מה יותר- חולני או גאוני?

Noamt82

New member
מה יותר- חולני או גאוני?

שלום שלשום ראיתי את הסרט הזה: http://video.google.com/videoplay?docid=-8260059923762628848 הסרט עוסק ב11 בספטמבר ועל מה שהיה שם. הסרט הזה מציב שאלות קשות שאני אישית לא מצאתי תשובות אליהן. הסרט קצת ארוך (שעה וחצי) ובהתחלה קצת קשה לעקוב אחריו(אל תוותרו) אז אני אסכם לכם בקצרה מה הסרט טוען: אוסמה בין לאדן לא עמד מאחורי הפיגוע בתאומים, אלו היו אנשי אינטרסים שקשורים לממשל האמריקאי (ה FBI היה בטוח מעורב, האם זה הגיע גם לנשיא?). האינטרסים של הפיגוע: 1. הנשיא קיבל מנדט להגיד ולעשות כרצונו. כולל הקמת רשויות חוק חדשות, סמכויות נרחבות חדשות ל FBI (ציטוטים לטלפונים, הפרת זכויות הפרט... האח הגדול הגיע). 2. לגיטימציה להכנס לאפגניסטן, עירק, יתכן וגם לאיראן בקרוב. 3. מצבורי זהב עצומים שהיו מתחת לביניינים (מעל מאה מיליארד דולר בזהב) שנעלמו לאחר הפיגוע. 4. סחר עצום במניות לפני פגיעת התאומים. 5. חברות הנשק (בין הלוביסטים החזקים בוושינגטון), חברות הנפט (מקושרות למשפחת בוש) הרוויחו ישירות מהשתלטות על עירק. 6. הביניין נקנה ע"י יהודי חביב בשם לארי סילוורסטין כשישה שבועות לפני הפיגוע וכוסה בביטוח נגד מעשי טרור (כולל פגיעת מטוסים). לארי שלנו (שחקן דיי אנונימי בשוק הנדלן העולמי) הצליח לגייס 3.5 מיליארד דולר (עסקת הנדלן הגדולה בהיסטוריה) כדי לקנות הביניין (משקיעים אנונימים). בסופו של דבר פוצה לארי ב2.2 מיליארד דולר ועכשיו הוא בונה שם את אחד הבינינים הגבוהים בעולם. נשמע מופרך? גם אם הייתי חושב ככה לפני יומיים... לכל מי שיש רמת אנגלית סבירה ומעלה, כנסו ותראו את הסרט, יש שם יותר ממספיק ראיות, אם יש לכם שאלות שלא נענו או שאתם מטילים ספק במה שראיתם, תגידו לי. אני מראה את הסרט הזה לאנשים בתקווה שיתנו לי סיבה לא להאמין למה שראיתי. לפני משהו כמו ארבעים שנה נרצח נשיא אמריקאי... כולם באותו זמן חשבו שמדובר היה באיש חולה נפש בשם לי הרווי אוסוולד. כיום מעטים האנשים שבדקו את הראיות, שמאמינים שכך באמת קרה הדבר. עשיתי קצת בירורים על האנשים שיצרו את הסרט הזה- הם לא קבוצה אנרכיסטית של חולי קונספירציות... מי שיצליח לדלות עוד מידע עליהם, להטיל ספק בכוונותיהם, להפריך את הטענות שלהם. בבקשה לכתוב לי. נ.ב הידעת- זוהי פעם ראשונה בהיסטוריה שכתוצאה של פגיעת מטוס בביניין, הביניין קרס... -פעמיים באותו יום. אתם בטח אומרים שזה היה בגלל הדלק- זה בלתי אפשרי מדעית. גם אם זה היה כך הבינין לא היה קורס בצורה כזאת. רוב הראיות מראות ששום מטוס לא פגע בפנטגון, אלה טיל שיוט... סקרנים? טוב מאוד!

Noamt82

New member
למה חולני?

אתם לא חושבים באופן פרקטי. זה כאילו כולכם חיים בסרט שבאמת אין מחיר לחיי אדם... זאת שטות. העולם מנוהל ע"י חישובים קרים ולא עם רגש.

Majestic12

New member
הסרט הזה ודומיו

וישנם כמה סרטים כאלו, מעלים שאלות קשות ואמיתיות הנוגעות למה שהתרחש שם: 1. האם טיל פגע בפנטגון ולא המטוס? 2. האם מגדלי התאומים קרסו כתוצאה ופיצוצים מבוקרים (בתכנון מראש)? 3. האם היה ידוע מראש על כוונות הפיגועים, והממשל רק "העצים" אותם? 4. האם המטוסים צויידו בפצצות, אשר התפוצצו ברגע הפגיעה בבניינים? וכ"ו...

Noamt82

New member
תודה על התמיכה

זה טוב להעלות שאלות אל תאימנו לאף אחד:)

Gilliana

New member
לקונספירציה "עם רגליים"...

... חייב להיות מניע שהוא לכל הפחות סביר. במקרה של ה-11.9, אין לממשלת ארה"ב ממש מניע שכזה -ממש מניע כזה והממשל גם לא הגשים שום מטרה "תודות" לפיגוע הזה, כך שהתאוריה הזו נופלת על הסף. מה שכן - אין ספק שהיו מה שאנו קוראים פאשלות. הטיל שפגע כנראה בפנטגון (ולי אישית אין ספק שמדובר בטיל נ"ט) היה אחת מהן.

