מה יהיה?

Spring Mind

New member
אז אין מצב שמקדימים...

ומה שהם לא יגידו - לקחת בחשבון הרבה יותר...

עוד לא קרה שהקדימו

לפחות לפי העדויות שהצטברו פה. נדמה לי שהפעמים היחידות שזה הולך מהר זה אם יש לך הצעת עבודה.

joe2b

New member
באמת באמת...

השדון הירוק כתב מכתב למחלקת ההגירה ואנו לו שהמכסות (למרות שתטען שאין דבר כזה) לשנה הזו התמלאו. כמו שאמרתי, זה רק ספקולציות, אבל מבוסס על מידע (קצת) יותר מדויק מאסטרולוגיה בגרוש (ואל תעלב לי...) לגבי ללבוש ורוד - ניסיתי, אבל אמרו לי שזה פחות הולם אותי...

מה שאומרים לכם בשגרירות זה לסתום פיות

אם הכל תקוע בגלל שהמכסות התמלאו, איך זה שרק עכשיו הם צצו עם התירוץ הזה? כי עד עכשיו הם ניסו בשיטת "תזכיר לנו בעוד שנה", אבל אנשים לא פראיירים וחזרו אחרי חודש, מה שאילץ אותם לעשות שוב כאילו הם בודקים את התיק ולהחזיר תשובה. עכשיו הם עונים תשובה סטנדרטית לכולם. פעולה סבירה נגד התמלאות מכסות היא להעלות את הרף. בינתיים זה לא התבצע. למה?

joe2b

New member
אני לא בטוח שהמכסות צצו השנה בלבד

עד כמה שאני זוכר, היה סיפור של הפסקת טיפול לא ברורה גם באמצע-סוף 2004 ואמצע-סוף 2005 ואמצע-סוף 2006, וזה חוזר שוב גם באמצע-סוף 2007. אולי, בגלל שאף אחד לא שאל אותם דוגרי מה קורה ולמה אתם לא עונים לאף אחד, אז הם לא חזרו עם הסיפור של מכסות, אבל הרמיזות היו כל הזמן, והתווכחנו על זה המון בהיסטוריה של הפורום השכן (וחיפוש מעמיק בטח יניב הוכחות...). אין סתירה בין "תזכיר לי בעוד שנה" או "דונט קול אס ווי קול יו..." לבין מכסות. פשוט, ההערכה שלהם לגבי מילוי המכסה היתה שגויה לגמרי, ולכן הם חשבו שישיבו תוך שנה, אבל התפספס להם. ולגבי הרף והמכסות - זו החלטה ברמת המאקרו והם לא מתייחסים לתוצאה הסופית בשגרירות זו או אחרת. בישראל הרף הנוכחי יצר לחץ ועיכובים, אבל ברמת המאקרו כנראה שהוא עונה על הצרכים של קנדה. לא נראה לי שהם יכולים לקבוע רף שונה לישראל מאשר לשאר העולם, ואין להם שום אינטרס לקבוע מכסות גבוהות יותר לישראל - מה, זה עולה להם בריאות או כסף להחזיק כמה עשרות/מאות/אלפים ב"שורת הנידונים" של הממתינים לגזר דינם?

אם היה עניין של מכסות ותחזיות וכו'

אז הגובה של הניקוד הנדרש היה מתנדנד לפחות אחת לשנה בשביל להתאים למכסות. העובדה שהיו הרבה ספקולציות בפורום לאורך השנים אין בה כדי לאשש (או להפריך) את תיאוריית המכסות. זה רק אומר שהנושא העסיק את האנשים כבר אז. יותר מזה - אם אכן יש מכסות, אז העודף צריך להיגרר משנה לשנה ולהתווסף, מה שאומר שזמן ההמתנה מתארך עד אינסוף, מה שעוד יותר אמור לדרבן את הרשויות להעלות את הניקוד. אבל זה לא קורה. איך זה מתיישב לך עם תיאוריית המכסות?

joe2b

New member
מאיפה הוצאת את זה???

"אם היה ענין של מכסות ותחזיות וכו' אז הגובה של הניקוד הנדרש היה מתנדנד לפחות אחת לשנה..." - מאיפה זה? לא בטוח שהקנדים חיים בקצב הישראלי (יותר נכון, בטוח שלא ...). את המכסות הם אולי מעדכנים כל שנה לפי הצרכים, אבל הניקוד נשאר. לא יודע מה הפרוצדורה החוקית לכל דבר. יכול להיות, למשל, שהמכסות זה החלטה של המשרד בלי חקיקה והניקוד זה חקיקה. יש אלף ואחת אפשרויות. לגבי "תיאורית" המכסות - האימייל ל"שדון ירוק" אומר "ברחל בתך הקטנה" שיש מכסות. אז זה כבר לא תאוריה, לא? ולגבי התור המתארך, תאר לעצמך שהמכסות מתעדכנות כל שנה, וגם שזה בחלוקה למכסות ויזת עבודה, מכסות ויזת משקיע / איל הון, מכסות ויזת SW, וכו'. כלומר, לכל קבוצה מכסה משל עצמה. אולי אפילו יש תת-מכסה ל-SW עם הצעת עבודה לעומת ללא הצעת עבודה. עדכון של המכסות מספיק כדי למנוע התארכות אינסופית של ההמתנה, גם ללא עדכון של הניקוד. תוסיף על זה, שלפי הסטטיסטיקה הרשמית של אתר ה-CIC אכן יש התארכות של משך הטיפול בבקשות (כלומר % הבקשות הנגמרות תוך שנה-שנתיים בישראל הולך ויורד עם השנים) - היו כאן פרסומים מפעם לפעם של האתר. אין לי העתקים אבל אני זוכר ששמתי לב להתארכות משך הטיפול הממוצע. אז באמת העודף עובר משנה לשנה והתור מתארך, אך לא עד אינסוף כי יש גם עדכון של המכסות, כנראה (מה שאולי לא מחייב פרסום רשמי - אין לי מושג לגבי החוק הקנדי). בכל מקרה, אני שוב מדגיש שאנחנו מתווכחים רק לתפארת המליצה, כי הכל ספקולציות בלי מידע ממשי וחד-משמעי. כנראה שלא יהיה מנוס מלהמתין עד אוגוסט ולראות אם בחלוף שנתיים מפתיחת התיק של leprechaun יקרה משהו.

