על הקרקע הזאת לעולמי עד.
&nbsp
לדעתי האישית אם ליהודים יש זכות על הארץ כי בית המקדש שלהם היה פה, אז גם למוסלמים (לא פלסטינים. מוסלמים באופן כללי) יש זכות על הארץ כי כיפת הסלע הייתה ועודנה כאן.
"אבל רגע", אתה אומר "אנחנו היינו פה לפניהם". סבבה, אבל לפי התנ"ך וחלק מהתיאוריות הארכיאולוגיות באשר למוצא עם ישראל גם כשאנחנו הגענו הארץ הייתה קצת תפוסה.
למעשה, רק אם שוללים לחלוטין את יציאת מצרים וכיבוש הארץ אפשר לטעון שליהודים יש "זכות אבות" על הארץ.
&nbsp
אגב, אפשר לשאול איפה שמעת את המונח "זכות אבות"?
אני תוהה כי בד"כ משתמשים במונח לתאר חסד אלוהי שנוצר לאדם על ידי אבותיו, ולא בתור דרך להצדיק התיישבות יהודית בא"י.
&nbsp
בוא ננסה גם מהכיוון השני - תדמיין שמחר כל הארכיאולוגים וכל חוקרי המקרא יגידו "וואו, חבר'ה, פיספסנו בגדול. בית המקדש בכלל לא היה בירושלים. מסתבר שהוא היה באמצע סודאן". מה לדעתך צריך לקרות? הממשלה תתנצל בפני הפלסטינים על אי ההבנה ותבקש מכל היהודים לארוז את החפצים שלהם בזמן שהיא מגייסת את צה"ל להשתלט על סודאן?

אל תצחיק אותי, "זכות אבות" זה מונח פופולרי שלא רק דתיים

משתמשים בו, מה קרה נידבקת מ BravoMan?

dude101

New member
האמת? פעם ראשונה שאני שומע את המונח (לפחות למיטב זכרוני)

פשוט חיפשתי אותו בגוגל, וכל התוצאות שראיתי התייחסו למשמעות הדתית.
בהחלט יכול להיות שנתקלת בו בהקשר אחר, ובדיוק בגלל זה שאלתי מאיפה אתה מכיר אותו.
לא הייתה כוונה לרמוז או להאשים אותך בהיותך דתי.

nightjar

New member
כלומר בין אפס לאינסוף פלוסמינוס סטיית תקן

מי מחליט מתי היא פגה תוקף?

jamejame

New member
הטיעון שלך (אני הייתי קודם ולכן זה שלי)

נקרא טיעון ארגז החול או טיעון גן הילדים, על שם המקום בו נפוץ בויכוחים השימוש בטיעון זה.
בגן הילדים זה נגמר בדרך כלל בכמה נשיכות שהצד החזק מעניק לחלש, קצת בכי, ואז הגננת מתערבת. ממש כמו במזרח התיכון.

dude101

New member
אתה שואל שאלות מאוד רחבות

אם זה באמת מעניים אותך, מאוד מומלץ שתבדוק בעצמך במקום לחכות לתשובות. רשימה של נקודות אקראיות שאולי יעניינו אותך (מתוך זיכרון, לקחת בערבון מוגבל):
* יש המון תיאוריות לגבי היווצרות עם ישראל. תזרוק ניחוש ויש סיכוי לא רע שיש כמה חוקרים שיתמכו בו. מן הסתם מקור עם ישראל הוא בעמים אחרים שהיו באיזור.
* היהדות עצמה (דת) צמחה מתוך אמונות פוליתאיסטיות במזרח התיכון. "אל" היה במקור שם של האל הראשי במיתולוגיה של עמי האיזור.
* יציאת מצרים כנראה לא התרחשה.
* ממלכות יהודה וישראל התקיימו, אבל לא בטוח שהן היו ממלכה אחת במקור.
* בית המקדש הראשון והשני התקיימו.

pozetiv

New member
זה מתחיל מהסוף .

ישנם יהודים שהם בעלי בחירה חופשית .
יהודים אלו כל מה שירצו יקרה , זה לא אומר שהם נביאים והם יודעים מה יקרה. הם קובעים מה יקרה. רק בגלל שהם רוצים. זאת המשמעות של הבחירה החופשית .
בשביל יהודים אלו כל ההמולה וכל ההתרחשות קיימת .