Noamt82

New member
טוב

אני חושב שהיו מניעים, חזקים מאוד. יכול להיות שכל מה שהיה זה פגיעת טיל בפנטגון וכיסוי שהוליד תאוריות קונספירציה מוזרות. הכל יכול להיות.

Gilliana

New member
אני מערכיה שזה אכן מה שקרה

אבל מעניין אותי לשמוע אילו מניעים היו לדעתך.

Noamt82

New member
לדעתי?

לדעתי היו מניעים של השלטות על הבית הלבן. יציאה מהסכם קיוטו. יציאה למלחמה עזר לחברות הנשק. שהם תעשיה מאוד גדולה בארהב. ועוד ועוד אם לא ראית, גם מניתי את המניעים שמוזכרים בסרט.

Gilliana

New member
זה לא מניע מספיק

למען האמת - אלו מניעים מאד מאולצים כפי שאני רואה זאת, מבחינה פוליטית ונקרא לזה, קונספירטיבית, כאחד. צריך להיות מניע כבד משקל אשר יניע ממשלה לפגוע בעצמה ובאזרחיה ואף אחד מהמניעים שמנית או מאלו שנמנו בסרט אינו עונה על הקריטריון הזה. אני סבורה שהוגי הסרט פשוט לקחו את פרשת רצח הנשיא המנוח קנדי והסבו אותה לפיגועי ה-11.9.

Noamt82

New member
אמממ

טוב, זה כבר שיקולים אינדויודואלים אם המניע מספיק טוב או לא

חברה...בואו נהיה ריאליסטים

הסרט מוצג בצרה מאוד יפה ומביא בעצם עובדות אבל יש דברים שאין לי ספק בהם ואני חייב להגיד אותם... המטוסים לא צויידו בשום חומרי נפץ...גם על זה עשו סרט והגיעו למסקנה שלא היה חומרי נפץ...איך יודעים? נמחיש לכם אפקט של פיצוץ... מטוס מצוייד בחומרי נפץ בתוכו ברגע שיתפוצץ לתוך בניין יראו את אפקט הפיצוץ מתפרס לעבר כל הכיוונים ובפרט מעלה ומטה בתוך הבניין עצמו. מטוס שלא מצוייד בשום חומר נפץ ברגע שיכנס בבניין ויפוצץ הוא יגרום רק נזק מועט של חור..אז למה בעצם הבניינים נפלו? ולמה באותו יום? קורות מתכת וקירות גבס עלובים למדי... ככה היו בנויים בנייני התאומים, כמובן שהיה בטון...אך הוא רק איך להגיד "תמך" בקורות הברזל שהיוו כ-35% מהבניין. אבל מה שווים קורות הברזל מול החום האדיר ששהה בפנים והמיס אותם?

Noamt82

New member
סחטיין על הציור

אבל בא נעזוב את הנקודה הזאת, אני לא מהנדס ביניין וגם לא אתם לפי מה שאני יודע. ככה שהעיסוק בזה חסר טעם. למרות הציור היפה:) לא השתכנעתי. הם לא טענו שם המטוס צויד בחומר נפץ בסרט בכל מקרה. פשוט נראה לי מוזר הצורה שהם נפלו.

ל-Noamt82

גם אני כמוך חושב שהצורה שבההם נפלו היא מוזרה...אבל חייבים להבין שקורת ברזל הכי עבה וחזקה שיש תתקפל בתנאי חום גבוהה (מאוד)...ליצור חום כזה רק צריך לפוצץ מטעני דלק שיש במטוס נוסעים...ובוא לא נשכח שהחום בודד בתוך הבניין ולא יצא לאוויר...עובדה שעזרה מאוד להגברת החום...בחום כזה (אני לא יודע כמה מעלות אבל הרבה מאוד) קרוב ל-100 200 קורות ברזל שחלק גדול מהם הם קורות תומכים התקפלו ונמסו... בעוד שהבניין החל לקרוס כל החום והאנרגיה ששהו בתוך הבניין נפלטו החוצה...לכן הקריסה של הבניינים נראתה מוזר מאוד...

Noamt82

New member
אני מבין

אבל אני לא מהנדס ביניין, ככה שאני לא יכול להגיד לך אם זה יכול להיות או לא, אבל אני חייב לציין שיש לי ספקות רבות שכך היה.

Gilliana

New member
בנוסף...

די בדלק הסילוני שבמטוס כדי לגרום לפיצוץ הרסני במיוחד - מדובר בטונות של דלק נפיץ במיוחד אשר החום כתוצאה מהבערה שלו מגיע לאלפי מעלות צלזיוס.

scriewy

New member
את לא מכירה ממשלות Gilliana

זה שיקול כבד ? פחחחחח, 5000 אנשים זה כלום לאומת התוכניות העתידיות לאנושות. לא מזיז להם שערה המקרה הזה. הם מוכנים לחסל חצי עולם במקרה הצורך. את כנירא לא למדת עדיין מההיסטוריה. את אפילו א יודעת שיש דינוזאורים באפריקה. רובכם לא יודעים, מעניין למה ? אולי כי אתם ! סקרנים חובבניים !

אולי כי אתה....

משוגע שמאמין לכל קונספירציה אפשרית בקשר לממשלות...שכל כך בטוח שלממשלות אין שיקולים בקשר לערך חיי אדם...אתה פסיכי...זה מה שיש לי להגיד לך... חוצמזה אם לממשלות באמת לא היה ערך לחיי אדם אז רק שתדע שישראל ממזמן היתה מפציצה את הכור הגרעיני באיראן כמו שקרה בעיראק...

למעלה