אנחנו נכנסים עכשיו לעץ שלם של ספקולציות

היה מספיק מטורף בעיני כל הספקולציות על מכסות בSW, עכשיו אתה מדבר איתי על מטריצה שלמה וTRADE OFFS בין ספקולציות. הסתבכתי.

Astroo

New member
זה מה שהיה לפני 5 שנים

היו יותר מדי מועמדים, תורי ההמתנה התארכו מאוד ולכן העלו את רף הכניסה ל-75 נקודות (מ-72) רטרואקטיבית. זה גרם לרוב מועמדים לנשור ולכן הורידו את הניקוד ל-67 וההמתנה התקצרה ל-0 זה כנראה יקרה עוד פעם בשנים הבאות.

dana631

New member
היי!!

מה שלומכם? מה שלום הילדים המקסימים? הנה, קצת כן עידדת אותי... אז מה אתה אומר? סילבסטר 2008 בטורונטו?

lironshn

New member
אני תמיד אופטימית

וחוצמזה שהתערבתי עם אדם מאד יקר לי על ארוחה באורנה ואלה על כמה זמן עד אני אקבל את ה- PR... אז יש למה לצפות

dana631

New member
לי המושבניק חייב ארוחה בראש ה- CN Tower

בקצב הזה - יש לו עוד שלושה חודשים ואז אני באה לגבות את החוב.

joe2b

New member
שלומנו טוב, וגם הילדים...

רק שאין לנו איתם תיאום ציפיות. הם מוכנים לבוא לבקר בקנדה, וזהו זה. ולגבי סילבסטר 2008 - אני לא הייתי מגזים עד כדי כך, אבל פסחא 2008 זה כבר ממש באופק...

gesus

New member
יש סיבה שזה כל כך מטריד אותך?

זה יגיע מתישהו...

dana631

New member
לא, אין שום סיבה

כולה קשה לבנות מערכות יחסים, לא יודעים אם כן או לא שווה לעבור דירה, קשה לחתום על חוזה במקום העבודה או לשקול הצעות לקידום (מבלי להוליך שולל את המעסיק). החיים שלך לא שם ולא פה ואתה תלוי באוויר, אבל לא, אין בזה שום דבר מטריד. זה ממש סבבה וכייף לחיות ככה.

lironshn

New member
אני מסכימה שזה חיים במעין לימבו

אבל צריך לקחת את הכל בקלילות. צריך להנות מהחיים הארעיים של עכשיו כי השנה-שנתיים הראשונות בקנדה יהיו מהקשות ביותר (זה לפחות מה שאני אומרת לעצמי). שיהיו בשורות טובות!

gesus

New member
אלו הבעיות שלך?

מערכת יחסים זה גמיש כי הוא יכול לבוא איתך, לעבור דירה זה גם לא חתונה קתולית וחוזה עבודה זה הכי שטויות כי בסופו של דבר כל מעסיק יבין אותך. גם לי יש את אותן "בעיות" כמו שלך וזה לא מטריד אותי. הבעיה היחידה שלי כרגע זה להחליט אם לקנות אופנוע או לא. בשביל זה אני מחכה לאוגוסט כדי לבקר בשגרירות ולשאול בשלם התיק שלי.

joe2b

New member
לא בדיוק.

אותך מטריד אופנוע. אותה מטריד מע' יחסים ועבודה. כל אחד ומה שמטריד אותו. למשל, אופנוע אפשר למכור אח"כ. אני גם מתלבט דווקא לגבי עבודה, כי בכל מקום שאני מתראיין שואלים אותי איך אני רואה את העתיד שלי בעבודה או סתם מספרים שהם מחפשים מישהו לטווח ארוך, וזה לא הכי נעים לצאת מנייאק מראש, ומצד שני להגיד שאני לא רואה עתיד בעבודה או שאני מתכנן לעבור לקנדה בתוך שנה זה לא ממש מועיל בחיפוש עבודה, לפחות לא בתחומים שאני מחפש. הגישה שניסיתי לאמץ לעצמי (בפראפראזה על בן גוריון משנות ה-40) היתה לחיות בישראל כאילו אין קנדה ולתכנן את ההגירה לקנדה כאילו אין ישראל. אבל זה לא כ"כ פשוט כמו שזה נשמע, והרבה מאד פעמים אני מרגיש שאני לא מסוגל לקבל החלטות משמעותיות.

למעלה