אם נדמיין מעגל, יהודים אלו יהיו במרכז, מסביבם יהיו יהודים שאין להם בחירה חופשית מכל סיבה שהיא, מסביבם יש את היהודים שבמקור לא היו יהודים והם בכלל שייכים לעם אחר הצטרפו ליהודים מסיבות שלהם בצורה של חתונה עם אישה יהודיה הם נקראים גרים. מסביב לכל העסק הזה נמצאים כל העמים באשר הם .
כל המטרה היא שכולם יהיו שותפים בחגיגה ויהנו מהברכה שאותם יהודים שנמצאים במרכז מביאים .

אולי זה נשמע כלכך פסטורלי אבל המציאות יותר קשה, אותם גרים שהצטרפו ליהודים שמלכתחילה תפקידם לשמש כגשר בין העם היהודי לעמים מהם הגיעו, רוצים להשתלט כל כל העסק והם אומרים שהם יהודים ונראים כמו יהודים וכולם מקבלים אותם כנציגי היהודים, אבל הם מסתירים את המטרה האמיתית שלהם והיא לשלול את כוחם של היהודים בעלי הבחירה החופשית ולנכס לעצמם את התרבות היהודית כמנהיגיה שמקום המנהיגים האמיתיים שנמצאים במרכז המעגל.

נוצר כאן מאזן של כוח מול כוח שמטרתו לבחון כל יהודי לאיזה צד הוא נופל, לאיזה צד הוא נוטה, כי להיות חלק מהברכה זה לא צחוק, זה עניין מאוד רציני, כי זה לתמיד. ואז נוצרת מסננת צפופה שפולטת את כל המתחכמים למינהם שמעידים על עצמם לאיזה צד הם שייכים, ליהודים בעלי הבחירה החופשית או לגרים שרוצים למנוע מהם כנ"ל.

יהודים בעלי בחירה חופשית נקראים צדיקים .
לגרים יש סמכות רבנית שקולטת ומלווה גרים בכל דרכם בהקלטותם לחיק העם היהודי .
את אותם הצדיקים לא ניתן לאתר כי זו הדרך שלהם להמשיך בתפקידם .

ובכל זאת, ישנם מאמצים עצומים מצד הגרים שהצטרפו לעם היהודי מהסיבות הלא נכונות, להמשיך ולנסות לאתר אותם .

ומכאן מתחיל כל הניסיון לחקור את העם היהודי כמו מרגלים בכל התחומים שהצגת ארכיאולוגיה הסטוריה וכן הלאה .בין היתר כדי להשתלט על התרבות היהודית .
ברגע שאתה מבין את המפה הזאת ומסתכל עליה בצורה אובייקטיבית ולא משוחדת אתה יכול לדעת לנווט את עצמך בחיים בלי שום קשר למה שאחרים אומרים או חושבים .

וגם לא תצטרך לחפש לקבל תשובות ממי שבעצמו מבולבל כי הוא קיבל ממישהו שהוא בעצמו מבולבל .

הנה אני כותב כאן ביום שבת, עכשיו תתנצל?

BravoMan

Active member
על מה בדיוק אתה מצפה שאתנצל?

על זה שהייתי בטוח שלא תכתוב בשבת?
סבבה, צודק, טעיתי!
&nbsp
על זה שאתה בא למכור לנו "נבואה". אני עדיין לא בטוח שזה לא מה שקורה פה, אבל אני אתן לך להנות מהספק...

טוב לא ציפיתי ממך למשהו אחר...

יש לי רק שאלה אליך, עברתי על הודעות בפורום ונתקלתי בהודעה שלך שבה אמרת למישהו שההבדל בין החיידקים של היום (מבחינת DNA) לעומת החיידקים של פעם (מלפני מיליארדי שנים) הוא הרבה יותר גדול מהמרחק הגנטי בין אדם לקוף.

אז רציתי לשאול, על סמך מה קבעת את זה? האם יש איזה מדען שראה פעם DNA של חיידק מלפני 2 מיליארד שנים? אם לא אז מאיפה אתה יודע מה המרחק בין החיידקים של פעם לחיידקים של היום?

BravoMan

Active member
או, והנה הגענו לאמת:

אתה פוסל גם את האבולוציה, נכון?
&nbsp
"חיידק" זה מה שאנשים בשפת העמחה מכנים כל יצור חד-תאי מיקרוסקופי.
&nbsp
בין אם הוא גורם למחלות, ובין אם לא.
&nbsp
כשמדברים על "חיידקים" מלפני מיליארדי שנים, מדברים למעשה על יצורים חד תאיים ראשונים שהתפתחו על כדור הארץ.
הסיבה שאנחנו יודעים עליהם היא... שנשארו ראיות!
&nbsp
אתה יכול להתחיל לקרוא מכאן:
https://en.wikipedia.org/wiki/Earliest_known_life_forms
&nbsp
לאומת זאת כשאומרים "חיידקים" מודרניים, בד"כ מתכוונים לבקטריות או אפילו ווירוסים (שהם לא ממש יצורים חיים, אבל מי מבדיל).
את הגנום של המדענים ניתחו (וממשיכים לנתח, כי יש המון סוגים), ומצאו שחלקם מורכבים יותר אפילו מיצורים רב תאיים מסוימים.
https://www.abc.net.au/news/science...terium-pushes-boundaries-of-evolution/8228876
&nbsp
רוב האנשים לא יודעים את ההבדל.
&nbsp
מדענים יודעים, ולי יצא לקרוא פה ושם, ולראות סרטונים עם הסברים פה ושם.
לא מתיימר להיות מומחה, אבל אם היית מתעניין טיפה, היית מגיע לאותו ידע כמוני, ולא היית צריך לשאול "איך קבעתי".
&nbsp
הרי אותו גוגל יש לשנינו...
&nbsp
בריאתנים לאומת זאת, הם שקרנים או בורים כפייתיים (חייבים להיות כזה, אחרת אי אפשר להיות בריאתן), והם בכוונה מנסים לטשטש את ההבדל בכל הזדמנות שהנושא עולה לדיון.
&nbsp
תן לי לנחש - אותו מקור שהוביל אותך לשאול על הנבואה, יוביל אותך לשאול על בואינג וטורנדו במגרש גרוטאות?
&nbsp
אם כן, יש פה בחור שמתמצא במציאת פרארי על מאדים, דבר איתו

&nbsp

אז רשום שם שמצאו עדויות לחיידקים, אבל אין לך את ה DNA שלהם..

אז אינך יכול לדעת שהם היו שונים מהחיידקים של היום!

ועדיין לא התנצלת לפני על זה שקראת לי מחבת...

BravoMan

Active member
למה אתה מתעקש שיאכילו אותך בכפית?

כשבאת לשאול על הנבואה, השקעת בחיפוש ב-Google כדי "לחסוך לנו עבודה".
אבל בכל פעם שאני מפנה אותך למקור מוסמך כגון Wiki אתה לא טורח לקרוא, ובטח שבטח לא לחפש ב-Google או אפילו לעקוב אחר קישורים באותו דף שכבר הגעת אליו.
&nbsp
ואחרי זה אתה מתפלא שאני חושד במניעים שלך?
&nbsp
התווכחת איתי על כמות השבטים הגרמניים בלי לספור, ואחרי שהועלת בטובך לוודא מצאת שטעית.
&nbsp
ואם היית מחפש ב-Google חצי דקה על DNA הכי עתיק שמצאנו, היית מגיע למאמר כמו זה:
https://www.npr.org/sections/13.7/2...oldest-ancestors-were-single-celled-organisms
&nbsp
עמדתי להודות שטעיתי לגבי היותך מחב"ת, אבל ההודעה האחרונה לא ממש מעלה את האמון שלי.
&nbsp
בכל מקרה, למרות שאני אישית לא סובל מחב"תים, והייתי רוצה לראות את העיסוק שלהם מוצא מחוץ לחוק לצד סוחרי סמים, רוב האנשים לא רואים בכינוי "מחב"ת" קללה, אז מדוע בדיוק אתה מצפה להתנצלות?
&nbsp
אם היית בדעה כמו שלי על האנשים האלה, לא היית מגיע לכאן עם השאלות איתן הגעת.

galgal761

New member
אם אתה שואל על מקורות מחוץ לתנ"ך אז יש כאלו.

לפי מה שאני זוכר:
בכתובת של אחד מפרעוני מצרים במאה ה-13 לפני הספירה כתוב: "ישראל נכחד ואין לא זרע".
מצאו תגלית ארכיאולוגית של חפירת נקבת השילוח בימי המלך חיזקיהו במאה השמינית לפני הספירה.
יש תעוד של המלך האשורי סנחריב שפלש ליהודה וכבש כמה עשרות ערים. התעוד דומה מאוד למה שכתוב כתנ"ך למעט העובדה שמלך אשור לא מציין מה היה בסופה של הפלישה ואילו התנ"ך מציין שאלוהים השמיד את צבא אשור.
יש תעוד של מצבת מישע מלך מואב שמציין את נצחונו על ישראל.
גילו כל מיני עתיקות שעלין כתוב "בית דוד".
גילו כתבים על בלשצאר המלך הבבלי האחרון שנהרג כאשר הפרסים כבשו את בבל.
כל הדברים האלו מתועדים בתנ"ך וגם בגילויים ארכיאולוגים. יתכן שיש עוד דברים שאותם אני לא זוכר\מכיר.

למעלה