מאיפה הוצאת את זה???
"אם היה ענין של מכסות ותחזיות וכו' אז הגובה של הניקוד הנדרש היה מתנדנד לפחות אחת לשנה..." - מאיפה זה? לא בטוח שהקנדים חיים בקצב הישראלי (יותר נכון, בטוח שלא ...). את המכסות הם אולי מעדכנים כל שנה לפי הצרכים, אבל הניקוד נשאר. לא יודע מה הפרוצדורה החוקית לכל דבר. יכול להיות, למשל, שהמכסות זה החלטה של המשרד בלי חקיקה והניקוד זה חקיקה. יש אלף ואחת אפשרויות. לגבי "תיאורית" המכסות - האימייל ל"שדון ירוק" אומר "ברחל בתך הקטנה" שיש מכסות. אז זה כבר לא תאוריה, לא? ולגבי התור המתארך, תאר לעצמך שהמכסות מתעדכנות כל שנה, וגם שזה בחלוקה למכסות ויזת עבודה, מכסות ויזת משקיע / איל הון, מכסות ויזת SW, וכו'. כלומר, לכל קבוצה מכסה משל עצמה. אולי אפילו יש תת-מכסה ל-SW עם הצעת עבודה לעומת ללא הצעת עבודה. עדכון של המכסות מספיק כדי למנוע התארכות אינסופית של ההמתנה, גם ללא עדכון של הניקוד. תוסיף על זה, שלפי הסטטיסטיקה הרשמית של אתר ה-CIC אכן יש התארכות של משך הטיפול בבקשות (כלומר % הבקשות הנגמרות תוך שנה-שנתיים בישראל הולך ויורד עם השנים) - היו כאן פרסומים מפעם לפעם של האתר. אין לי העתקים אבל אני זוכר ששמתי לב להתארכות משך הטיפול הממוצע. אז באמת העודף עובר משנה לשנה והתור מתארך, אך לא עד אינסוף כי יש גם עדכון של המכסות, כנראה (מה שאולי לא מחייב פרסום רשמי - אין לי מושג לגבי החוק הקנדי). בכל מקרה, אני שוב מדגיש שאנחנו מתווכחים רק לתפארת המליצה, כי הכל ספקולציות בלי מידע ממשי וחד-משמעי. כנראה שלא יהיה מנוס מלהמתין עד אוגוסט ולראות אם בחלוף שנתיים מפתיחת התיק של leprechaun יקרה משהו.